Kaçak elektrikte fatura düşmüyor

05.12.2005 - 11:29 | Son Güncelleme :

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, kaçak elektrik tüketim miktarının, yaklaşık 1 milyar ABD Doları değerinde olduğunu belirtti. Unakıtan, DYP Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan`ın yazılı soru önergesine verdiği cevapta, AB ülkeleri ile Türkiye`de akaryakıt ürünleri üzerinde yüzde olarak ifade edilebilecek tek bir vergi oranı uygulanmadığını söyledi.
Akaryakıt ürünleri üzerinden, oransal bir vergi olan katma değer vergisinin, maktu bir vergi olan özel tüketim vergisi veya diğer vergilerin alındığını hatırlatan Unakıtan, Ayrıca, AB ülkeleri ile ülkemiz için akaryakıt ürünlerinin tamamını kapsayan ortak bir akaryakıt tanımı bulunmamaktadır dedi. Unakıtan, 2004 yılı sonu itibarıyla TEDAŞ Genel Müdürlüğü verilerine göre, kaçak elektrik tüketim miktarının yaklaşık 1 milyar ABD Doları değerinde olduğunu kaydetti. 2004`te yüzde 20`nin üzerinde olan kayıp-kaçak elektrik oranının, 2005`te yüzde 18`in altına düşürüldüğünü ifade eden Unakıtan, uygulanan tedbirlerle bu oranın daha da düşmesinin beklenildiğini kaydetti.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.