ısiklar Ambalaj, Ikinci Halka Arzini Yabanci Bir Fona Hisse Satarak Gerceklestirecek.

20.07.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :


Isiklar Ambalaj Genel Muduru Riza Kutlu Isik, Turkiye`nin icinde bulundugu durum nedeni ile haziran ayinda gerceklestiremedikleri ikinci halka arza karsilik alternatif bir strateji olusturduklarini soyledi. Avrupa`da yerlesik bir yatirim fonu ile ikinci halka arz niteliginde gorusmeler yaptiklarini belirten Isik, soz konusu yatirim fonuna belli miktarda hisse senedi satmayi planladiklarini vurguladi. Bu yonde bazi calismalar yaptiklarini belirten Isik, gorusmelerin agustos ayi basinda sonuclanacagini kaydetti. Isik bu kouda su bilgileri verdi, `Sermayemizi 2 trilyon liradan 3 trilyon liraya cikaracagiz. Soz konusu fona sermaye artis miktarindan 580 milyar lira nominal degerli olmak uzere yuzde 20 oraninda hisse satisi yapmayi planliyoruz. Bunun en yakin ornegini gectigimiz gunlerde Vestel`de gormustuk. Bu fon sirkette finansal ortak olarak bulunacak ve en az 3 sene hisselerimizi elinde tutacak. Fon bizim uzun vadeli yatirimcimiz olacak. Fona, yapilacak sozlesmede, her turlu hisse senedi cikisi imkani saglanacak. Hisseleri borsada satabilecekleri gibi, baska bir stratejik yatirimciya da devredebileekler. Bu fonun uzun sure sirketin icinde kalmasi ve finansal destek temin edebilme imkani bulunmasi bizim icin daha iyi olur. Isiklar Ambalaj`in bugunku yapisiyla ilgili herhangi bir ilave finansman soz konusu degil ama, bizim buyumeye yonelik hedeflerimiz var. Ilerde ortaya cikabilecek imkanlari degerlendirmek icin kuvvetli bir yatirim fonu ile ortaklik yapmak sirket icin cok olumlu olacaktir.` Riza Kutlu Isik, Isiklar Ambalaj`in 15-20 milyon dolarlik bir ihracati oldugunu, Bulgaristan`daki yatirimlarin tamamlanip kendi kagitlarini uretmeye baslayinca ihracat oranlarinin daha da artacagini ifade etti. Bulgaristan`daki yatirimin tamamlanmasi ile Celhart fabrikasinda 70 milyon dolar ciroya ulasacaklarini kaydeden Isik, Isiklar Ambalaj`in ihracata yonelik potansiyelin cok buyuk oldugunu vurguladi. Su anda Avrupa pazarinda Iskandinav kagit torbalarinin hakim oldugunu soyleyen Isik, Bulgaristan`daki tesisin tamamlanmasi ile bu durumun degisecegine inandigini soyledi. 2000 yilina cok iddiali hedefler ile gireceklerine dikkat ceken Isik, 1999 sonu itibari ile sirketin konsolide ciro rakaminin 70 milyon dolar civarinda olacagini, 2000-2001 yillarinda ise bu rakamin 140-150 milyon dolar olarak gerceklesecegini sozlerine ekledi. Isik, 1999 sonunda toplam 500 milyon adet torba uretimi gerceklestirmeyi planladiklarini da dile getirdi.
Bulgaristan, Misir ve Kazakistan`da yatirimlarimiz devam ediyor. Isik, sirketin yatirimlarindan da bahsederek sunlari soyledi, `Bulgaristan`da seluloz ve kagit uretimi yapan bir fabrikamiz var. Haziran ayi basinda kraft kagidi ureten bolumu modernizasyon yatirimi icin bir sureligine durdurduk. Yatirim, kraft kagidi makinasinin komple bastan yapilmasi, seluloz ve torba fabrikasinin modernizasyonundan ibaret ve agustos sonu itibari ile fabrika tekrar devreye alinacak. Bunun yani sira bir miktar da cevre yatirimi var. Torba fabrikasinin modernizasyonu bitti. Diger yatirimlarimiz devam ediyor. Yatirimlar tamamlandiginda eylul ayindan itibaren Celhart fabrikasinda yillik 90 bin ton kraft kagidi kapasitesine ulasacagiz. Bu kapasite Isiklar ambalaj`in diger fabrikalarinin ihtiyacini karsilayacak. Daha once kagidi ithal ediyorduk ve bize pahaliya geliyordu. Celhart`in devreye girmesi ile hammadde maliyetimizde gozle gorulur bir dusus gerceklesecek. B usayede grubumuzun hem Bulgaristan`da hem de Turkiye`de karliligi buyuk olcude artacak. Bu yatirim bizim icin cok onemli. Tum makina siparisleri tamamlandi. Burada IFC ile EBRD ile ortakligimiz var. Bu kuruluslar yuzde 5`er olan paylarini yuzde 10`a cikararak toplamda yuzde 20 paya ulastilar. Bizim de bu fabrikadaki payimiz yatirim tamamlandiginda yuzde 75 civarinda olacaktir. Ikinci onemli yatirimimiz ise Misir`daki torba fabrikamiz. Faaliyete basarili bir sekilde basladik ve su anda ikinci vardiyayi da kurduk. Bu fabrika ile Misir`in artan cimento ihtiyacini karsiliyoruz. Misir`da ozellestirmeler basladi. Ozellestirmeden ilk cimento fabrikasini ise Lafarge aldi. Sirketin bu fabrikayi alir almaz yapacagi ilk is, kendi torba uretimini durdurup, ihtiyacini bizden karsilamalari olacak. Lafarge`in satin aldigi fabrikanin yillik torba ihtiyaci 30 milyon torba. Bunu tumuyle biz karsiliyacagiz ve simdiden gerekli gorusmeleri yaptik. Sonbaharda torba siparisi bize kayacak. Burada da Misirli bir sirket ile yuzde 50-50 oraninda ortakligimiz var. 1999 yili sonu itibari ile 45-50 milyon torba ve 8-9 milyon dolar da ciro elde edecegiz. 2000 senesinde ise torba uretimini 80 milyon dolar da ciro elde edecegiz. 2000 senesinde ise torba uretimini 80 milyon torbaya, ciroyu ise 15 milyon dolara cikaracagiz. Bir de Kazakistan`da yine IFC ile ortak bir projemiz var. IFC ile ortak olacagimiz bir torba fabrikasi kuruyoruz. Bununla ilgili Almaati Torba Sanayi adi ile bir sirket kuruldu. Fabrika da Almaati`de olacak. Bu fabrika ile turki Cumhuriyetleri`nin butun cimento torbasi ihtiyacini karsilayacagiz. Burayi bir ihracat ussu gibi kullanmayi tasarliyoruz, buraya hammadde ise yine Bulgaristan`daki fabrikamizdan gelecek. IFC`nin bu fabrikadaki ortaklik payi yuzde 30 oraninda. Bunun yani sira Turkiye`de cimento ve insaat torbalari haricinde yeni pazarlar da olusuyor. Bu pazarlar icin Cumra`daki fabrikamizi hazirladik.` (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.003 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.