İş dünyasından teröre tepki

18.12.2016 - 00:48 | Son Güncelleme :
İş dünyasından teröre tepki | Genel Haberler

İş dünyası da Kayseri'de gerçekleşen terör saldırısını kınadı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin, "Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve beraberliğine, barış ve huzur içinde kardeşçe bir arada yaşama iradesine, güvenlik güçlerine ve sivil vatandaşlarımıza karşı, alçakça ve hunharca gerçekleştirilen bu hain terör saldırıları hiçbir şekilde ülkemizin kaderi değildir ve olmayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Vardan, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada DEİK ailesi olarak Anadolu’nun her alanda başarılı, müteşebbis ve tarihinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kenti Kayseri’de yapılan menfur terör saldırısını en şiddetli şekilde kınadıklarını bildirdi.

Bu saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve sevdiklerine baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Vardan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve beraberliğine, barış ve huzur içinde kardeşçe bir arada yaşama iradesine, güvenlik güçlerine ve sivil vatandaşlarımıza karşı, alçakça ve hunharca gerçekleştirilen bu hain terör saldırıları, hiçbir şekilde ülkemizin kaderi değildir ve olmayacaktır. Bilinmelidir ki güzel ülkemizde hepimizin yüreği toplu vurmaya başlamıştır. Bizler hep birlikte bunlara karşı çıkabildiğimiz ölçüde, 79 milyon insanımızı terörle yıldırmak mümkün değildir. Milletimizin başı sağ olsun."

TÜSİAD

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin, "Bu terör saldırıları, ülkede bir korku iklimi yaratarak Türk halkının huzurunu bozmayı hedef almaktadır. Terörün amacına ulaşmasını engellemek için halkımızın, sağduyusunu hedef alan bu saldırılara karşı ortak ve güçlü bir karşı duruş sergileyeceğine olan inancımız tamdır." değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

TÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, terörün yine cani bir eylem gerçekleştirdiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Bu sabah Kayseri’den gelen acı haberle bir kez daha derinden sarsıldık. Bu hain ve insanlık dışı terör saldırısını şiddetle kınıyor, şehitlerimizin acılı ailelerine ve tüm Türkiye’ye baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu terör saldırıları, ülkede bir korku iklimi yaratarak Türk halkının huzurunu bozmayı hedef almaktadır. Terörün amacına ulaşmasını engellemek için halkımızın, sağduyusunu hedef alan bu saldırılara karşı ortak ve güçlü bir karşı duruş sergileyeceğine olan inancımız tamdır. Teröre karşı toplumumuzun tüm kesimlerinin gösterdiği duyarlılık ve ortak irade, terörle mücadelede Türkiye’nin en büyük varlığı olmaya devam edecektir. Tüm milletimizin başı sağ olsun."

BÜYÜKEKŞİ: LANET OKUMAK ARTIK ACILARIMIZI HAFİFLETEMİYOR

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, terörün bu sabah ülkenin güvenliği için şerefli görevlerini ifa eden askerleri hedef aldığını belirterek, "Bu alçaklığa lanet okumak artık acılarımızı hafifletemiyor. Her saldırı kenetlenmemizi güçlendiriyor öfkemizi artırıyor. Bu pisliği görmezden gelenler, kendilerini çok daha net, çok daha açıkça belli ediyorlar. Halkımız dostunu da tanıyor düşmanını da. Biz birbirini ve ülkesini seven, canını öne koymaktan çekinmeyen bir halkız. Şerefsiz ve korkak katiller, güzel ülkemizin huzurunu bozamayacak. Onların bu çaresizliği, vahşi yüreklerde öfkeyle karışık bir korkuya dönüşecek. Herkes bilmeli ki bizim öfkemiz daha büyük." ifadelerini kullandı.

Büyükekşi, gencecik canları gözünü kırpmadan katleden bu zihniyetle yılmadan mücadeleye devam edeceklerini aktararak, tüm dünyanın, Türk milletinin mücadelelerden hep galip çıktığına şahit olduğunu anımsattı.

İhracatçı ailesi olarak bu mücadelenin neferi olmaktan her zaman gurur duyduklarını vurgulayan Büyükekşi, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, Türk milletine baş sağlığı diledi.

Haberin Devamı

OLPAK: BU MİLLETİ ASLA SİNDİREMEYECEK

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak ise "Maalesef hainler hainlik yapmaya devam ediyor. Bugün Kayseri Erciyes Üniversitesi yakınlarında doğrudan askerimizi hedef alan bir terör saldırısının haberi ile yüreklerimiz yine dağlandı. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazi ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Başta şehit ailelerimize olmak üzere tüm milletimize sabır diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Olpak, bu vatanın kahraman evlatlarını hedef alan her saldırının milletin birlik ve bütünlüğüne yapıldığının ortada olduğunu aktararak, "Ancak hainler bilsin ki bu milleti asla sindiremeyecek, yıldıramayacaklar. Bize diz çöktüremeyecekler. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

HİSARCIKLIOĞLU: MİLLETİMİZ DİMDİK DURACAKTIR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye'nin huzurunu hedef alan bu tür hain saldırılar karşısında, milletin birlik ve beraberlik içinde sonuna kadar dimdik duracağını bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, yazılı açıklamasında, bu vahşi saldırıyı lanetlediklerini, terörden medet umanların amaçlarına asla ulaşamayacağını ifade etti.

Bombalı araçla yapılan hain terör saldırısının herkesin yüreğini derinden yaktığını belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin birlik, beraberlik ve huzurunu hedef alan bu tür hain saldırılar karşısında, milletin birlik ve beraberlik içinde sonuna kadar dimdik duracağını vurguladı.

KOCA: ASLA PARÇALAYAMAYACAKLAR

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca da Türkiye'nin bir kez daha sinsi bir vahşet operasyonun hedefi olduğunu belirterek, ülke birliğini ve bütünlüğünü hedef alan bu hain saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağının aşikar olduğunu kaydetti.

Milli birlik ve bütünlüğe her zamankinden daha çok sahip çıkarak bu alçak saldırıları yapanlara ve yaptıranlara en güzel cevabın verilmiş olacağını anlatan Koca, şunları aktardı:

"Ülkemiz milletiyle, hükümetiyle bu psikolojik ve hain terör eylemleri ile başa çıkabilecek metanete ve tecrübeye sahiptir. ASKON olarak şunu bir kere daha ifade etmek isteriz; asla bölemeyecekler, asla parçalayamayacaklar, asla egemenliğimize, milli irademize set çekemeyecekler. Bu hain odaklar şunu çok iyi bilmeli ki asla bölemeyecekleri gibi kendileri de yok olup gideceklerdir. Başta aziz milletimizin milli birlik ve bütünlüğü hedef alınarak gerçekleştirilen bu alçak saldırıyı bir kez daha kınıyor, bu alçak saldırının kurbanlarına Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, acılı ailelerin ve yüce milletimizin başı sağ olsun dileklerimizi iletiyoruz."

DOĞAN: BİRBİRİMİZE DAHA FAZLA KENETLENECEĞİZ

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan da Kayseri'deki terör saldırısını kınadı.

Doğan, Türkiye’nin refah ve kardeşlik iklimini bozmaya çalışanların hain oyunlarına devam ettiğini belirterek, "Yaş, cinsiyet, masumiyet aramayan ve canlara alçakça kıyan bu canilere en güzel cevabı yineleyerek söylüyoruz ki birlik ve beraberliğimizi koruyup, birbirimize her zamankinden daha fazla kenetlenerek vereceğiz. Bizler millet olarak bu oyunun farkındayız ve devletimizin her zaman olduğu gibi şimdi ve bundan sonra da her daim yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

Milletin huzur ve her alandaki istikrarlı yükselişine terörizm ve darbe teşebbüsüyle engel olmanın denendiğini, ancak başarılı olunamadığını bildiren Doğan, şunları kaydetti:

"Şimdi ise bu alçak yollarla aziz milletimizi korkuya sürüklemeye ve inandığı davadan vazgeçirmeye çalışıyorlar. Bu topraklar ve bu millet her şeyi sabırla karşılar ama hainliği asla affetmez ve bundan sonra da etmeyecektir. İçerideki ve dışarıdaki terör grupları ve destekçileri şunu bilsinler ki güçlü Türkiye, kaosa sürüklenen bir ülke olmayacak, bilsinler ki bizleri korkutamayacaklar ve her zaman karşılarında güçlü bir iradeyi bulacaklar. Bu elim saldırıda, şehit düşen askerlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah bu millete zaferi her zaman nasip edecektir."


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.017 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.