İş dünyası yasağa ne tepki verdi?

21.03.2014 - 15:03 | Son Güncelleme :

Twitter`ın kapatılmasının ardından iş dünyasından da tepkiler gelmeye başladı...

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/twitter1.jpg">Twitter`ın kapatılmasının ardından iş dünyasından da tepkiler gelmeye başladı. Kimileri tepkilerini Twitter üzerinden duyururken, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) ise yazılı açıklama yapan ilk kurum oldu.

TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen, Türkiye`de twitter uygulamasının kapatılmasının, hem ulusal düzeyde anayasal haklar bağlamında; hem de küresel dünya gerçekleri bağlamında kabul edilmesinin olanaksız olduğunu belirterek uygulamaya karşı çıktı.

Twitter, facebook gibi popüler sosyal mecraların dışında mıvitır diye bir uygulama başlarsa o da dahil olmak üzere, herhangi bir yasağın ve  ifade özgürlüğünün önüne koyulacak her engelin karşısında olduğumuzu hatırlatmak isterim. Biz parti kapatmalara da karşı olduk...  Geçmişte protesto hakkını kullanan gençlerimize, bütün protestolarında hukuk zemininde mücadele etmelerini, sabır ve tahammül göstermelerini tavsiye etmiştik; bugün bu  tavsiyemizi, hükümetimiz için de  üzülerek yineliyoruz. Ifade özgürlüğünü kısıtlama hukuk dışı olduğu gibi akıl ve mantık dışıdır da....  Nasıl kimse iletişim özgürlüğünü kötüye kullanarak başkalarına zarar verme hakkına sahip değil ise, hiç bir siyasi otorite de yetkilerini kullanarak yasaklamacı,dayatmacı olarak iletişim hakkını engelleme hakkında sahip değildir.

TWİTTER`DAN TEPKİLER

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyoncuları İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi `Mobil twitter`a girebilmek için GooglePlay ya da Apple Store`dan Hotspot Shield programını indiriniz deyip ekran görüntüsünü paylaştı.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Densa Holdinge Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hacı Sabancı ise Gene karanlık bir sabaha uyandık... Günaydın Türkiye... derken ardından da Yasakken daha bir tatlı oluyor twitini paylaştı.

Markafoni`nin ortaklarından Sina Afra, Twitter`ın engellenmesi özgürlüğün engellenmesi. 1960`ta ordu nasıl radyo istasyonuna el koyuyordu, işte aynısı. Bugünün demokrasi kavgası kavgası hukusal olduğu kadar teknolojik, o yüzden boş vermemek lazım dedi.

Yemeksepeti`nin kurucusu Nevzat Aydın, Olay twitter`ı kapatma aşamasına geldiyse yaklaşan seçimlerin şaibesiz olma ihtimali yok. Çok acayip bir tape veya video düşecek olmalı twitini paylaştı.

Krea CEO’su Hakan Kodal : Ali Babacan`ı dinlerken.. Tüm salon Twitter`a erişebilmek adına VPN ayarlarını yapıyor!!!

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YASAK DEĞİL

Öte yandan Eczacıbaşı Holding CEO’su Erdal Karamercan da yasakla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Twitter yasağının bir yol kazası olduğunu düşünüyorum. Bunun kısa sürede çözüleceğini düşünüyorum. Açıkçası toptan yasağı ben de beklemiyordum. Benim için sürpriz oldu. Globalleşen iletişim kanallarının açık olduğu bir dünyada bunun sürdürülebilir olduğunu düşünmüyorum. Bu yasağın uzun sürmesini düşünemiyorum. O yüden Youtube yasağı kadar uzun sürmesi durumunda şirket olarak yasağa karşı planımız da yok.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv,  Uludağ Ekonomi Zirvesi`nde yaptığı açıklamada, mahkemenin Twitter`a tedbir amaçlı erişim engeli kararına operatörlerin uyduğunu belirterek, Türkiye`nin kanunlarına uymak zorundayız dedi. Operatörler aracılığıyla SMS üzerinden Twitter`a ulaşılıp ulaşılmadığına ilişkin bir soru üzerine Ciliv, Twitter başka bir şey SMS başka bir şey. İkisi başka ortamlar, değişik teknolojiler. Bence Twitter, açıklamasında karşılaştıkları zor duruma çözüm bulmaya çalışıyor. Ama SMS başka bir şey, Twitter başka bir şey açıklamasını yaptı.

Twitter`a erişim engelinin operatörlerin data satış rakamlarını etkileyip etkileyemeyeceğine yönelik soru üzerine ise Ciliv, bu sorunların kısa sürede aşılmasını ümit ettiğini dile getirdi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.003 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.