İş dünyası terör saldırısını lanetledi

15.03.2016 - 09:17 | Son Güncelleme :
İş dünyası terör saldırısını lanetledi | Genel Haberler

Ankara’da yaşanan saldırı sonrası iş dünyası bir kez daha terörü lanetledi. Yapılan açıklamalarda lanetlemekten başka birşey yapamadıkları belirtilirken sorumluların bir an önce cezalandırılması talebi yer aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: “Bu olayların müsebbipleri tarih önünde en ağır hesabı verecek. Patlama, insanlık dışı emelleri olanların çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Masum canlara kıymak, insanlık tarihinde lanetlenmiştir. Bu çirkin, aşağılık işlere imza atanlar bilsin ki, bunu yaparken amaçları her ne olursa olsun ulaşamayacaklar. Bu güzel ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu yaşatılan acıları yine birbirimize tutunarak, sarılarak aşacağımızdan şüphemiz yoktur.”

Haberin Devamı

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı: “Türkiye’nin başkenti Ankara’da son iki saldırı 1 km’lik bir dairenin içinde gerçekleştirilmiştir. Burada bir mesaj verilmektedir… Bizler hiç bir işe yaramayan terörü lanetleme açıklamaları yapmak istemiyoruz artık. Hükümetimiz, elindeki tüm istihbarat olanaklarını kullanarak, bu terör saldırısını gerçekleştirenleri ve onların ipini elinde tutanları ortaya çıkartarak cezalandırmalıdır. Türkiye ile bu konuda istihbarat paylaşımı yapmayan tüm ülkeleri suça ortak kabul ediyoruz.”

##$HABER_1430660$##

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu: “Terörün çirkin yüzü, toplumun huzur ve kardeşlik duygularını hedef almaktadır. Son 6 ayda meydana gelen terör saldırılarından dolayı büyük bir üzüntü içindeyiz. Ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan, toplumu korku ve şiddet ile sindireceğini zanneden teröre karşı bu zor zamanları birlikte durarak ve birbirimize güvenerek atlatacağız.”        

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem: Son dönemde art arda meydana gelen terör saldırılarından dolayı büyük bir üzüntü ve endişe duyuyoruz. Ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan bu terör saldırılarının sona ermesini, toplumsal barış ve huzurun yeniden tesis edilmesini ümit ediyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Haberin Devamı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi: “Türk halkı, terörle toplumu şekillendirebileceğini sanan ve iç karışıklık için çırpınanlara en iyi cevabı, bir arada ve kardeşçe yaşayarak vermeye devam edecektir. Ve Türkiye, bu saldırıları planlayanları elbet adalet önüne çıkararak ve birliğini koruyarak son çırpınışlarını gördüğümüz bu şiddeti topraklarından sonsuza kadar silecektir.” Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken: “Terör insanlık suçudur. Masum insanların katledilmesinin açıklanabilir hiçbir haklı sebebi yoktur. İnsanları korkutarak, katlederek terör örgütleri hiçbir sonuç alamayacaktır. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar er veya geç yüce Türk adaletine hesap vereceklerdir. Bizim yapmamız gereken birlikteliğimizi korumak, kardeşliğimizi pekiştirmektir.”

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan: “Her zamankinden çok daha güçlü olan ülkemizin terör olaylarına karşı ne denli kararlı bir tavır içerisinde olduğu herkesin malumudur. Vatandaşlarımızı direk hedef alan bu tür saldırılar karşısında bugün bizim üstümüze düşen; metanetimizi ve kararlı tavrımızı sürdürmemiz ve gerekli her türlü tedbiri alıp, insanlarımızın huzur içinde yaşamalarını sağlamamızdır.”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkan Şemsi Bayraktar: “Bu saldırıyı düzenleyenlerin amacı bellidir. Milletin birlik ve beraberliğini bozmak. Kanlı hesaplar tutmayacak, devletiyle milletiyle ülkemiz, bu saldırıları boşa çıkaracaktır. Birlik ve beraberliğimiz her şeyin üzerindedir. Bütün vatandaşlarımızın bu bilinçle hareket etmesi, ortak duruş sergilemesi çok önemlidir.” 

Haberin Devamı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan: “Birlik içinde teröre karşı durmalıyız. Terörün;  huzur, barış ve kardeşliğimizi bozmasına, geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla fırsat vermemeliyiz. İnsanlıktan nasibini almamış bu terör saldırısını kınıyorum.”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci: “Bu saldırılar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni terörle mücadeleden asla vazgeçirmeyecektir. Terörle mücadele büyük bir kararlılıkla sürdürülecek ve terör odakları hak ettikleri biçimde cezalandırılacaklardır” dedi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar:  Defaatle söylediğimiz gibi bu saldırılar hedefine ulaşmak bir yana, bilakis Türk devletini ve milletimizi daha güçlü bir şekilde bir araya getirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ülkemizde huzur ve asayişi hakim kılacaktır. Devletimizin, hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.