İş Bankası, ilk 3 aydaki kârını yüzde 100 artırdı

09.05.2006 - 11:56 | Son Güncelleme :

Türkiye`nin en büyük özel bankalarından İş Bankası`nın net kârı yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100 artışla 408 milyon YTL düzeyinde gerçekleşti. Bankadan yapılan açıklamaya göre aynı dönemde bankanın brüt kâr 780 milyon YTL düzeyinde gerçekleşirken, aktif toplamı ise 65.3 milyar YTL olarak gerçekleşti. İş Bankası`nın 2005 yılı konsolide net kârı yüzde 43 artışla 1.23 milyar YTL düzeyinde gerçekleşti. İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 2005 yılı, bilanço büyümesi ve kârlılık performansımız açısından tarihi bir yıl olmuştu. 2006 yılında da bir taraftan kârlılığımız sürdürülürken diğer taraftan da büyüme hedefli politikalarımızın sonuçlarını almaya devam ediyoruz dedi. Özince`nin verdiği bilgiye göre, yılın ilk çeyreğinde bankanın toplam aktifleri 65.3 milyar YTL`ye ulaşırken aktiflerinin yüzde 36`sını oluşturan krediler yüzde 13.4 arttı. Kredilerden alınan faizleri yüzde 32.6 büyüyen bankanın net ücret ve komisyon gelirleri aynı dönemler itibariyle yüzde 29.2 yükseldi. ORTALAMA ÜZERİ ARTIŞ Özellikle tasarruf mevduatı, ticari mevduat ve diğer mevduat kalemlerinde 2005 yılında başlayan kayda değer performans artışının yılın ilk çeyreğinde de sürmesi bankanın toplam mevduatı da sektör ortalamasının üstünde yüzde 6.6 artış gösterdi. Özince, Yıl sonuna göre yüzde 15 oranında artış gösteren TL mevduatımız lehindeki mevduat kompozisyon değişimi, bu çeyrekte de devam ederken, söz konusu mevduat grubunun toplam mevduatın içindeki payı yüzde 63.6 düzeyine ulaştı dedi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.