Interrail ve Interfly gibi Ekonomik Avrupa Turları Her Yaşın Tercihi

02.02.2015 - 14:40 | Son Güncelleme :

Interrail, Interbus ve Interfly turları için ortalama fiyatlara ulaşmak ve genel bilgi almak için Bigpara'ya tıklayın!

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/roma_11.jpg">

İnterrail ve İnterfly gibi Avrupa turları, ekonomik oldukları için her yaş tarafından tercih ediliyor. Peki bu turlara katılmak için ne yapmak gerek?

İnterrail kelimesini özellikle 18-25 yaş aralığındaki gençler tarafından sıkça duymuş olabilirsiniz. Ancak İnterrail, yani trenle Avrupa turu, düşünülenin aksine her yaştan gezgine Avrupa’yı köşe bucak gezme şansı tanıyan bir oluşum. Üstelik 26 yaştan itibaren fiyatlar biraz artsa da, diğer alternatifler düşünüldüğünde çok ekonomik olduğu malum. Peki ama tren yolculuğundan hoşlanmıyor ya da vaktinizin çoğunu trende ya da istasyonlarda kaybetmek istemiyorsanız? Bunun için de İnterfly ve İnterbus gibi alternatifler var.

İnterrail nedir?

Çok yüzeysel bir tanım yapmak gerekirse İnterrail için trenle Avrupa turu diyebiliriz. Ancak tabii ki oluşumu bu kadar basit bir cümleyle anlatmak doğru olmaz. Öncelikle sürecin işleyişinden bahsedelim. İnterrail, Avrupa ve Balkanlar’da toplamda 30 ülkede ve bu ülkelerin üzerinde tren hattı bulunan tüm şehirlerinde özgürce gezmenizi sağlayan bir çeşit bilettir. Bu 30 ülkeye Türkiye de dahil olduğu için bileti Türkiye’den temin etmek ve Edirne’den trenle çıkış yapmak mümkün.

##$$IHTIYACKREDIWIDGET##$$

İnterrail bileti size farklı seçenekler halinde gelir. Tercihinize göre tek ülkede birkaç gün ya da Avrupa’nın istediğiniz yerinde 1 ay boyunca gezebilirsiniz. Yaptığınız seyahat planına göre İnterrail bilet fiyatları da değişiklik gösterecektir. Ancak 26 yaşa kadar maksimum 787 euro, 26-60 yaş arası maksimum 983 euro, 60 yaş ve üstü için 886 euro ödeyerek 1. sınıf vagonlardan 1 ay sınırsız bilet alabilirsiniz. 2. sınıf, kısa süreli ya da tek ülke biletleri için İnterrail fiyatları çok daha uygundur. Örneğin tek ülke İnterrail bilet fiyatları 42 ila 156 euro arasında değişkenlik gösterir. Seyahat planınızı yaptıktan sonra İnterrail fiyatları ile ilgili en doğru bilgiyi almak için TCDD’den ya da İnterrail’in Türkiye temsilcisi olan Genç Tur’dan bilgi alabilirsiniz.

Ne yazık ki İnterrail fiyatları konaklama ve diğer masrafları karşılamaz. Bu bedel yalnızca tren bedelidir ve hızlı trenler ya da 1. sınıf için farklı ülkelerde birkaç euro fazladan masraf çıkabilir. Bunun için gitmeden önce, gezmeyi düşündüğünüz ülkelerin demiryolu kurumlarının sayfalarını incelemenizde fayda var.

İnterfly nedir?

İnterrail hakkında yeterli bilgi verebildiysek bir de “İnterfly nedir” sorusuna bir cevap vermeye çalışalım. İnterfly, trenle Avrupa turu yapmak istemeyenler için bir alternatif olarak ortaya çıkan bir Türkiye oluşumudur. Adından da anlaşılabileceği üzere İnterfly ile tura çıkmak istediğinizde seyahatlerinizi uçakla yaparsınız. Tur, konaklama ve tercih ettiğiniz rotaya uygun bir şekilde ucuz uçak bileti almanızı sağlar. Üstelik İnterfly yalnızca Avrupa genelinde değil, tüm dünyada geçerlidir. Avrupa turları, tek bir vizeyle çok ülke gezme imkanı tanıdığı için daha avantajlı olduğundan turlar genelde bu güzergah için ayarlanmıştır ancak yeterli istek olduğu takdirde dünyanın birçok farklı bölgesi için de İnterfly turları düzenlenir.

İnterfly’ın bir diğer avantajı ise size konaklama hizmeti de sunmasıdır. İnterrail’e göre nispeten yüksek bir ücret ödeyerek konaklama dahil Avrupa seyahatinden uçakla faydalanabilirsiniz. Ancak ne yazık ki İnterfly için net bir ücret bilgisi vermek imkansız zira fiyat tam olarak sizin gitmek istediğiniz yerlere göre değişiyor. Ne kadar çok ülke ya da şehir seçerseniz birim fiyat o kadar düşüyor ancak elbette toplam ödeme artıyor. İnterfly tüm bunların dışında size onlarca farklı paket de sunuyor. Bu paketler içinde sömestr tatili ya da belirli festivaller gibi dönemsel turlar da mevcut. Yine de ucuz uçak bileti almak için seyahat planınızı birkaç ay önceden kesinleştirmeniz gerekebilir zira hem uçak biletleri, hem oteller doğal olarak her geçen gün fiyatlarını artırıyorlar.

İnterfly’ın İnterrail’e göre dezavantajı, uçağınızı kaçırma ihtimaliniz. İnterrail yaparken planladığınız trene binemezseniz bir sonraki trene herhangi bir ücret ödemeden binebiliyorsunuz. Zira biletiniz kullanmayı seçtiğiniz bölgedeki tüm trenleri kapsıyor. Ancak İnterfly’da biletiniz yalnızca hali hazırda planlanan uçaklarda geçiyor. Bu durumda örneğin gittiğiniz yerden erken ayrılmak ya da o bölgede biraz daha kalmak gibi bir alternatifiniz yok. Bu açıdan bakıldığında İnterrail çok daha özgür bir seyahat imkanı sunuyor.

İnterbus nedir?

İnterfly gibi Türkiye kaynaklı bir oluşum olan İnterbus, aslında Avrupa’da özgür bir seyahat imkanı vermeyen klasik bir çeşit tur. Avrupa Sanat Topluluğu (AVSAT) projelerinden olan İnterbus ile, yalnızca yaz döneminde daha önceden AVSAT’ın oluşturduğu güzergah üzerinde 18 günde 17 ülke/18 şehir gezme imkanınız oluyor. Barselona, Paris, Budapeşte, Prag ve Roma’da konaklama var ancak diğer şehirlerde konaklama olmadığı için bu harcamalara dahil edilmiyor. Ancak bu saydığımız konaklamalar ücrete dahil. İnterbus ile seyahat etmenin bedeli 970 euro ve konaklama dışında, ulaşım, seyahat sigortası ve yurtdışı çıkış harcı da bu ücretin içinde.

İnterbus’ı diğer turlardan  ayıran en önemli fark, başvuru yaptıktan sonra mülakatlardan geçip otobüs için seçilme gerekliliği. Ne yazık ki herkes ücret ödemesi halinde tura rahatlıkla katılamıyor. Tur bir otobüsle yapıldığı ve otobüste kısıtlı yer olduğu için sadece kriterlerine uyan kişileri kabul ediyorlar. Bu arada başvuru yapabilmek için de 18-35 yaş arasında olmanız şart!

Avrupa turları indirim kartlarıyla daha da ekonomik

Her ne kadar İnterrail ve İnterfly’dan her yaşta birey faydalanabiliyorsa da bu tür “sırt çantası seyahatleri” en çok gençler tarafından tercih ediliyor. Bundan dolayı her ülkenin ve şehrin kendi indirim kartlarının (Türkiye’deki Müze Kart gibi) yanı sıra gençler için oluşturulmuş 2 farklı indirim kartı da dikkat çekiyor. Bunlardan biri tüm dünyada geçerliliği olan International Youth Travel Card (IYTC) ve Avrupa’da geçerli olan European Youth Card (EYCA).

IYTC 30 yaş ve altının 25 dolara alabileceği ve dünyanın her tarafında farklı indirimler sunan bir kart. EYCA ise 26 yaş ve altının sahip olabileceği, Avrupa’da 38 ülkede geçerliliği olan ve 14 euro karşılığında sahip olunabilen, IYTC gibi birçok farklı indirim fırsatı sunan bir çeşit karttır. Bu kartlar hakkında detaylı bilgileri www.isic.org ve www.eyca.org adreslerinden edinebilirsiniz.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.