İmar`ın hazine bonoları Merkez`de bekliyor...

11.07.2003 - 09:58 | Son Güncelleme :

BDDK`nın İmar`ın kayıtlarına ulaşamıyoruzaçıklaması mudileri telaşlandırdı. Bankadan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu`nun (BDDK) İmar Bankası`nın resmi muhasebe kayıtlarına ulaşılamadığını açıklaması üzerine dün yine bankanın Genel Müdürlük binasının önü mudilerle doldu taştı.

BDDK, önceki gün yaptığı açıklamada güvence dahilindeki mevduatlar için finansal kaynak konusunda çalışmaların sürdüğünü ancak banka kayıtlarına ulaşılamadığı için çalışmaların hızla tamamlanamadığına işaret etti.

BDDK`dan gelen açıklamaya Uzan Grubu`ndan gelen yanıt ise şu oldu; Geçen hafta Cuma günü tüm resmi kayıtlar alındı. Şu anda resmi muhasebe kayıtlarının tamamı BDDK`dadır.İşte bu iki farklı açıklama İmar`ın tüm müşterilerinin bir kez daha yüreğini ağzına getirdi.

Bankanın önüne toplanan müşterilerden Nurten Yıldız, yaşanan tartışmaya karşı Kayıtlar yoksa bizim paramızı nasıl ödemeyi düşünüyorlar diye isyan ederken, bankadan hazine bonosu alan Temel Kurt, Mevduatlar ödenecek dendi. Hazine bonosu olanlara bir açıklama yapılmadı. Şimdi bonoların nerde olduğu belli değil diyor.

İmar Bankası`nın bilançosunda yaklaşık 11 trilyonluk devlet tahvili, 30 trilyonluk da hazine bonosu bulunuyor. Bankaların hazine bonoları fiziki olarak ya Takasbank`ta ya da Merkez Bankası`nda tutuluyor. Ancak her iki kurumda da bonolar hisse senetlerinde olduğu müşteriler adına değil, kurum adına depo ediliyor.

Takasbank Genel Müdürü Emin Çatana İmar Bankası`nın hazine bonolarının Takasbank`ta olmadığını belirterek şöyle konuştu İmar Bankası`nın bizde ters repo işlemlerinden alacağı bulunmuyor. İmar`ın bonoları Merkez Bankası nezdinde bloke edilmiştir. Bu arada müşterilerin sorunları mevduat ve hazine bonolarıyla da sınırlı kalmadı. Bankadan teminat mektubu alanlar da sıkıntıya girdi. Off-shore hesaplarından verilen teminatlar bir çok şirketi sıkıntıya sokarken, yurt içi hesaplar üzerinden veriler teminat mektupları konusunda da belirsizlik sürüyor. Bankanın 182 trilyon liralık bilanço dışı yükümlülükleri kapsamında 74 trilyon liralık teminat mektubu bulunuyor.

Uzan Grubu, Petkim için ÖİB ile görüşüyor
Petkim`in satışı için açılan ihaleyi 605 milyon dolarlık teklifiyle kazanan Uzan Grubu`na ait Standart Kimya, sözleşme imzası için Özelleştirme İdaresi ile görüşmelerini sürdürüyor. Görüşmeler, ÇEAŞ ve Kepez Elektrik`in imtiyaz sözleşmelerinin iptal edilmesi ve İmar Bankası`nın yönetim ve denetiminin TMSF`ye devriyle ilgili grup aleyhindeki gelişmelerin gölgesinde yapılıyor. Grubun ilk etapta Petkim için 242 milyon dolar ödemesi gerekiyor.

Batık banka çalışanı parasını önce alacak
TBMM Adalet Komisyonu, İcra ve İflas Yasa Tasarısı`nda yaptığı değişiklikle batık banka çalışanlarına alacaklarını öncelikli olarak tahsil edilme hakkı tanıdı. Adalet Komisyonu dün toplanarak İcra ve İflas Yasa Tasarısı ile ilgili görüşmelerini sürdürdü. Buna göre batık bankaların çalışanlarına alacakları ödendikten sonra BDDK ve Fon kalan paraya el koyabilecek.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.