ıhlas Borsayi Sevdi.

06.12.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Kuresel kriz nedeniyle 1998`dehalka arzini ertelemek zorunda kalan Ihlas Gayrimenkul Yatirim Ortakligi, 7-8 Aralik`ta 2 bin 50 liradan halka aciliyor. Gayrimenkul yatirim ortakligi sirketleri tam gaz borsaya kosuyor. Sermayesini 2 trilyon liradan 3 trilyon 995 milyar liraya yukselten Ihlas Gayrimenkul Yatirim Ortakligi, 7-8 Aralik`ta hisselerini 2 bin 50 liradan halka satacak. SPK tebligine gore, sermayesinin yuzde 49`unu halka arz eden sirket, artirilan kismin tamamini yurticindeki yatirimcilara satacak. 1998 basinda kurulan Ihlas Gayrimenkul, kriz nedeniyle halka arzini ancak 1999 sonunda yapabilecek. 7 trilyon 239 milyar lira portfoy degerine sahip sirketin, net aktif degeri ise 6 trilyon 804 milyar lira. Yabancilarin su anda Turkiye`ye yatirim yapmayi dusunmemeleri nedeniyle arzin tamamini yurticine ayirdiklarini soyleyen Ihlas Gayrimenkul Yatirim Ortakligi Genel Muduru Haluk Sur, "Yabancilar 2000`de Turkiye`ye gelmeyi dusunuyor. Biz de portfoyumuzu buna gore olusturduk. Yoksa bu portfoy degeri gonlumuzden gecen bir buyukluk degil. Eger buyuk bir portfoy olustursaydik, yurtici piyasa bunu kaldiramazdi" dedi. 2000 yilini cok net goremedikleri icin arzi bu yil yapmayi tercih ettiklerini soyleyen Sur, "Ocak- subat doneminde halka arz yapilmasi zor. Mayista da cumhurbaskanligi secimi nedeniyle siyasi gorunum ne olur bilemiyoruz. Arzlarda siyasi istikrar cok onemli" dedi. Arz gelirini projelerde kullanacaklarini belirten Sur, esas konularinin depreme dayanikli, halkin alim gucune hitap eden uygun yer ve maliyette konut uretmek oldugunu soyledi. Sirketin portfoyunde Ihlas Insaat`in bitirdigi Marmara I projesinden 91 daire ve villa, Marmara II projesinden insaati devam eden 144 daire var. Bu projelerin toplam buyuklugu 350-400 milyon dolar. Tarabya ve Izmir`de 5`er donum arsasi olan Ihlas Gayrimenkul, Izmir`deki arsasina is merkezi, Tarabya`daki arsasina ise iki villa yapmayi planliyor. Armutlu`da 60 devremulk projesine baslayan sirket, Camlica`da da bir is merkezi yapmak icin calisiyor. Bundan sonra sadece lider girisimci Ihlas Insaat`la kol kola yurumek zorunda olmadiklarini vurgulayan Sur, "Disarida kendini ispatlamis insaat firmalari ve gayrimenkul sirketlerine de acigiz. Bu, sermaye ve is ortakligi ya da projelere ortaklik seklinde olabilir" dedi. Turkiye gelistikce, alisveris, ticari merkezlerinde yer edinme ve is yapma aliskanliklarinin da degistigini soyleyen Sur, "Ama onemli olan dogru yer secimi ve proje buyuklugu" dedi. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.022 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
995 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.