IFC sağlıkta ilk krediyi MESA’ya veriyor!

28.07.2003 - 10:27 | Son Güncelleme :

Dünya Bankası kuruluşu olan IFC (International Finance Corporation) Türkiye’deki ilk sağlık sektörü kredisini MESA Mesken Sanayii A.Ş.’nin Ankara’da kuracağı 114 yataklı özel hastane için verdi. Toplam olarak 45 milyon dolara malolacak ve 2004 yılı sonunda devreye girecek hastane için 11 milyon dolarlık uzun vadeli (11 yıl) kredi sağlayan IFC, bu finansmanın Türkiye’de sağlık için yaptıkları ilk finansman olduğunu belirtiyor.
Ankara’da kurulacak olan yeni hastane için MESA, bugüne kadar 19 milyon dolar harcandığını, IFC’den gelen 11 milyon dolara ek olarak 15 milyon dolar daha harcanmasının planlandığı belirtiliyor.Toplam kapalı alanı 24.000 m2 olan hastane üç kat ve iki bodrum katından oluşuyor. Poliklinik, Yatan Hasta, İşlem / Müdahale ve de İdari alanların bitişik blok sistemiyle ayrıldığı hastane binası kullanım rahatlığı, hijyen ve güvenlik açısından diğer hastane mimarilerinden oldukça farklılaşıyor.
Mimari Projesi ABD’de hazırlanan ve ödül alan hastane binasının modern bir mimariye sahip olacağı, kullanıcılara ferah ve kullanışlı alanlar sunacağı belirtiliyor. Binanın ortasındaki iç bahçe güneş ışığından maksimum faydalanma sağlarken, insanlar için huzurlu ve rahatlatıcı bir dinlenme alanı da yaratıyor.
MESA Hastanesi’nde tüm branşlarda hizmet verileceğini belirten yetkililer, hastanenin bugüne kadar varolan özel hastane kavramlarının ötesinde hizmet sunacağının altını çiziyorlar. Hasta odaklı yönetim anlayışının esas olacağı ve uluslar arası akreditasyonun tüm işlevleriyle çalıştırılacağını belirten yetkililer, MESA Hastanesi’nin ülkemizde yaşayan yabancıların da güvenle hizmet alabilecekleri bir yapıda tasarlandığını bildiriyorlar.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
997 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.