House Cafe ve Kitchenette yurtdışına açılıyor

06.02.2008 - 10:03 | Son Güncelleme :

İstanbul’un son yıllarda çıkış yapan mekanları arasında yer alan Kitchenette ve House Cafe 2008’e hızlı girdi.

Bu mekanların ortak noktaları yalnızca limonataları değil!

Her ikisi de Türkiye’deki rakiplerini korkutmuş durumda. Ve her ikisi de gözünü yurtdışına dikti. Kebapçılarımızdan sonra cafe zincirlerimiz de yurtdışında şanslarını deneyecek. Hatırlarsınız, Tike ve Köşebaşı Yunanistan’a bayilik vermişti.

Vogue, Da Mario, Wan-na, Angeligue gibi mekanları çatısı altında toplayan İstanbul Doors Group son olarak The Marmara Cafe’yi aldı ve orayı Kitchenette yapacak. Kitchenette’i her ne kadar son yıllarda en beğendiğim mekanlardan biri olarak görsem de The Marmara Cafe’nin kapanacak olmasına üzüldüm.

The Marmara Cafe İstanbul için sembol mekanlardan biriydi. Milyonların buluşma adresi, dertleşme mekanıydı.

İstanbul Kitchenette’le Adress-İstanbul’da tanıştı ancak Kitchenette çıkışı Kanyon Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirdi. Beyaz yakalıların özellikle öğle saatlerinde uğrak yeri olan Kitchenette, ikinci çıkışını Astoria Alışveriş Merkezi’yle yakaladı. Öğle saatlerinde kapısında kuyruk olan Kitchennette sahiplerini bile şaşırttı. Kitchenette Mart’tan sonra Taksim’de The Marmara Cafe’nin yerinde hizmete girecek.

Uzun zamandan beri Starbucks cafe zincirinin peşinde olduğu The Marmara Cafe için Doors Group 85 bin euro aylık kira ödeyecek.

Ve Kitchenette’in büyümesi Türkiye’yle de sınırlı kalmayacak. İstanbul Doors Group, gelen talepleri değerlendiriyor ve Körfez ülkelerinde de şube açılması planlar arasında. Amerika, Londra, Bakü ve Almaata da Kitchenette’in hedef yerleri arasında bulunuyor. Yurtdışı ile ilgili ilk adım bu yıl atılacak. Kitchenette’lerin sayısı yıl sonuna kadar 13’e çıkacak.

Çıkış yakalayan diğer zincir The House Cafe’ler...

The House Cafe’nin ortakları Ramazan Üren, Ferit Baltacıoğlu ve Canan Baltacıoğlu.

1 Nisan şakası...

İlk yerlerini Teşvikiye Atiye Sokak’ta bir apartman dairesinde açmışlardı. Şimdi İstanbul’da 8 House Cafe var.

Bir süredir özel sermaye fonları House Cafe’lerle ilgileniyordu. The House Cafe’lerin Genel Müdürü Tuna Aksu, fonlarla görüşmelerin son noktaya geldiğini, önümüzdeki hafta tekliflerin alınacağını ve büyük olasılıkla bundan sonra House Cafe’lerin finansal ortakla yoluna devam edeceğini söyledi.

İki ay içinde House Cafe sayısı 10 olacak. Mart başında Bebek House Cafe açılıyor, Küçük Bebek Yokuşu’nda. House Cafe’lerin ’Nisan 1’ şakası ise İstiklal Caddesi’ndeki dev House Cafe. İstiklal Caddesi’ndeki Rio Bravo The House Cafe olacak.

Ve sürprizleri bitmeyecek. Bugüne kadar İstanbul dışına çıkmayan House Cafe’nin planları arasında Ankara ve İzmir var ama öncelik yurtdışında. Tel Aviv ve Atina’da da The House Cafe açılacak. Tuna Aksu, ’Uzun vadede 30’a ulaşacak sayımız. Bunu belki kendimiz 5 yıl içinde gerçekleştirebilirdik, ancak ortakla bu süre kısalacak, iki yıl içinde hızla büyümeyi planlıyoruz’ diyor.

TERLİK Mİ POPO MU?

Twigy her zaman hiç alışık olmadığımız biçimde reklam yapıyor. Bu artık Twigy’nin tarzı oldu. Futbol Kulübü taraftarı terlikleri hayatımıza sokan hemen hemen aklınıza gelecek her konuda ’sempatik terlik’üretme konusunda iddialı markanın bu kez ilanı beni şaşırttı.

Yıldız Teknik Üniversitesi yakınlarına mağaza açmadan önce ’Yıldız Terlik Üniversitesi’ yazarak üniversite yönetimini kızdırmışlardı son olarak. Şimdilerde Balmumcu’daki Twigy duvarı 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle hayli renklenecek.

‘Aşk hayal etmektir’ yazısıyla birlikte portakal rengi üzerine kalpler ve yeşil tırtıl ilk dikkati çeken... Ancak altında birbirine dayanmış terlikler var. Ve terlikten çok kalkık bir kadın poposuna benziyorlar. Gördünüz mü?
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.006 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.008 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.