02.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
BORSA KORIDORLARINDA NELER KONUSULUYOR?
EGS HOLDING: Halka arzi sonrasinda yuksek prim yapan EGS Holding tahtasindaki yuksek islem hacmi dikkat cekiyor. Borsa koridorlarinda bu konuyla ilgili ilginc bir dedikodu dolasiyor. Soylenenlere bakilirsa, Yazicilar Holding tahtasinda da benzer islemler yapan ve bu tahtada inceleme baslatilmasina neden olan spekulatorler, simdi EGS Holding tahtasinda operasyon yapiyor. bu operasyonun da mal cikma seklinde oldugu konusuluyor. Borsacilar, bu nedenle kucuk yatirimcilarin yuksek islem hacmine kanmamalarini oneriyor.
BORUSAN BORU: Sirketin GSM ihalelerinden birine girmek icin bir ALman firmasiyla anlastigi konusuluyor. Baku-Ceyhan boru hatti ve Karadeniz`deki Mavi Akim projelerinden buyuk ihaleler alacagi da dile getirilen Borusan boru`nun, onumuzdeki aylarda yatirimcisini sevindirecegi tahminleri de sIk sIk yapilmaya baslandi. Bu nedenle borusan Boru tahtasinda buyuk gruplarin orta ve uzun vadeli olarak surekli mal topladiklari yabanci fonlarin da ellerindeki hisseleri artirmak icin alima gectikleri vurgulaniyor.
MERKO GIDA: Yuzde 400 bedelsiz sermaye artirim karari aciklayan Merko Gida tahtasinda bolunme oncesinde buyuk hareketlilik yasanacagi ifade ediliyor. Merko`nun 2000 yilinda da iyi kar aciklamaya devam edecegi soyleniyor. Son iki haftadir islem hacminde herhangi bir artis olmadan fiyati dusen Merko`nun ucuz kaldigi gorusunu dile getiren borsacilar, siyasi arenadaki sikintinin bitmesiyle birlikte kagidin hizli bir yukselis trendine girecegini belirtiyor.
EGE ENDUSTRI: Gecen yili karla kapatan Ege Endustri`nin, bu yilin ilk uc aylik doneminde de yuksek kar aciklayacagi haberleri gelmeye basladi. Bu tahmin de genellikle otomotiv sektorunun 2000 yilini iyi gecirecegi ve agir vasita satislarinin artmasina yonelik beklentilere dayandiriliyor. Agirlikli olarak bu bransta calisan Ege Endustri`nin 2000 yili bilancosunun bu nedenle iyi gelecegi dile getiriliyor. Sirketin ihracatinin arttiginin konusuldugu borsa koridorlarinda, Ege Endustri`nin misirli bir otomotiv firmasindan 5 milyon dolarlik siparis aldigi da ileri suruluyor. Borsacilar, yuzde 700 bedelsiz verme potansiyeli bulunan hissede, sirket yetkililerinin onumuzdeki gunlerde bu yonde bir karar alabileceklerine de dikkat cekiyor.
TRANSTURK HOLDING: Yuzde 100 bedelli sermaye artirim karari aciklayan sirketin kasasina bu operasyon sonrasinda 7.5 trilyon lira nakit para girmesi bekleniyor. Sirketin bununla tum borclarini kapatacagi ve 2000 yili icinde yuksek kar aciklayacagi soyleniyor. Bu arada holdingin, kendi istirakleri arasinda yer alan ve surekli zarar eden Makina Takim`i da bir Alman firmasina satmak icin gorusmeler yaptigi dile getiriliyor.
DEMISAS: Borsa kulislerinde Demisas hissesinde Konyasporlu eski bir futbolcunun yuklu miktarda pozisyonunun bulundugu konusuluyor. Borsacilar, Demisas`ta pozisyon alan bu sporcunun bunu son iki ay icinde olusturdugunu dile getiriyor. Bunun nedeniyse, 1999`da 244 milyar lira zarar aciklayan sirketin, yilin ilk uc ayinda bu zarari buyuk olcude azaltacagi ve yilin ikinci yarisinda da kara gececegi beklentisiymis.
AKIN TEKSTIL: Akin Tekstil`in Zeytinburnu`ndaki satmayi planladigi arazisine ekspertiz degerlemesi yaptirdigini soyleyen borsacilar, ekspertizlerin arazi icin 60 milyon dolar deger bictigini dile getiriyor. Ayrica, sirketin bedelsiz hisse verme potansiyeli oldugu, bu durumda fiyatinin yukselecegi de ortaya atilan soylentiler arasinda.
NUH CIMENTO: Borsa koridorlarinda gectigimiz ay halka acilan Nuh Cimento`nun uretiminin yuzde 75`ini deprem bolgesine satmasi ve deprem konutlarinin yapimina onumuzdeki gunlerde yapimina baslanacak olmasindan dolayi cirosunda artis beklendigi belirtiliyor. Borsa koridorlarinda konusulanlara gore bu durum sirketteki beklentileri yukseltiyor. (EKONOMIST)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.009 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.