21.12.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
BORSA KORIDORLARINDA NELER KONUSULUYOR?
BORUSAN YATIRIM: Borsanin istirak zengini sirketlerinden olan Borusan Yatirim`in piyasa degerinin cok ucuz oldugu konusuluyor. Yuzde 14.85 hissesine sahip oldugu Bor Celik`in piyasa degeriyle ilgili olarak 500 milyon dolara yakin bir tahmin yapiliyor. Bu sirketin halka arzi icin hazirlik yapildigi soylentileri tahtaya olan ilgiyi artiriyor. Sirketin Almanlarla ortak olarak kurdugu ve yuzde 12`sine sahip oldugu Borusan-Mannesman`in piyasa degeri icin de cok yuksek rakamlar telafuz ediliyor. Bu nedenlerden dolayi, yuzde 200 bedelsiz verecek performansa sahip oldugu konusulan Borusan Yatirim`in, 2000 yilinin gozde sirketleri arasinda yer alacagi da belirtiliyor.
BRISA: Depremin etkilerini uzerinden yeni atan sirketin, 2000 yilinda iyi prim yapmasi bekleniyor. Sirketle ilgili son haftalarda ortaya cikan en guclu beklenti, 2000 yilinin ilk ceyreginde yuzde 300 bedelsiz verecek olmasi. Brisa`nin tum olumsuzluklara ragmen dokuz aylik bilancosunda sermayesi kadar kar aciklamasina dikkat cekilirken, sirketin yil sonu bilancosunda da yatirimcisini sevindirecek bir kar getirecegi konusuluyor. Ancak sirketin asil buyuk kari 2000 yilininin ilk ceyreginde yapacagi soyleniyor.
IKTISAT LEASING: KDV oranlarinin artmasi ve dusen faizler ile birlikte yatirimlarda artis olmasi, dusuk KDV odeyen leasing sirketlerinin hisselerine talep yaratti. Borsacilar, Iktisat Leasing`in sektor icinde hem bilanco verileri hem de yogun islemleri ile dikkat cektigini belirtiyor. Ayrica kulislerde 2000 yilinda leasing sirketlerinin karli bilanco aciklayacaklari soylentisi dolasiyor. Bu yuzden uzun vadeli dusunen yatirimcilarin ve banka fonlarinin leasing sirketlerinin hisselerini topladigi soyleniyor.
T.DEMIRDOKUM: Uc istirakini satacagi soylenen T.Demirdokum tahtasindaki hareketliligin Izocam ve Koctas ile birlesme beklentisinden kaynaklandigi konusuluyor. T.Demirdokum catisi altinda yapilacak bu birlesmeden sonra ikinci bir birlesme de Aygaz ile olacakmis. Aslinda Aygaz ile ilgili baska bir soylenti daha var. O da 2000 yilinda enerji sirketine donusecegi. Eger birlesme olursa, glecekte yapilmasi planlanan dogalgaz cevrim santralleri T.Demirdokum`e devredilecek. Bu beklentilerin gerceklesmesi halinde T.Demirdokum`un bir enerji devi olacagi konusuluyor.
ENKA HOLDING: Borsa kulislerinde Enka Holding`in Amerika White- Westinghouse sirketi ile ortaklik yapacagi yonunde soylentiler dolasiyor. Bu ortakligin nedeni ise Turkiye`deki nukleer enerji santraliymis. Ayrica sirketin yakin zamanda yuzde 111 bedelsiz sermaye artirimi yapacagi konusuluyor.
CIMSA: Turkiye`nin en buyuk beyaz cimento ureticisi olan Cimsa`nin bir yabanci ortakla anlastigi, son haftalarda borsa kulislerinde cok sik konusulmaya baslandi. Hatta iki sirketin anlasma asamasina geldigi ve ocak ayinda bu anlasmayi bu anlasmayi sonuclandiracaklari ileri suruluyor. Bu soylentilerin Cimsa hisselerini hareketlendirdigi belirtiliyor. Cimsa`nin sektorde tekel durumunda olduguna isaret eden borsacilar sirketin mali acidan hicbir sorunu olmadigini belirterek, yabanci ortakliga ancak iyi bir fiyatlandirma olmasi kosulunda gidilecegine dikkat cekiyor.
MARET: Koc Grubu sirketlerinden olan Maret`in finansman giderlerinin sona erdigi ve 2000 yilinda cok daha iyi bir performans gosterecegi belirtiliyor. Gida sektorunun genel performansinin da yuksek olmasi ve yil sonu beklentisi nedeniyle Maret hisselerinin hareketli olmaya devam edecegi soyleniyor. Ayrica Koc Grubu`nun, gida sektorunde bulunan sirketleri Maret, Pastavilla ve Tat Konserve`yi de tek cati altinda toplamayi planladigi belirtiliyor.
KARDEMIR: Eregli Demir Celik`in 1999 yili baslarinda iptal edilen ihalesine en iyi teklifi goturen bir grubun, artik Kardemir`e talip oldugu soyleniyor. Kardemir hisselerini onemli olcude toplayan bu grubun fiyati bilincli olarak yukselttigi, kucuk yatirimcinin ise bu tahtaya dikkat etmesi gerektigi vurgulaniyor. (EKONOMIST)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.