11.10.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
KEPEZ`I AKTAS CARPTI"Aktas Elektrik`in yonetiminebakanlik tarafindan el konulmasi yuzunden borsada yatirimcilar, Kepez Elektrik ve Cukurova Elektrik hisselerini de satmaya basladi Aktas Elektrik`in yonetimine el konulmasi, borsanin diger imtiyaz hakki devri yapilmis elektrik sektoru hissesi olan Cukurova ve Kepez Elektrik yatirimcilarini da korkuttu. Enerji Bakanligi`nin Aktas Elektrik`in yonetimine el koymasi uzerine, hisse senetleri Gozalti Pazari`nda islem goren Kepez ile Cukurova Elektrik hisseleri de deger kaybetmeye basladi. Bati Akdeniz Gucbirligi Platformu`nun Antalya Bolgesi`ne elektrik dagitimi yapan Kepez Elektrik`in de incelemeye alinarak sozlesmelerinin iptal edilmesine yonelik istegi, yatirimcilari satisa yoneltti. Son aylarda genelde dusus yonunde bir egilim izleyen Kepez Elektrik hisseleri haftayi 240 bin liradan kapatti. Kepez Elektrik`in deger kaybetmesi uzerine Cukurova Elektrik hisseleri de ayni trendi izleyerek 275 bin liraya geriledi. Borsacilar, Aktas`taki gibi bir durumun Kepez ve Cukurova Elektrik`te yasanmasinin zor oldugunu ancak gelismelerin yatirimcilari rahatsiz ettigini soyledi. 2016 yilina kadar Antalya ve bolgesine elektrik enerjisi uretimi ve dagitimi hakkina sahip olan Kepez Elektrik, dort hidroelektrik santrali ile elektrik uretimi gerceklestiriyor. Sirket satislarinin yuzde 45`ini TEDAS`a, yuzde 18`ini turistik tesislere, yuzde 10`unu TEAS`a ve yuzde 10`unu sanayi kuruluslarina yapiyor. 1988 yilindan bu yana Adana, Mersin ve Hatay`da elektrik dagitimi yapan ve 70 yil boyunca bolgede dagitim hakkini elinde bulunduran Cukurova Elektrik, alti hidroelektrik santralinda uretim yapiyor. Hisseler Gozalti`nda Cukurova ve Kepez Elektrik hisseleri, 1998 yil sonu bilancolarinda ortaya cikan hisse devrinin borsaya ve kurula bildirilmemesi nedeniyle 25 Mayis`tan beri Gozalti Pazari`nda islem goruyor. Kepez, 1998`de Cukurova hissesi alim satim islemlerinden dolayi 6.6 trilyon lira zarara ugramis ve bu islemlere iliskin kurul denetimi engellenmisti. Ayrica Kemal Uzan`in 1998`de Kepez`e yuzde 37.38, Cukurova`ya yuzde 37.41 ortakliginin bildirilmemesi ve sirket bilancolarinin teblige uygun hazirlanmamasi da hisselerin Gozaltina Pazari`na alinmasinda etkili oldu. Kepez ve Cukurova`yla ilgili hususlar acikliga kavusuncaya ve sirketler teblige uyumlu hale gelinceye kadar hisseler Gozalti Pazari`nda islem gorecek.(RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.