Evyap: Vicdanen rahatım

24.12.2004 - 10:05 | Son Güncelleme :

Yarımca Porselen`i 52 milyon dolarlık fahiş kârla Erdemir`e sattığı iddiasıyla eleştirilen Mehmed Evyap, arsanın maliyetinin 79.4 milyon dolar olduğunu belirterek Vicdanen rahatım dedi.

Yarımca Porselen Fabrikası`nı 30.5 milyon dolara Özelleştirme İdaresi`nden alıp Ereğli Demir-Çelik`e 82 milyon dolara satan Evyap, bu satıştan iddia edildiği gibi 52 milyon dolar değil sadece 2 milyon dolarlık karları olduğunu açıkladı. Evyap`ın sahibi Mehmet Evyap bu alışveriş dolayısıyla hiçbir pişmanlığının olmadığını söyledi. Yarımca Porselen`i 1998 yılında 15 firmanın da katıldığı ihaleyle 30.5 milyon dolara aldıklarını belirten Evyap Yürütme Kurulu Üyesi Bekir Kılıç, Kılıç gelişmeleri şöyle anlattı:

DEPREM ENGELLEDİ
15 firmanın katıldığı açık artırma 13 milyon dolar ile başladı. En yakın rakibimizden 4 milyon dolar daha fazla vererek 314 bin 500 metrekarelik arsayı içindeki fabrika ile birlikte ihaleyi aldık. 3 yıl vadede 34.4 milyon dolar ödendi.

Arsayı önünde liman bulunan sanayi tesisi haline getirecektik. Ancak deprem olunca Bayındırlık Bakanlığı imar iznini durdurdu. Ancak çocuk bezi ve hijyenik ped yatırımımızı geciktirmeden yapmak zorundaydık. Bu yüzden bu yatırımımızı Tuzla`da yaptık. Bu yüzden bu arsa yatırım alanımızın dışında kaldı.

K2 MİLYON DOLAR
Özelleştirme İdaresi`ne ödenen değerin Eurobond faizi ile günümüzdeki ederi 66.6 milyon dolardır. 1958`den bu yana süren arsa ihtilaflarını çözdük. Ek olarak 18 bin 225 metrekarelik 5 yeni arsa satın alındı. Bu arsaların ederi de 3.9 milyon dolar. Deniz tarafında alınan toplam 28 bin metrekarelik arsanın değeri de 3.9 milyon dolar. 6.5 yıl içinde güvenlik görevlileri ile idari personel için 1.9 milyon dolar ödedik. Liman projelendirmesi için de 2 milyon metreküp seramik atığı kaldırılarak deniz dolgusunda kullanıldı. Bu işlemin maliyeti de 3 milyon dolar. Bölgeye yapılan yatırımların toplamı 79.4 milyon doları buldu.

EN DEĞERLİ ARSA
Arsa satışa çıktığında Erdemir ile birlikte iki yabancı firma daha başvurdu. Üç firma da aynı değeri verdi. Ancak biz bölge belediyelerine istihdam sözü verdiğimiz için yalnızca liman yatırımı değil istihdam sağlayacak yatırımlar yapacak olan Erdemir`i tercih ettik. Bölgede depremin izleri silindi. Yatırımlar sürüyor. Bu alan bütün Marmara`da liman yapımına en uygun eşsiz bir bölge.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.