Dorduncu Gsm`de Yolda.

25.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Ulastirma Bakanligi, 4`uncuGSM sebekesi lisansi icin ihaleye katilan 4 konsorsiyumu yeniden ihaleye davet etti. Ulastirma Bakanligi, GSM 1800 bandinda isletilecek cep telefonu sebekesi icin lisans verilmesi amaciyla actigi ihalenin, 2 Mayis`ta, birinci lisansin bedeli olan 2 milyar 525 milyon dolar taban fiyatiyla acik artirma usuluyle yapilarak sonuclandirilmasini kararlastirdi. Ulastirma Bakanligi`nin bu karari Genpa-Atlas Finansal Kiralama-Demirbank- Norvec Telenor`dan olusan ortak girisim grubunun talebi uzerine aldigi belirtiliyor. Zaten Genpa`nin Yonetim Kurulu Baskani Zeynel Abidin Erdem, GSM 1800 icin yapilan ikinci acik artirmada, Turk girisim grubu olarak bu parayi verebilecek durumda olduklarini, ancak yabanci ortaklarinin yonetim kurulunu toplayamadigini soylemisti. Sabanci Holding GSM projesinden sorumlu yetkililerden Ali Fuat Turker ise daveti degerlendireceklerini soyledi. H.O. Sabanci Holding-Dogan Holding-Dogus Holding-Ispanyol Telefonica ortak girisim grubunun ilk ihalede fiyati yuksek buldugunu hatirlatmamiz uzerine, Turkay " O zamanki kosullarla su andaki kosullar farkli. Konsorsiyum ortaklariyla toplanip durumu yeniden degerlendirecegiz" dedi. Koc Holding Insaat ve Maden Grubu Baskani Mustafa Koc, gecen hafta persembe gunu, 4`uncu GSM 1800 sebekesi ihalesinde taban f_ yat 2 milyar 525 milyon dolar ollursa ihaleye girmeyi dusunmediklerini soylemisti. KocTel, Amerikaan SBC ile ihaleye katilmisti. Ihaleye davet edilen dorduncu konsorsiyum olan France Telekom- Fiba Holding-Finansbank-Nurol Holding-Suzer Holding-Kentbank ortak girisim grubu, ilk acik artirmada cekildigini aciklamisti. Ulastirma Bakanligi`nin kararina gore, 2886 sayili Devlet Ihale Kanunu`nun 43.maddesinin 2.fikrasi geregince sarttnamelerde belirtilen nitelik ve sartlar aynen muhafaza edilirken, 1`inci lisans bedeli olan 2 milyar 525 milyon ABD Dolari taban fiyatiyla, 2 Mayis tarihinde saat 14:00`de pazarlik ve acik artirma usulu ile yapilacak. Iki yeni cep telefonu sebekesi icin ihalede, lisanslardan ilkini 2 milyar 525 milyon dolarlik bedelle Is Bankasi-Telekom Italia konsorsiyumu almisti. Bu konsorsiyum, ayrica yuzde 17 KDV odeyecek. (YENI BINYIL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.