Dolar sıg piyasada dar alanda

23.03.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

BANKACILAR, DOLARIN SIG PIYASADA MUSTERI TALEBIYLE PERSEMBE GUNKU ISLEMLERE GORE DAR ALANDA BULUNDUGUNU BELIRTTILER.

BANKACILAR DOVIZDEKI TALEBIN NEDENINI KISMEN AY SONU ISLEMLERINE, KISMEN DE TICARI MUSTERILERIN ODEMELERINE BAGLARKEN PIYASANIN DERIN OLMAMASI NEDENIYLE AZ MIKTARDAKI ISLEMLERIN BILE FIYATLARI YUKSELTTIGINE DIKKAT CEKILIYOR.

OZEL BIR BANKANIN DOVIZ YETKILISI, `PARITENIN DE ETKISIYLE DOLAR YUKARIYA GELDI. ANCAK TL FAIZLERININ DURAGANLASMASIYLA TICARI ODEMELERINI YAPMAYA BASLAYAN MUSTERILERIN TALEBI DE DOLARI YUKSELTTI,` DEDI.

TCMB DOVIZ INTERBANKINDA ILK DOLAR ISLEMI 989,000 LIRADAN GECTIKTEN SONRA SON ISLEM SAAT 1137 ITIBARIYLE 986,000 LIRADA BULUNUYOR. EFEKTIF DOLAR ISLEMLERI ISE 987,000 LIRADAN ACILDIKTAN SONRA SON OLARAK 984,000 LIRAYA GERILEDI.

PERSEMBE GUNU TCMB DOVIZ PIYASASINDA SON ISLEMLER ISE DOLAR DOVIZDE 987,000 LIRA, EFEKTIFTE 986,000 LIRADAN GECMISTI.

MERKEZ BANKASI PERSEMBE GUNU DOLAR KAPANIS KURLARINI ISE 979,550/984,275 OLARAK ACIKLAMISTI.

BANKALARARASI PIYASADA ISE EN IYI ALIS/SATIS KOTASYONLARI SAAT 1137 ITIBARIYLA 983,000/987,000 LIRADA BULUNUYOR.

OTE YANDAN GECELIK FAIZLER REPODA YUZDE 80.1, TCMB NEZDINDEKI PARA PIYASASINDA DA YUZDE 80 ILE DUNKU KAPANIS ORTALAMASINI KORUYOR.

BIR TL YETKILISI, `TL PIYASASI COK SAKIN. DISPONIBILITE DE RAHATLIKLA TUTULABILIYOR. BU HAFTADA GECEN HAFTAKI GIBI YAKLASIK 5 KATRILYON LIRA TUTULDUGUNU DUSUNUYORUM,` DEDI.

MERKEZ BANKASI ACILISTA INTERBANK GECELIK UST LIMITINI, SON UC GUNDUR OLDUGU GIBI YUZDE 110 OLARAK ILAN ETTI.

REZERV RAKAMI ACILISTA 2,956.7 TRILYON LIRA ARTI OLDU.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.