Cep telefonu görüşmelerine zam geliyor

14.08.2014 - 16:52 | Son Güncelleme :

İki GSM operatörü 15 Ağustos'tan itibaren zamlı tarifeye geçiyor

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/akilli_telefon.jpg">

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun (BTK) 1 Nisan 2014'te aldığı kararla 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere ise azami görüşme ücretinin dakikasının 46,25 kuruş olduğu belirterek, bu çerçevede yaklaşık 50 milyon abonesi bulunan iki GSM operatörünün 15 Ağustos'tan itibaren zamlı tarifeye geçtiğini söyledi.

Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, bir GSM operatörünün abonelerine gönderdiği kısa mesajla 15 Ağustos'tan itibaren görüşme ücretlerine yüzde 5,37 oranında zam yaptığını, görüşme dakika ücretinin 43,89 kuruş yerine 46,25 kuruş olarak yansıtılacağını bildirdiğini kaydetti.

Daha önce BTK'nın 13 Mart 2013 tarihli kararıyla, mobil şebekelerden aramalarda, azami dakika ücretinin 41,54 kuruştan 43,89 kuruşa çıkarıldığını belirten Ağaoğlu, şöyle konuştu:

İHTİYAÇ KREDİLERİNİ KIYASLAMAK İÇİN TIKLAYIN...

Bu karar 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere uygulanmıştı. BTK'nın 1 Nisan 2014'te aldığı kararla 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere ise azami görüşme ücretinin dakikası 46,25 kuruş oldu. BTK'nın bu kararının ardından yaklaşık 50 milyon abonesi bulunan iki GSM operatörü, 15 Ağustos'tan itibaren zamlı tarifeye geçti. Yani bu geceden itibaren 15 Ağustos'a cep telefonunda zamlı görüşme başlamış oluyor. Gerek faturalı, gerekse ön ödemeli paketsiz tarife kullanan aboneler ile paket aşımı yapan tüketiciler, 15 Ağustos'tan itibaren mobil görüşmelerini yüzde 5,37 oranında zamlı gerçekleştirebilecek.

Tüketicilerin yüksek faturalara karşı korunmasına ihtiyaç var

Paketsiz abonelerin, kullanımlarını mevcut tarifeleri üzerinden yaptıklarından fiyat artışından etkilenmeyeceğini vurgulayan Ağaoğlu, Aboneler yükleme yapmazsa azami fiyat üzerinden konuşacak. Bu durumda kullanmakta olduğu hattında paket tarifesi olmayan aboneler de azami fiyat uygulandığı için bu zamdan etkilenmiş olacaklar dedi.

GSM operatörlerinin kendi ödemelerine bağlı olarak zam yoluna gittiğini ve tüketiciyi mağdur ettiğini ileri süren Ağaoğlu, Tüketicilerin yüksek faturalara karşı korunmasına ve sektördeki teknolojik gelişmelerin sağladığı maliyet düşüşlerinin tüketicilere yansıtılmasına yönelik düzenlemelere ihtiyaç var. Teknoloji çok gelişti ve görüşme maliyetleri düştü. Fiyat düşüşü olması gerekirken zam yapılıyor diye konuştu.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.