Bu mahallede oturmak için milyarder olmak bile yetmiyor! Son sakini Jeff Bezos oldu...

05.01.2024 - 10:59 | Son Güncelleme :
Bu mahallede oturmak için milyarder olmak bile yetmiyor! Son sakini Jeff Bezos oldu...  | Genel Haberler

Jeff Bezos'un Miami'deki Indian Creek'e taşınması sonrası mahalle milyarder sakinleri ile gündeme geldi. Ivanka Trump, Carl Ichan, Tom Brady gibi komşuları olan Bezos burada 147 milyon dolarlık iki ev aldı.

Hurriyet.com.tr / Ekonomi Servisi 

ABD'nin Miami kentinde bulunan Indian Creek mahallesi, e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un buraya taşınmasıyla yeniden gündeme geldi. 169 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ikinci insanı konumunda bulunan Bezos, 2023'ün Kasım ayında Miami'ye taşınacağını duyurmuştu. Hatta Bezos, o günden beri Miami'de sıkça görüntülenmekte. Bezos burada 147 milyon dolara iki adet ev aldı. ABD'li iş insanının bu evlerin yerine devasa bir malikane inşa etmesi bekleniyor. 

Haberin Devamı

MİLYARDERLERİN GÖZDESİ 

Semtte Bezos gibi sanat, iş, spor ve politika dünyasının önde gelen isimleri ikamet ediyor. 45'inci ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump ve eşi Jared Kushner, mahallenin en önemli sakinleri arasında yer alıyor. Bunun yanında 5.7 milyar dolarlık servete sahip iş insanı Carl Ichan ve 2 milyar dolar servete sahip Eddie Lampert da Bezos'un komşuları arasında. Adanın sakinlerinden biri de ünlü ABD Futbolu (NFL) oyuncusu ve Brezilyalı süper model Giselle Bündchen'in eski eşi Tom Brady. Bu isimlerin yanında Fransız DJ David Guetta, ünlü İspanyol şarkıcı Julio Iglesias da burada evleri bulunuyor. Süper model Adriana Lima da adanın bir dönem sakinleri arasındaydı. 

GİRİŞ YASAK 

Mahalle aslında Miami'nin merkezindeki Biscayne Körfezi'ndeki bir ada üzerine kurulu. Ulaşım, hemen karşısında bulunan Surfside semtine giden tek köprü üzerinden sağlanıyor. Köprü üzerinde Indian Creek'in logosunun bulunduğu bir kapı ve güvenlik bulunuyor. Mahalleye Indian Creek üzerinde yaşayan 84 kişiden başka kimse giremiyor. Miami'de çalışan mimar Kobi Karp, adanın bu mahremiyet özelliği yüzünden çekici hale geldiğini ifade ediyor. 

Haberin Devamı

Semtin kendi belediyesi ve polis karakolu da bulunuyor. Ancak belediye binası ve polis karakolu adanın karşısındaki Surfside'da, hemen köprünün girişinde yer alıyor. Indian Creek'in düşük nüfusuna karşın hemen yanındaki Bay Harbor adasında ise 6 bin 400 kişi yaşıyor. Adanın ortasında bir de lüks bir golf sahası bulunuyor. Semtin alt yapısı da geçtiğimiz yıllarda inşa edildi. Emlakçılar ise pandemi döneminden sonra milyarderler arasında adaya olan ilgini daha da arttığı görüşünde. 


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
998 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.