Bu 40 maddeyi mutlaka öğrenmelisiniz!

14.04.2014 - 12:09 | Son Güncelleme :

40 yaşına geldiğinizde finansal konularda hiçbir fikriniz olmaması kabul edilemez

<ımg hspace="10" vspace="5" src="http://i.bigpara.com/i/55big/yatirim-.jpg" align="right">40 yaşına kadar gerçekleştirmeniz gereken çoğu kilometre taşı tartışmaya açıktır: Evlenmeli miyim? Gerçekten istiyorsanız evet. Ev sahibi olmalı mıyım? Finansal olarak uygunsa evet. Mesleğimi değiştirebilir miyim? 40 yeni 30 ise, kesinlikle fikrinizi değiştirme hakkına sahipsiniz.

Ancak pazarlık konusu olamayacak tek bir şey vardır: 40 yaşına geldiğinizde finansal konularda hiçbir fikriniz olmaması kabul edilemez. Özellikle emeklilik artık sandığınızdan daha da yakınken! 40 yaşına gelmeden önce bilmeniz gereken para ile ilgili önemli ve daha az önemli 40 maddeyi bir araya getirdik. Neden? Böylece, finansal hedeflerinize, bunların keyfini çıkarmak için önünüzde çok fazla zamanınız olan bir yaşta ulaşabilirsiniz!

1. Sağlam bir finansal temel için üç şart

Borçları ödenmiş bir kredi kartı. Tamamlanmış bir acil durum fonu. Oluşturulmuş ve büyümekte olan emeklilik hesabı/hesapları. Diğer her şey (seyahat, ev sahipliği, yatırımlar) bunların ardından gelir.

BANKALARIN MEVDUAT FAİZ ORANLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...

2. Bütçe oluşturma

Çünkü bütçe olmadan, ev alma, kredi kartı borçlarınızı ödeme veya dünyayı dolaşma gibi herhangi bir hedefinize ulaşamazsınız.  Adım adım kılavuzumuz ile nasıl bütçe oluşturulabileceğini öğrenin.

3. Ne oranda tasarruf yapmalısınız

Cevap %20’dir. Bu oranı neye göre belirlediğimizi merak mı ediyorsunuz? Aylık bütçenizi aşağıdaki şekilde bölümlere ayıran 50/20/30 kuralına bakmanız yeterlidir: %50 zorunlu harcamalar (konut kredisi, kira ve yiyecek) için, %30 sosyal harcamalarınız için ve en az %20’si de, borç ödemelerini, emeklilik katkılarını ve tasarruflarınızı içeren “finansal öncelikleriniz” için ayrılır. Gelirinizin beşte birini neden ve nasıl tasarrufa ayırmanız gerektiği ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

4. Öz sermayeniz

Evet, sizin de bir tane var. Varlıklarınızın (banka hesapları, tasarruflar, yatırımlar vs.) toplamı eksi borçlarınızın (krediler, konut kredisi, kredi kartı borcu, vs.) toplamına eşittir. Öz sermaye, finansal durumunuzla ilgili büyük resmi en rahat görebileceğiniz araçtır. Hızlıca hesaplama yapmak ister misiniz? Hesaplarınızı, ücretsiz LearnVest Money Center sitesine ekleyin ve sizin için hesaplamayı yapalım.

5. Her ay ne kadar kazanıyorsunuz ve ne kadar harcıyorsunuz

Basit görünüyor değil mi? LearnVest Planlama Hizmetlerinden CFP® (Sertifikalı Finansal Danışman) olan Natalie Taylor, “Hangi yaşta olurlarsa olsunlar bazı kişiler kazançlarının ve harcamalarının farkında değildir” diyor. Gelir ve harcamalarınızın eksiksiz bir dökümünü görmek için Para Merkezini ziyaret edebilirsiniz.

NOT: Tüm işlemlerinizi takip etmenizi ve kayıt altında tutmanızı sağlayacak bir başvuru aracı olarak LearnVest iPhone app’inden yararlanabilirsiniz.

6. Borçlardan kurtulma

Artık geçmişten kalan borçlarınızı ödeme değil, geleceğiniz için tasarruf yapma zamanı. Umarız ki, borçlarınızı kapatmaya yaklaşmışsınızdır ancak henüz o noktaya ulaşamadıysanız, şimdi borç ödeme planı yapmak için en iyi zaman. Size yardım edebilecek kısa bir kontrol listesine buradan ulaşabilirsiniz.  Daha fazlasını mı istiyorsunuz? Get Out of Debt Bootcamp (Borçlular Acemi Birliğinden Kurtulun), sonunda borçsuz bir hayat yaşamanıza yardım edecek üç günlük, ayrıntılı bir plandır.

7. Kredi notunuz

Bu not hakkında hala bir fikriniz yok mu? Bakmaya çekiniyor musunuz? 40 yaşına geldiğinizde kredi notunuzu neden ayrıntılı olarak bilmelisiniz? Çünkü kredi notunuz, hangi kredi kartları için onay alabileceğinizi belirlemenin yanı sıra, konut ve araba kredisi masraflarınızı da belirler. Kredi notunuzu nasıl takip edebileceğinizi ve iyileştirebileceğinizi buradan öğrenebilirsiniz.  Yeri gelmişken…

8. Risk raporunu ücretsiz olarak öğrenme

Voilà.

NOT: The Mistake That Plunged My Credit Score 200 Points (Kredi notumun 200 puan düşmesine sebep olan hata)

9. Depozito biriktirmek uzun süre alabilir

Konu ev satın alma olduğunda Taylor, “İnsanlar her zaman ‘Mümkün olduğunca erken ev almaya çalış` ve `Gelirinin büyük bölümünü ev sahibi olmak için harcayabilirsin` der. Ancak ev satın alamdan önce finansal olarak sağlam bir görünüme sahip olmalısınız. 30’lu veya 40’lı yaşarlınıza kadar bu noktaya gelememeniz sorun değil. Çoğu insan ev sahibi olmak için acele eder ve ödemeleri ile başa çıkamazlar". Gelirinizin ne değerde bir evi karşılayabileceğini buradan öğrenebilirsiniz.

NOT: Adventures in Real Estate: I Bought a House at 21 (Gayrimenkul Maceraları: 21 yaşında ev sahibi oldum)

10. Finansal acil durum nedir ve ne değildir 10. Finansal acil durum nedir ve ne değildir

<ımg hspace="10" vspace="5" src="http://i.bigpara.com/i/55big/butce-hesap-rakam.jpg" align="right">Tabii ki, ayakkabıya çok para harcamak çekici olabilir ancak 22 yaşında kira parasını ödeyemez hale gelebilirsiniz.  40 yaşına geldiğinizde yüklü, altı aylık tasarruf hesabına sahip olmanın ne olduğunu ve sadece beş sebepten ötürü bu hesaptan para harcayabileceğinizi bilmelisiniz.  Hayır, hayalinizdeki yerde yapacağınız düğün sayılmaz. (Aslında tamamen isteğinize bağlıdır, baldızınızın ne dediği önemli değil.)

NOT: The 3 Times I Used My Emergency Fund: Was I Right to Dip Into It? (Acil Durum Hesabımı Kullandığım 3 Durum: Doğru Sebeple mi Kullandım?

11. Hayalinizdeki emekliliğiniz kaça patlayacak

Gerçekten tam olarak rakamlara gömüldünüz mü? İnternette şark söyleyen kedi videosu kadar emeklilik hesaplayıcı vardır. Çoğu insanın bunlara göz atmadığını biliyoruz. (Hesaplayıcılar) Ancak 40 yaşınız geldiğinizde -- eğer doğru hesapladıysanız -- emekliliğinize sadece 25 yıl kalmış demektir dolayısıyla, ne kadar biriktirmeniz gerektiğinizi bilmelisiniz. Bu hesabı yapmak için iyi bir site. On yıl sonra değil de şimdi para biriktirmeye başlayarak hedeflediğiniz miktara daha kolay ulaşabilirsiniz.

SON 19 YILLIK ENFLASYON RAKAMLARI İÇİN TIKLAYIN...

12. Emekliliğiniz için ne kadar biriktirdiniz

Peki, özenle 401 (k) birikiminizi arttırıyorsunuz. Bir yerlerde birkaç Bireysel Emeklilik Hesabınız olabilir. (Bu hesapları birleştirmek isteyebilirsiniz) Bileniz gereken önemli bir şey şimdiye kadar ne kadar biriktirdiğiniz ve bundan sonra ne kadar biriktirmeniz gerektiğidir. Onun için, devam edin. Şifrelerinizi eşeleyin. Rakamların içine dalın. Veya hesabınızı, LearnVest Para Merkezi ile bağlantılandırın ve size gösterelim.

13. Bütçe yiyici arkadaşlarınızı idare etme

20’li yaşlarınızda bu arkadaşlarınız tarafından tongaya düşürüldüyseniz bu onların ayıbı.  Ama 30’lu yaşlarınızda hala sizi tongaya düşürüyorlarsa bu sizin ayıbınız. Bu yaşınıza kadar onların nasıl insanlar olduğunu ve yöntemlerini öğrenmeniz gerekir. Tarzlarını veya espri anlayışlarını sevseniz bile, onlarla vakit geçirdikten sonra cüzdanınızın tamamen boşalmasından nefret edebilirsiniz Artık bu suçluları etkisiz hale getirmenin zamanı.

NOT: Confessions of a Reformed Money Meddler (Finansal İşgüzarın İtirafları)

14. Finansal kişiliğiniz

Bütçe Yiyici beklide sizsinizdir. Koruyucu. Veya Memnun Edici. Myers-Briggs oranınızın finansal durumunuzu nasıl etkilediğini keşfedin.

15. Yaşınız ilerledikçe finans yaşamınız daha da karmaşık hale gelir

Taylor, “Birçok genç müşteri, ‘Daha fazla para kazandığımda emekliliğim için daha fazla para biriktirebileceğim’ der ancak gerçekte olan şudur ki, daha fazla para kazandıkça, daha fazla parasal yükümlülüğe sahip olurlar” diyor.  “Artık ayakkabı kutusu gibi bir dairede yaşamıyorlardır. Ardından evlenmeye karar verirler ve düğün için para harcamaları gerekir. Sonra çocukları olur ve çocukların üniversite parasını biriktirmeleri gerekir. Uzun lafın kısası, bugünün işini yarına bırakmamak gerekir.

16. Hayat arkadaşınızın para idaresi nasıl

Şimdiye kadar muhtemelen en sevdiği rengi, ilk evcil hayvanı ve en kötü alışkanlığını öğrenmişsinizdir ama para biriktirme ile ilgili ne düşündüğünü biliyor musunuz? Veya bugün finansal olarak tam olarak hangi noktada? İşte birbirinize sorabileceğiniz para ile ilgili 6 soru ve birbirinizi daha iyi anlamanızı sağlayacak Aşk ve Para Acemi kampı. Hazır olduğunuzda paylaşmak istediğiniz hayatı inşa etmede size yardım edecek bir finans planı.

17. Ailenizin parasal durumu nasıl

Rolleri değiştirmenin kolay olmadığı kesin. Ne de olsa şimdiye kadar muhtemelen onlar size baktı ama bize güvenin, bu sohbeti yaptığınız için memnun olacaksınız.  Hesaplarına, sağlık sigortalarına ve uzun vadeli bakım sigortalarına nasıl erişebileceğinizi sorarak başlayın. Ardından onlara altı para sorusunuz sorun.

NOT: Yaşlılık Bakımı: 6 Tips to Help Older Parents Manage Money (Yaşlı ailelere para idaresi ile ilgili 6 ipucu)

18. Temel yatırım bilgileri

Piyasaya para yatırmadan önce nasıl işlediği ile ilgili bilgi sahibi olmalısınız. Bu konuda hızlı bir eğitime şuradan ulaşabilirsiniz: Yatırım 101. Veya bilmek isteyebileceğiniz her şey ve daha fazlası programımıza göz atın: Yatırım acemi birliğine başlayın. Aceleci davranmayın. Eksiksiz bir acil durum tasarruf hesabına sahip olana, yüksek faizli borçlarınızı kapatana ve emeklilik planlarınızı yoluna koyana kadar yatırım yapmayı aklınızdan bile geçirmeyin.

19. İyi bir mali müşavir

Vergi beyannamenizi kendinizin doldurması veya bunun için bir profesyonel ile anlaşmanız sizin tercihinizdir ve finansal durumunuza bağlıdır. Mali müşavire ücret ödemenin deyip değmeyeceğini buradan öğrenebilirsiniz. Vergi ile ilgili başka sorularınız mı var? Cevapları burada bulabilirsiniz.

20. Maaş dışında şirketten elde ettiğiniz avantajlar 20. Maaş dışında şirketten elde ettiğiniz avantajlar

<ımg hspace="10" vspace="5" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349saatzaman.jpg" align="right">Evet, geriye dönüp bakmadan imzamızı atarak işi aldığımız için hepimiz çok  mutlu olduk. Ama bu geçmişte kaldı. Kariyerinizin bu aşamasında temel maaşınızdan daha fazlasını bilmelisiniz. Taylor, “İşvereniniz engellilik sigortası sunuyor mu? Hayat sigortası? Bunları bilmelisiniz” diyor. Aynısı, emeklilik planları, sağlık avantajları ve hatta 529 planı için de geçerli.

21. 529 planı nedir

Hayır, yırtık bir blue jean değil. Çocuklarınız varsa ve eğitimlerinin önemli olduğunu düşünüyorsanız bunun anlamını bilmelisiniz. İpucu: Üniversite eğitimi için para biriktirmenize yardım eder.

22. Zamanınızı en verimli şekilde kullanma

KREDİ FAİZ ORANLARINI KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sevdiğiniz dizinin bölümlerini Netflix üzerinden arka arkaya izlemek eğlenceli olabilir ama sadece bir süre için… Zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmek için sekiz tavsiye.

23. Sağlık ile ilgili kararlarınızı kim veriyor

Kendiniz yapamıyorsanız, sağlığınız ile ilgili kararlar vermesi için birini belirlemenin önemini küçümseyemeyiz. Eğlenceli mi? Hayır. Ama bunu şansa bırakmamanız gerekir.

24. Aynı anda birden fazla finansal hedefe sahip olmak mümkündür

LearnVest Sertifikalı Finansal Danışmanların™ en çok karşılaştıkları sorulardan biri “Bu mu yoksa bu mu?”dur. Başka bir ifadeyle, hem tasarruf yapmak, hem borçlarınızı ödemek, hem emeklilik için para biriktirmek hem de hayalinizdeki tatili yapmak istiyorsunuz ama her ayın sonunda hesabınızda sadece 200 dolar kalıyor. İlk olarak şunu bilmelisiniz; çoğu kişi aynı şeyi yaşıyor. İkinci olarak, finansal danışman önceliklerinizi belirlemede size yardımcı olabilir.

NOT: Is It Possible to Over-Plan Your Life? (Hayatınızla ilgili fazla plan yapmanız mümkün mü?)

25. Hiçbir zaman “yeterince” paraya sahip olmayacaksınız

Taylor, “Dokuz yıllık finansal planlamacı kariyerimde bir kere bile yeteri kadar paraya sahip biri ile tanışmadım” diyor. “Gelirimiz arttıkça hayat tarzımız da iyileşiyor”. Tipik bir örnek: Aşırı zenginler bile kendilerini fakir hissediyor. Alınacak ders? Parasal sorunlar ile ilgilenmeyi yarına bırakmayın, bugünden planlamaya başlayın.

26. Diğer insanların finansal durumları ile ilgili gerçeği asla bilemezsiniz

Çok pahalı kıyafetler giyen iş arkadaşınız borca batmış veya aileden zengin olabilir. Komşunuza her an haciz gelebilir veya evini nakit para ödeyerek satın almış olabilir. Bu yüzden kendinizi başkaları ile karşılaştırmak hiçbir zaman akıllıca değildir.

NOT: How to Cure Your Money Comparisonitis (Parasal karşılaştırma yapma hastalığınızı nasıl tedavi edebilirsiniz)

27. Yeni bir ev aldığınızda yapmamanız gerekenler

Restore etmeyi hepimiz severiz. Ancak unutmayın: “Extreme Makeover” gibi şaşaalı ev restorasyon şovlarından birinde değilsiniz; gerçek hayatta büyük projeler pahalıya patlar. Tutkularınızın sizi ele geçirmesine izin vermeyin. Nasıl gerçekçi bir restorasyon bütçesi belirleyip buna göre hareket edeceğinizi buradan öğrenebilirsiniz.

Güvenebileceğiniz bir finans danışmanı bulma. Bu sizin paranız ve paranızı idare eden kişinin akıllıca hareket ettiğine, becerikli olduğuna ve tamamen sizinle aynı tarafta olduğuna kesinlikle güvenmelisiniz. Finansal danışman seçerken bu kırmızı çizgilere dikkat edin.

29. Bütçenize göre göz alıcı bir şekilde giyinmenin yolu

En son moda, en kaliteli ve en havalı kıyafetler için çok fazla harcama yapmak çoğu kişinin çöküşüne sebep olabilir. Kıyafet bütçenizden kesinti yapmak ve yine de herhangi bir maaş miktarıyla dikkat çekici bir şekilde giyinmek mümkündür. Paha Biçilemez Stil Acemi Birliğimiz iyi bir başlangıç noktası olabilir.

NOT: How I Did It: I Cut My Clothing Budget to $600 a Year (Nasıl yaptım: Kıyafet bütçemi yıllık 600 dolara düşürdüm)

30. “Denge kurma” ne anlama gelir 30. “Denge kurma” ne anlama gelir

<ımg hspace="10" vspace="5" src="http://i.bigpara.com/i/55big/is-hayati.jpg" align="right">10 yaşındayken, beden eğitimi dersinde denge çubuğuna tırmanmak anlamına geliyordu. Şimdi ise, yatırım portföyünüzün büyümeye hazır olması ve ayrıca, hisse senedi piyasasında bir çöküş gerçekleştiğinde kendinizi korumaya alarak yatırımlarınızın yok olmasını engellemek anlamına gelir. Portföyünüzü nasıl dengeleyebileceğiniz ile ilgili bir makale.

31. Hayat sigortası neden çok önemli

Çoğunuz olmasa bile hayat kurtarıcı bir seçenek olabilir. Taylor’a göre “erken yaptırdığınız sürece hayat sigortası ucuzdur". Bilmeniz gereken her şeye buradan ulaşabilirsiniz.

32. Küçük savurganlıklarınızın yüksek maliyeti

40 yaşınıza geldiğinizde günlük 5 dolarlık içecek alışkanlığınızın nasıl, parasal hedeflerinize ulaşmanızı engelleyecek bir masrafa dönüştüğünü anlamış olmalısınız. Hazır bunu fark etme noktasına gelmişken, tüm işlemlerinizi takip etmenizi ve kayıt altında tutmanızı sağlayacak bir başvuru aracı olarak LearnVest iPhone app’inden yararlanabilirsiniz.

KOBİ HABERLERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

33. 10 doların altında favori öğününüz

Bir yetişkin olarak sadece hayran olduğunuz imza yemeğe değil bunun yanında bütçenizi zorlamayacak beş adet pratik öğüne sahip olmalısınız. Hayır, ramen noodle sayılmaz. O gemi çoktan kaçtı. Kafanız hala karışık mı? Bunlardan birini deneyin.

34. Nasıl daha iyi bir maaş için pazarlık yapabilirsiniz

Daha az harcamak ve daha fazla tasarruf yapmak tabi ki işe yarar ancak finansal özgürlüğe ulaşmak için geliriniz arttırmaktan daha hızlı bir yol yoktur. Hak ettiğinizi kazandığınızdan emin olun.

35. Vasiyet nedir ve neden bir tane yazmalısınız

Hayatınızın bu noktasında bir veya iki taneye ihtiyacınız var. Aslına bakılırsa iki tür vasiyet vardır: Ölmeden hemen önce ve yaşarken yazılan vasiyet. Kısaca, ölmeden hemen önce yazılan vasiyet, öldükten sonra mal varlığınız ile ne yapılması ile ilgili isteklerinizi belirten yasal bir belgedir (evet siz de mal varlığına sahipsiniz) Diğer yanda, yaşarken yazılan vasiyet ise isteklerinizi belirtemeyecek bir duruma düşmeniz halinde sizin için ne yapılması gerektiğini belirten bir sağlık direktifidir. Tahmin edin… İkisine de ihtiyacınız var. Vasiyet ile ilgili bilgilerinizi tazeleyin ve rehberliğimize güvenin.

NOT: 10 Questions for...an Estate Attorney (Miras avukatına sorulacak 10 soru)

36. Veriler emeklik planınızı nasıl etkiler

Bazı emeklik tasarruf araçları şimdi vergi ödemenizi ve daha sonra muaf olmanızı sağlar. Bazıları ise şimdi vergiden muaf olmanızı sağlar ancak fonu elde ettiğinizde vergi kesintisi uygular. Taylor; “Yatırım portföyünüzü çeşitlendirmenin yanı sıra, emekli olduktan sonraki vergi yükümlülüklerinizi çeşitlendirmek de önemlidir”. “Bunun için, emekliliğinizde vergiden muaf ve vergiye tabi bir miktar fona sahip olduğunuzdan emin olun böylece,  zamanı geldiğinde vergi diliminizi kontrol edebilirsiniz.” Kafanız karıştıysa açıklayabiliriz.

37. 401 (k) hesabını nakde çevirmek yaralayıcı olabilir

Şimdi ve sonra. 401 (k) hesabından para çekmenin emeklilik zamanı geldiğinde sizi yıllarca geriye götürebileceğini zaten biliyorsunuz değil mi? Tahmin edin ne oldu: Gelecek Nisan ayında ödemeniz gereken devasa bir vergi faturanız var. Ayrıca, tekrar hesabınızı boşatmak üzeresiniz. Acil durum fonuna sahip olmanın önemli bir sebebi daha. (Ayrıca, nakit çekmemeye ek olarak emeklilik tasarruflarınızı harcamanıza ve daha sonra faizi ile ödemenize sebep olacak 401 (k) kredilerinden de uzak durun.)

NOT: Learn It: Your 401(k) Is Not a Bank! (Unutmayın: 401(k) Bankanız değildir!)

38. Faizin tüm detayları

Basit faiz, ödemeyi taahhüt ettiğiniz miktar ve süre ile faiz oranının çarpımından elde edilen orandır (krediden bahsediyorsak -- veya basit faizli mevduat hesabından bahsediyorsak, herhangi bir işlem yapmadan paranın hesabınızda kaldığı süre). Diğer yandan bileşik faiz, her dönemde faiz miktarının anaparaya eklenmesi ile hesaplanır dolayısıyla faiz tutarı sürekli artar. Sizin için nasıl yardımcı ve zarar verici olabileceğini buradan öğrenebilirsiniz.

39. Paranız ile nasıl değişim yaratabilirsiniz

Tabii ki farklı yerlere bağışta bulunmak isteyebilirsiniz ancak verdiğiniz yatırım kararı açıklama yarına geçebilir ve fark yaratabilir.  Sosyal olarak sorumlu yatırımlar ile ilgili bilgi sahibi olun.

NOT: Warren Buffet`s 4 Steps to Giving to Charity (Bağışta bulunmak için Warren Buffet`ın 4 adımı)

40. Finans planı

Bütçenizi zarflara ayırmayı tercih edebilirsiniz. (40. yaşınız itibariyle) 12 adımlık emeklilik planınızı tamamlamış olabilirsiniz. Hangisini seçerseniz seçin çalışmalar, geleceği düşünen insanların daha iyi bir şekilde para biriktirdiklerini göstermektedir. Ve bazen bunun için birinin yardımına ihtiyacınız olabilir. LearnVest Planlama Hizmetleri, hedefinize ulaşmanıza yardım etmek için Sertifikalı Finansal Danışmanlar™ tarafından hazırlanan finans planları sunmaktadır.

Bu makale LearnVest sitesinde de yayınlanmıştır.
LearnVest’de Daha Fazlası

How to Budget Your Money With the 50/20/30 Rule (50 / 20 / 30 Kuralı ile bütçenizi oluşturma)

5 Ways to Retrain Your Brain to Save More for Retirement (Emekliliğiniz için daha Fazla tasarrufta Bulunmak için kendinizi eğitmenin 5 yolu)

10 Money Lies to Stop Telling Yourself by 30 (30 yaşına geldiğinizde kendinize söylemekten vazgeçmeniz gereken para ile ilgili 10 yalan)

LearnVest paranız ile ilgili bir programdır. Sizin için tasarlanmış bir finans planına sahip olmak için makalelerimizi okuyun, araçlarımızı kullanın ve bir danışman ile görüşün. Learn Vest Planlama Hizmetleri, müşterileri için finansal planlar sunan tescilli bir yatırım danışmanı ve LearnVest, Inc.’nin bir iştirakidir. Verilen bilgiler sadece fikir sunmak amaçlıdır ve herhangi bir yatırım, hukuk veya vergi planlaması tavsiyesi mahiyeti taşımamaktadır. Finansal durumunuza özel tavsiyeler almak için lütfen bir finans danışmanına, avukata veya vergi uzmanına başvurun. LearnVest Planlama Hizmetleri ve bu yazıda belirtilen diğer tüm üçüncü taraflar birbirinden ayrı ve bağımsızdır ve birbirlerinin ürünleri, hizmetleri veya politikaları için sorumluluk üstlenmezler.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.