Borsada yorumlar / beklentiler

18.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

GUNE IC BORC TAKASI`NIN BASARILI SONUCLANMASININ VERDIGI MORALLE BASLAYAN IMKB`DE ENDEKS, FAZILET PARTISI (FP) DAVASI`NIN TEDIRGINLIGI, RTUK YASASI`NIN VETO EDILMESI VE PARA PIYASALARINDAKI HAREKETLE YUZDE 6.4 DEGER KAYBETTI.

ARACILAR, PIYASANIN YARIN DA SATICILI ACILABILECEGINI BELIRTMEKLE BIRLIKTE, BIR MIKTAR TEPKI GELEBILECEGINI AMA YARIN YAPILACAK IHALE VE FP DAVASI`NIN YAKINDAN IZLENECEGINI BELIRTTILER.

IMKB ULUSAL-100 <.xu100> GUN ICINDE EN DUSUK 11,049.53, EN YUKSEK 12,247.25 PUANI GORDUKTEN SONRA, CUMA GUNKU KAPANISIN 757.62 PUAN VE YUZDE 6.4 ALTINDA 11,082.13 PUANDAN KAPANDI. ISLEM HACMI ISE YUZDE 7.37 KAYIPLA 407.8 TRILYON LIRA OLDU.

KENT PORTFOY YONETIMI ARASTIRMA VE PROJE GELISTIRME MUDURU OZGECAN FIRILDAK, HAFTA SONUNDA GERCEKLESEN IC BORC TAKASININ ETKISIYLE PIYASANIN BIR MIKTAR YUKSELMESININ BEKLENDIGINI BELIRTEREK, `ANCAK BUNUN DA COK HARARETLI VE SERT BIR CIKIS OLMASINI BEKLEMIYORDUK. 12,000-12,500 PUAN ARALIGINDA BIR NOKTAYA YUKSELIP, BURADA ENDEKSIN OTURACAGINI DUSUNUYORDUK,` DEDI.

IC BORC TAKASINI ETKILERININ KISA VADEDE GORULEMEYECEGINI VURGULAYAN FIRILDAK, `BU NEDENLE 19 VE 26 HAZIRAN`DA YAPILACAK OLAN IHALELER GORULMEK ISTENECEKTIR. DOLAYISIYLA YARINKI IHALE BU ANLAMDA BUYUK ONEM TASIYOR. ANCAK BU IHALELERIN OLUMLU GECMESI HALINDE PIYASADA BIR RAHATLAMA SOZ KONUSU OLABILIR,` DIYE KONUSTU.

BUGUN SERT BIR CIKIS BEKLENMEDIGINI HATIRLATAN FIRILDAK, `ANCAK BU SERT DUSUSU GEREKTIRECEK BIR SEY YOKTU. BELKI BIRAZ YURTDISI PIYASALARIN ETKISI OLDU AMA BU KADARI ABARTILIYDI. PIYASA YARIN VE OBURGUN BIRAZ TOPARLANABILIR. FAKAT FP DAVASI, YARINKI IHALE, RTUK YASASI`YLA ILGILI GELISMELER VE MECLISTEN GECMESI BEKLENEN YASASALARLA ILGILI GELISMELER IZLENECEKTIR,` DEDI.

ISIKLAR MENKUL DEGERLER ARASTIRMA MUDURU UMUT ATALAY ISE, PIYASANIN HAFTAYA ILIMLI BASLADIGINI VURGULAYARAK, `IC BORC TAKASI`NA YUKSEK TALEP GELMESI OLUMLU KARSILANDI AMA PIYASAYA PARA GIRISI OLMADI,` DEDI.

FP DAVASININ PIYASADA TEDIRGINLIK YARATTIGINI KAYDEDEN ATALAY, `BU BIRAZ SATIS GETIRDI. ANCAK SATISLARIN YOGUNLASMASINA RTUK YASASI`NIN VETO EDILMESI YOL ACTI. ALTERNATIF PIYASALARDAKI HAREKETLENME DE GUN ICINDE YAKINDAN IZLENDI,` DIYE KONUSTU.

ENDEKSIN 200 GUNLUK ORTALAMA OLAN 11,300 PUANIN ALTINA INDIGINI VURGULAYAN ATALAY, `KANAL DESTEGI ISE 11,000-10,800 PUAN ARALIGINDA BULUNUYOR. BUNUN ALTINDA 10,500 PUAN SEVIYESI OLMAKLA BIRLIKTE, BURAYA GELINMEDEN TEPKI GELECEGINI DUSUNUYORUM. ENDEKSIN YARIN GEVSEK ACILIP, KANAL DESTEGINE KADAR CEKILMESININ ARDINDAN, BIR MIKTAR TEPKI ALIMI GELEBILIR,` DEDI.

ENDEKSIN YUKARI HAREKETLERDE 12,000 PUANIN DIRENC OLDUGUNU KAYDEDEREK, `FP DAVASININ OLASI SONUCLARI FIYATLARA YANSIMIS DURUMDA. ANCAK ENDEKSIN YARINKI DIRENCLERI 11,300 VE 11,500 PUAN SEVIYELERI OLACAKTIR,` DIYE KONUSTU.




Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.