Borsada yarına yönelik beklentiler

21.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

FAZILET PARTISI DAVASININ SONUCUNA ILISKIN TEDIRGINLIK VE YUKSELEN DOLARIN ETKISIYLE GUN ICINDE 10,672.51 PUANA KADAR GERILEYEN ENDEKS KAPANISA DOGRU GELEN ALIMLARLA YUZDE 1.48 PRIMLI KAPANDI.

ARACILAR PIYASANIN BEKLEME SURECINDE OLDUGUNU VE FAZILET PARTISI DAVASINA ILISKIN BELIRSIZLIK KALKANA KADAR SIKISIK, TEDIRGIN SEYRIN DEVAM EDECEGINI SOYLUYORLAR.

IMKB ULUSAL-100 <.xu100> GECICI KAPANISTA 10,982.98 ILE DUNUN 160.58 PUAN UZERINDEYDI. TOPLAM GUNLUK ISLEM HACMI ISE 265.04 TRILYON LIRA ILE DUNKU 229.7 TRILYON LIRAYA GORE YUZDE 15.4 ARTTI.

GUN ICINDE ISLEM GOREN 294 HISSENIN, 144`U ARTARKEN, 52`SI GERILEDI. 98 HISSENIN ISE FIYATI DEGISMEDI.

ARACILARIN DIKKAT CEKTIGI BIR DIGER NOKTA DA ONUMUZDEKI HAFTA HAZINENIN YAPACAGI DORT AYLIK BONO IHALESI.

ARACILARA GORE FAZILET PARTISI DAVASINDAN PIYASALARA OLUMLU YANSIYACAK BIR SONUC CIKSA DA KISA SURELI REAKSIYONUN ARDINDAN ONUMUZDEKI HAFTA 26 HAZIRANDA YAPILACAK OLAN DORT AYLIK BONO IHALENIN BASARISI IZLENECEK.

HAZINE CARSAMBA VALORLU IHALEDE 2.5 KATRILYON BORCLANMA HEDEFLIYOR. 27 HAZIRAN`DAKI ITFASI ISE 4.18 KATRILYON LIRA OLACAK.

ATA YATIRIM`DAN CEM MARTI, PIYASANIN IKI GUNDUR BARIZ BIR BEKLEME SURECINDE OLDUGUNU BELIRTEREK, `SON YARIM SAATTE CIDDI ISLEM HACMI OLDU. DOVIZ PIYASASI KAPANIP ORADA ANI HAREKET OLMAYACAGI ANLASILDIGINDA ALIMLAR GELIYOR,` DEDI.

DOLAR BUGUN BIR ARA PSIKOLOJIK DIRENC OLARAK GORULEN 1,300,000 LIRA SEVIYESINE YAKLASTI ANCAK BURADAN GELEN SATISLARLA BIRAZ GERILEDI.

MERKEZ BANKASI BUGUNKU DOLAR KAPANIS KURLARINI 1,273,902/1,280,046 LIRA OLARAK ACIKLADI. BUNA GORE LIRA DOLAR KARSISINDA DUNE GORE YUZDE 1.96, 21 SUBAT`A GORE DE YUZDE 46.2 DEGER KAYBETTI.

PIYASANIN YARIN YINE FP DAVASINA ODAKLANACAGINI BELIRTEN MARTI, `YINE DE COK FAZLA SATIS GELMIYOR. CUNKU SU ANDA ENDEKSE KARSILIK GELEN 0.80 SENT UZUN VADE ICIN ONEMLI DESTEK. BUNUN ALTINA SARKMALAR OLUYOR AMA SATISLAR COK GONULLU DEGIL,` DEDI.

BUGUNKU KAPANISIN PIYASANIN YUKARI EGILIMLI OLDUGUNU GOSTERDIGINI BELIRTEN MARTI, SOYLE KONUSTU:

`FP ILE ILGILI NET BIR ACIKLAMA GELMIYOR VE O ERTELENDIKCE PIYASANIN HAVASI KACIYOR. YARIN GUN ICINDE ACIKLAMA YAPILIR VE OLUMLU OLURSA YUKARI HAREKET OLUR.

AMA BU PIYASANIN TOPARLANDIGI ANLAMINA GELMEZ. YINE TEDIRGINLIK OLUR. PIYASA DOVIZDEKI HAREKETE COK BAGLI SU ARALAR. AYRICA ISLEMLER COK HACIMSIZ. HAREKETIN COK KALICI OLMASI ICIN HACMIN ARTMASI ONEMLI.`

ALAN YATIRIM`DAN TUNCAY TURSUCU DA, ISLEM HACMI YETERSIZ OLSA DA ONEMLI ALIMLAR OLDUGUNA DIKKAT CEKTI VE `FP ILE ILGILI DAVANIN SONUCU HER NE SEKILDE OLURSA OLSUN PIYASA ICIN OLUMLU OLACAK. CUNKU PIYASALARIN UZERINDEN BELIRSIZLIK KALKMIS OLACAK,` DEDI.

TURSUCU, YARIN PIYASANIN OLUMLU ACILABILECEGINI ANCAK SEANSIN SONUNA DOGRU SATISLARIN GELME OLASILIGI OLDUGUNU BELIRTTI.

BIR KISIM YATIRIMCININ FP DAVASININ SONUCUNA GORE SATMAK ISTEYECEGINI SOYLEYEN TURSUCU, `BIR KISIM DA ANAYASA MAHKEMESININ KARAR ACIKLAMASIYLA BEKLIRSIZLIK BITECEGI ICIN ALIM YAPACAKTIR,` DEDI.

BUGUN BONO FAIZLERI DE OGLEDEN SONRA DOVIZIN TALEPLI SEYRINE BAGLI OLARAK HACIMSIZ YUKSELDI.

EN AKTIF 6 MART 2002 KAGIDINDA SABAH SEANSINDA YUZDE 83 BILESIKLERI GORDUKTEN SONRA 81 CIVARINA GERILEYEN FAIZLER, CUMA VALORLU OLARAK YUZDE 82`NIN BIRAZ UZERINDE BULUNUYOR.




Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
991 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.008 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.