Borsada Yabanci Ve Kredi Soku.

01.08.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
> IMKB`nda gecen yilkasim ayinda patlak veren Asya krizinden sonraki en buyuk dususlerden biri yasandi. IMKB Bilesik endeksi dun tam 226 puan birden gerileyerek 3 bin 715 puandan kapandi. Borsada hisseler dun ortalama yuzde 5.74 oraninda deger kaybetti. IMKB`deki dunku dusus, yabancilarin yanisira, kredili islem yapan bazi buyuk spekulatorlerin yogun satislarina baglaniyor. Ozellikle borsanin yukselecegi beklentisi ile bir suredir buyuk kredilerle portfoy tasiyan bazi spekulatorlerin, borsada dusus trendini de dikkate alarak, faiz yukunu azaltmak icin yogun satis yaptiklari konusuluyor. Aslinda dunku dususte, alti aylik bilancolarinda aciklanmaya baslamasi ile butun beklentilerin bitmesi ve alim icin yeni beklentilerin olmayisi da etkili oldu. Fakat bir turlu kendine gelemeyen borsada dususun nedenlerini disarda aramak gerek, Asya krizi, ardindan yabancilarin Turkiye ile ayni kefeye koydugu Rusya`da patlayan mali kriz. Gecen hafta New York Borsasi`ndaki sok dususten sonra simdi de Cin parasi Yuan`in devalue edileceginden korkuluyor. Dunya borsalarini saran bu global sarsinti aritk aninda IMKB`de de yanki buluyor. Gecen haftayi yuzde 9 kayipla kapatan IMKB, dun sabah alis agirlikli acildi. Fakat birinci seansin ilk yarisina dogru Uzakdogu ve Rusya`dan gelen olumsuz haberler, satislarin artmasina yolacti. Borsa endeksi ilk seansi 158 puan kayipla, 3 bin 783 puandan kapatti. Ilk seansta hisseler ortalama yuzde 4 civarinda deger kaybetti. Borsada satis baskisi ikinci seansta da surdu. Ikinci seans icinde birara 3 bin 677 puana kadar gerileyen endeks, seans sonunda gelen kucuk tepki alimlari ile biraz toparlandi ve 3 bin 715 puandan kapandi. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.