Borsada dip arayışı sürüyor mu?

01.07.2008 - 17:45 | Son Güncelleme :

Piyasalara son darbeyi Ergenekon operasyonuna yönelik şok gözaltılar vurdu. Borsa yüzde 5,20 zoranında değer kaybetti

Piyasalara son darbeyi Ergenekon operasyonuna  yönelik şok <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349borsayabancicin4.jpg" align="right" vspace="5">gözaltılar vurdu.

bigpara.hurriyet.com.tr

Son dönemde petrol fiyatları, kredi krizi ve siyasi  gerilim gibi konularla başı zaten yeterince dertte olan piyasalar bugün gelen haberlerle iyice sarsıldı. Borsa günü yüzde 5.36 oranında kayıpla (1.881 puan) tamlarken gün içerisinde gördüğü 32 bin 880 puanla iki sene önceki seviyelerine geri döndü. Dolar ise 1,2400 YTl seviyelerine kadar yüseldi.

PİYASALARA ERGENEKON DARBESİ! Tıklayın...

Şu an için merak edilen özellikle hisse senetleri piyasasına yönelik bir talebin gelip gelmeyeceği. Zira  endeks uzmanlar tarafından son derece önemli bir destek noktası olan 31 bin 500 – 32 bin seviyesine oldukça yaklaştı.  Güniçinde de 33 bin seviyesiin hemen altından az da olsa tepki alımının gelmesi bu seava yönelik beklentileri biraz daha atırdı. Uzmanlar 32 bin seviyesinin dip noktası olarak adlandırılabilmesi için bu seviyelerden gelebilecek tepki alımının şiddetinin önemli olduğunu belirtiyor.  Yeni para girişiyle birlikte işlem hacminde yaşanabilecek ciddi bir artış 32 bin seviyesinin orta vadeli dip olacağına yönelik en temel şart.

MEHMET ÇOBAN’IN TEKNİK ANALİZ YORUMUNU OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…

İşte piyasanın önde gelen uzmanlarının bu konuya ilişkin beklentileri;

Tuncay Turşucu  / Meksa Yatırım
Asıl destek 31 bin 700’de

Piyasalardaki düşüş devam edecek. Yarın gözaltılarla ilgili neler olabileceğini kestirebilmek oldukça güç. yurtdışı ve yurtiçi piyasalardaki tatsız hava devam edecek. 32 bin 700 seviyelerinden tepki alımları gelebilir. Ancak çok zayıf olacaktır. Asıl önemli destek seviyesi 31 bin 700. Bu seviyelerden sert tepki alımları bekliyoruz.

Zeynel Balcı /  Acar Yatırım
Dip oluşumu için henüz erken

Piyasalarda bugün yaşanan küçük çaplı kriz devam edecek gibi. Şu an için 31 bin 500 ve 28 bin seviyeleri endeks açısından son derece önemli destek noktaları. Verilen bu destek seviyelerinden tepki alımlarının gelmesini bekliyoruz. Ancak dip oluşumu için henüz erken.

Aslıhan BALABAN /  Tacirler Menkul Değerler
Riskten uzak durulmalı

Bugünkü yaşanan gelişmenin boyutu bilinmez ama yarattığı kriz ortada sürecin ne kadar süreceği ise tamamiyle soru işaretleri taşıyor işte bu belirsizlik sürdükçe piyasalar üzerine baskısı da kaçınılmaz olur dolayısıyla bu konuda net değilim. Zaten son dönemde yurtdışındaki olumsuz gelişmelerin baskısı altında kalan iç piyasada üzerine ortaya çıkan siyasi gerginlik düşüş trendinin devamı olasılığını artırmakta. Dolayısıyla sözkonusu olumsuz hava dağılmadıkça tepki hareketi beklemek hele de kuvvetli alım beklemek mantıksız olacaktır. Endekste öncelikle dip oluşumunun devam edeceğini öngörmekteyiz.şayet dışarıda olumlu bir gelişme yaşanır ve beklenen tepki gelirse bunun da içte sözkonusu gergin ortam sürdükçe cılız kalacağı unutulmamalı.kısacası olumsuz hava dağılmadan piyasalarda kalıcılı toparlanma olasılığını az görüyorum. Temkinli duruş korunmalı. Riskten uzak durulmalı.

Özgür YURTDAŞSEVEN / Merkez Menkul
31 bin seviyeleri görülebilir

Piyasalarda "Kara Salı" yaşanmasının içsel ve dışsal faktörler olarak iki nedeni var. İçsel faktörlerde AKP hakkındaki kapatma davasında sona yaklaşılıyor olmasının verdiği baskının yanında, bugün ortaya çıkan gelişmeler baskıyı daha da artırır hale gelmiştir. Bunun yanında doların zayıf seyrinin devamı ve İran-ABD gerginliğine bağlı petrol fiyatlarındaki yüksek seyrin mevcut olumsuzluğa katkısı olduğu gözardı edilemez. Görüşüm; son gelişmelerin, AKP`nin kapatılması yönünde karar çıkması halinde oluşacak en kötü sonuçta bile fiyatlanması olası seviyelerin test edilmesini sağladığı yönünde. Bu gelişmelerin devamında tepki yükseliş adına dolar ve petroldeki seyir etkili olmaya devam edecektir. Dış faktörlerde bir toparlanma yaşanmadığı takdirde, endekste 31.000 seviyeleri test edilebilir ve bence o bölgeler oldukça büyük bir fırsat seviyesi olacaktır. Dış faktörlerde toparlanma yaşanması halinde ise mevcut seviyelerde bir toparlanma yaşanabilir ki,  böyle bir tepkinin hedefi 38.000 seviyesi olabilir.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.