Borsa 4000`den Dondu.

02.03.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Borsa gecen haftanin ikinciyarisindaki cikisini bu hafta basinda da surdurdu. Gun icinde hizli yukselislerle birara 4 bin puanin uzerine cikan IMKB Endeksi, saedce 2 puanlik artisla 3 bin 893 puandan gunu tamamladi. Hisseler ortalama sadece on binde 6`lik artis kaydedildi. Borsada gun sonundaki endeks rakamlari bakildiginda, cok buyuk hareket olmadigi dusunulebilir. Fakat islem hacmi bu yaklasimin aksini gosteriyor. keza endeksteki sadece 2 puanlik artisa karsin toplam islem hacmi tam 132 trilyon lirayi buldu. Yuksek islem hacmine karsin endeksin yerinde saymasi, gun ici yuklu miktarda kar satislarinin da acik bir gostergesiydi. Sabah seansi alimlar acildi. Ilk seansin ortasina gelindiginde, endeks 3 bin 95 puanin uzerine cikti. Birinci seansin sonuna dogru artan alimlarla endeks birara 4 bin puanin da uzerine cikti ve 4 bin 8 puani gordu. Fakat bu seviyede gelen satislarla endeks tekrar 4 bin puanin altina geriledi. IMKB Endeksi, ilk seansi gecen hafta souna gore tam 94 puanlik artisla 3 bin 895 puandan tamamladi. Hisseler de ortalama yuzde 2.4 oraninda artti. Ikinci seansta satislar artmaya basladi. Bir sure ilk seanstaki kapanis seviyesini koruyan endeks, kapanisa dogru artan satislarla gecen hafta sonu kapanis duzeyine geriledi. Dahasi kapanisa cok kisa bir sure kala 20 puan kadar eksiye de gecen borsa, son dakika alimlari ile gunu 2 puanlik artisla kapatti. Borsada 4 bin puan seviyesinde satis baskisinin gelmesi normal. Bu seviyeye kadar yerli yatirimcilarin alimlari ile gelen borsanin, bundan sonraki seyri, biraz da yabancilarin alim yapip yapmamalarina bagli. Subat ayi enflasyon rakamlarinin yarin aciklanmasi ile piyasalarda yeni bir moral dalgasi baslayabilir. Fakat yaklasan secimler nedeniyle tedirginlik artacagi icin borsa, bu seviyelerde biraz dinlenmeye gecebilir. Borsa 4 bin puanda direnc ile karsilasirken faizlerdeki dusus trendi bu hafta da devam etti. Gecen haftayi yuzde 116 seviyesinde kapatan bono oranlari, dun 5 puan daha gerileyerek yuzde 111`e kadar dustu. Bono oranlarindaki dunku hizli dusus, yabancilarin alimlarina baglaniyor. Bonodaki yuzde 110`luk seviye, fonlama maliyeti nedeniyle en alt nokta olarak goruluyor. Bono oranlarinin yanisira, gecelik oranlar da dustu. Gecelik faizler yuzde 73`e kadar dustu. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
996 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.