Bir dönemin kasap dükkânları, butik restorana dönüştu

07.02.2008 - 09:47 | Son Güncelleme :

Mahalle kasapları miadını doldurdu, kasap-restoranlar moda oldu. Sadece et üreticilerinin değil meraklı girişimcilerin de ilgisini çeken kasap-restoranlara her geçen gün yenisi eklenirken, şık bir ortamda seçtiği eti yemek isteyen müdavimlerin de sayısı katlanıyor. Bu trendi doğru okuyan girişimcilerden biri de Beyti, Tike, Vogue, Şamdan, TGI Fridays ve Da Mario gibi sosyete mekanlarının kasapçısı olarak bilinen ve üç kuşaktır kasap olan Özerden’in sahibi İlker Büyüközer. Büyüközer, Akmerkez’in Ulus kapısının tam karşısında açtığı Beeftek ile ‘yeni nesil kasapçılığa’ soyundu.

EKONOMİST KASAP!

Marmara Üniversitesi Ekonomi mezunu İlker Büyük özer, üçüncü kuşak kasap. İstanbul’un en gözde mekanlarına ayda 55 ton et satışı yapan Büyüközer, ‘keyif’ için açtığı yeni nesil kasapla, eski lezzetleri tüketiciyle buluşturmayı hedefliyor. 29 yıldır bilfiil bu sektörün içinde olduğunu belirten Büyüközer, “Açılalı henüz iki hafta olmasına rağmen, çok büyük bir ilgi var. Franchise isteyenler sırada ama şimdilik franchise vermeyi düşünmüyorum” dedi. 2009 sonuna kadar İstanbul’da Beeftek zincirinin sayısını 5’e çıkarmayı hedeflediğini anlatan Büyüközer, aynı zamanda özel ambalajında paketlenmiş et satışı da yaptıklarını söyledi. Alkollü içeceğin bulunmadığı Beeftek’te, etin üzerine keyif için Türk kahvesi içmek mümkün. Büyüközer, “Burasını hiçbir zaman için 60-70 kişilik bir et lokantısına dönüştürmeyi düşünmüyorum. Butik kasap-restoran olarak kalmasını istiyorum” diye konuştu.

GÜNAYDIN KASAP, ARTIK RESTORAN

İstinye Park’ın Pazar Yeri’nde açılan Günaydın Kasap’ın sahibi Cüneyt Asan. Günaydın Kasap’ın İstinye Park’taki müşterileri arasında Ferit Şahenk, Zafer Kurşun ve Abdullah Kığılı gibi iş dünyasının ünlü isimleri de var. Günaydın Kasap’ta bir porsiyon biftek 35-40 YTL arasında. Yanında şarap ve füme peynir tabağı da alırsanız kişi başı 70 YTL ödüyorsunuz.

DEĞİŞİMDE İLK ADIMI ‘DÜKKAN’ ATTI

ODTÜ mezunu olan iktisatçı Emre Mermer’in açtığı Dükkan, yeni nesil kasapların ilk örneği. İstanbul-Armutlu’da açtığı Dükkan büyük ilgi görünce Mermer, bu kez yanı başına etlerin pişirildiği Dükkan Steakhouse’u açtı. Dükkan Steakhouse’de fiyatlar kişi başına bir kadeh şarapla birlikte 45-60 YTL arasında değişiyor.



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
994 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.