Bakan’dan CEO’ya sert yanıt

14.02.2008 - 09:44 | Son Güncelleme :

Dünya Mobil Kongresi için Barcelona’da bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vodafone’un CEO’su Arun Sarin’in “3G ihalesi ile ilgiliyiz. Ancak hükümet Türkiye’nin 3G’ye hazır olmadığını söylediği için ihaleye girmedik. Hükümet ne zaman Türkiye’nin hazır olduğunu söylerse o zaman ihaleye girmeyi hazırız” sözlerine esprili bir biçimde yanıt verdi. Sarin’in sözlerine Vodafone’un reklam sloganı olan “Anı yaşa” sözü ile yanıt veren Yıldırım, “Onlar anı yaşadıkları için” diye konuştu. Yıldırım “Hazır olması gereken biz değil onlar. 3G lisansını biz mi alacağız? Burada bir çelişki var. Biz her zaman hazır ve nazırız. Lisanslar cepte. Allah selamet etsin” dedi. Barcelona’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vodafone’la ilgili polemiklere girmek istemediğini, zaten ihaleyi Telekomünikasyon Kurumu’nun yaptığını ve prensiplerini belirlediğini kaydeden Yıldırım, “Hazır olmadığımızı düşünsek zaten ihaleyi yapmazdık” dedi. 3G’den önce yapılması gereken düzenlemeler olduğunu söyleyen Yıldırım, öncelikle numara taşınabilirliğinin düzenlenmesi ve yurdun tamamının kapsama alanına alınmasının gerektiğini belirtti.

Havacılar karaborsada

TÜRKİYE’deki gelişmelerin fark edildiğini söyleyen Bakan Yıldırım, bilişimde büyük yol katedildiğini, küçük yazılım şirketlerinin 200 milyon dolar ihracat yaptığını belirtti. Eskiden her sektör için kalifiye eleman sıkıntısının yaşandığını aktaran Yıldırım “Bir dönem kapımızda iş için kuyruğa giren havacılar, tersaneciler şimdi karaborsada” dedi.

<>< b="">

VERGİLERDEKİ düzenlemelerden de söz eden Bakan Yıldırım, önümüzdeki dönemde fiyatlarda çok ciddi rahatlama olacağının müjdesini verdi. Zamanla fiyatların daha da düşeceğini dile getiren Yıldırım, “Fiyatlarda Türkiye bugüne kadar en pahalı ülkeler arasındaydı. Artık ucuz değiliz ama en ucuz ilk 5 ülke arasına girmeyi başardık.” GSM operatörlerinin birlikte hareket etmesini yorumlayan Yıldırım “İyiye gidiş var. Altyapı yatırımları yapıyorlar” dedi.



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.