Bakan Bayraktar konuştu: Adıyaman, Türkiye Petrollerinin doğuşuna ev sahipliği yaptı

06.02.2024 - 17:11 | Son Güncelleme :
Bakan Bayraktar konuştu: Adıyaman, Türkiye Petrollerinin doğuşuna ev sahipliği yaptı | Genel Haberler

Deprem felaketinin yıl dönümünde Adıyaman'da düzenlenen anma programına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Adıyaman’ı Türkiye Petrollerinin doğduğu ve gelişmesine ev sahipliği yaptığı kent olarak tanımladı.

Türkiye’deki ham petrol üretiminde yıllardır önemli bir paya sahip olan Adıyaman’da “6 Şubat 4.17” anma programına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kentin çok önemli bir konumu olduğuna işaret etti.

Adıyaman Valiliğinin düzenlediği anma etkinliğine katılan ve burada konuşan Bakan Bayraktar, depremin büyüklüğünden, özellikle madencilerin enkaz altında kalan madencileri kurtarmak için gösterdikleri gayretten ve Adıyaman’ın ham petrol üretimindeki öneminden bahsetti.

Haberin Devamı

Bayraktar, anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Öyle büyük bir deprem, öyle büyük bir felaket, büyük bir acı yaşadık. Hemen akabinde devletimiz bütün imkanlarıyla bütün kurumlarıyla burada olmaya gayret etti. Milletimiz bütün imkanlarını seferber etti. Memleketimizin ne kadar büyük bir memleket olduğunu bir kez daha gördük. Bakanlığımın önemli bir görev alanı madenler, yeraltı kaynaklarımız. Madencilerimizden yaklaşık 10 bin arkadaşımız deprem bölgelerinde görev aldı. Onlar da hayatını hiçe sayarak o enkazların altından vatandaşlarımızı çıkarmak için çok büyük, fedakarca emek ortaya koydular. Ben huzurlarınızda onlara milletimiz adına, Bakanlığım adına onların bu kahramanca tutumlarından dolayı, gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Depremden sonra yaraların hızlı bir şekilde sarılması, şehirlerimizin kalkınması, inşası ve ihyası faaliyetlerine başlanıldı. Cumhurbaşkanımızın hemen seçimlerden sonra hükümeti kurmasından sonra kabinede bizleri görevlendirdi. Depremin etkilediği şehirlerimizin bir an önce inşasının ihyasının sağlanması önceliğimiz oldu” dedi.

“ADIYAMAN, TÜRKİYE PETROLLERİNİN DOĞUŞU VE GELİŞMESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI”

Haberin Devamı

Adıyaman’da üretilen ham petrol noktasında önemli bir kent olduğunu vurgulayan Bakan Bayraktar, “Adıyaman bizler için çok müstesna yeri olan, Bakanlığım için çok müstesna bir yeri olan bir şehrimizdir. Zira bizim petrol şehirlerimizin en başında geliyor. Bugün göğsümüzü gere gere bütün Türkiye’de bütün dünyada, Gabar’da ki keşiften bahsediyoruz, Sakarya gaz sahasındaki gaz keşfinden bahsediyoruz. Türkiye Petrollerinin nüvesini oluşturduğu yer burasıdır. Burada halen üretimimiz devam ediyor. İnşallah bundan sonra da devam edecek. Dolayısıyla adeta Türkiye Petrollerinin doğuşuna ve gelişmesine ve bu günlere gelmesine bir anlamda ev sahipliği yapmış, bu anlamda can vermiş Adıyaman'a biz de gereğini yapmaya gayret ettik. Deprem döneminde hepinizin malumu konteyner kentler oluşturduk. Adıyaman’da ilk etapta Cendere konteyner kentte 266 konteyneri, devamında Türmüz konteyner kentte 965 konteyneri ve Türkiye Petrollerinde 200 konteyner ile beraber 10 binde depremzedenin konaklamasını sağladık. Halen buna devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu şehirlerimizin tekrar inşası ve ihyası için elbette ki tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte hayatın normale dönüştürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Şehirlerimizi tekrar kalkındırmak için çok yoğun bir çalışma yürütüldü. İnşallah Perşembe günü Cumhurbaşkanımız buraya geldiğinde özellikle konutların teslimiyle alakalı bir tören ve merasim yapılacak” ifadelerini kullandı.

Törende Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Vali Osman Varol, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’ın açılış konuşmalarının ardından, depremzedeler deprem günü yaşadıklarını anlattı. Etkinlik, müftünün deprem şehitleri için yaptığı dua ile son buldu.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.012 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.