Akıllı kart Oscarına Aday Türk Şirketi

24.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
İzmir`deki uygulamadaki başarı Kentkartı her yıl verilen akıllı kart ödüllerine aday gösterilmesini sağladı.


İzmir Belediyesi için gerçekleştirdikleri `Akıllı Kart` projesi ile elde ettikleri başarı, Kentkart`ı dünya akıllı kart oscarları olarak bilinen ödülün üç adayından biri arasına taşıdı. İzmir`deki tüm toplu taşıma araçları ve fuar girişlerinde kullanabilen Kentkart 950 bin adede, yıllık ciro da 3.5-4 trilyon liraya ulaştı.


Yılsonu hedeflerinin 1 milyon, gelecek yıl hedefinin de 1.5 milyon kart sayısına ulaşmak olduğunu söyleyen Kentkart A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mazhar Basmacı, Şu anda yolcu adedi olarak 450-650 bin adet yolcu olduğun tahmin ediyoruz. Günde 650 bin biniş adedine ulaştık dedi. Basmacı, Akıllı Kartlar Konferansı (SESAM)`ın dünyanın çeşitli branşlarında kart uygulamalarına ödül verdiğini belirterek, Biz ulaşım alanında aday gösterildik. Türkiye`de sistemi gezdiler. 6 aylık bir araştırmanın sonunda 3 adaydan biri olduğumuzu ilan ettiler. Bugün Paris`te sonuçlar açıklanacak. Diğer iki aday Fransız diye konuştu. Kentkart şirketi, İzmir`deki toplu ulaşım ücretlerinin `Akıllı Kart` ile toplanması için açılan ihaleyi kazanan grubun, bu ihalenin işletmesini yapabilmesi amacıyla kuruldu. 1997 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin açtığı ihaleye Motorola firması ile beraber katılan Kentkart AŞ, ihaleyi kazanarak üç yılda Avrupa`nın en büyük sisteminin sahibi oldu. Şu anda 1500 belediye otobüsü, şehir hatları vapurları ve fuardaki girişlerin dahil olduğu sisteme yakında otoparklar da dahil edilecek.


NASIL ÇALIŞIYOR?

Kartın kendisi 1 milyon 200 bin lira ve istenildiği kadar para yükleniyor. İzmir`in çeşitli noktalarında 260 ayrı satış noktası var. Bu sisteme banka da dahil. Banka parayı bayiden alıyor, kartla gelen yolcusuna istediği kadar miktarı yüklüyor. Kentkart banka ile çalışan dünyadaki tek sistem. İşletmeler de bu sayede hesap işlerini başka bir kuruma vererek rahatlamış oluyor. (SABAH)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
995 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.