500 bin yeni kutu geliyor

17.07.2007 - 11:46 | Son Güncelleme :

Doğan TV Holding bünyesinde faaliyet gösteren D-Smart, yılsonu hedeflerini 4 ayda yakaladı. Dijital platformun yeni kutu ihtiyacını karşılamak üzere Koreli Humax`a 500 bin kutu sipariş verildi. Konuyla ilgili anlaşma Doğan TV Center`da imzalandı. Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden Humax ile yapılan bu anlaşma, aynı zamanda iki grup arasında stratejik işbirliğini de ifade ediyor.
Doğan TV Yayın Grup Başkanı Murat Saygı, imza töreninde, D-Smart sahiplerinden gelen güven, beğeni ve müşteri memnuniyeti doğrultusunda artan talepleri karşılamak üzere, büyük miktarlarda alıma gitme ihtiyacı hissettik. Bu sipariş ile yaptığımız alım 500 binin üzerindedir. Bu anlaşmayı yeni sipariş anlaşmaları takip edecek. Haziran 2008`e kadara 1 milyon adet D-Smart satışı hedefledik dedi.
Saygı sözlerine şöyle devam etti:
D-Smart inovasyona dayalı yepyeni bir dijital platform. Geleneksel uydu üzerine kurulu dijital platformlardan çok farklı. Bu farklılıklar hem iş modelinden, hem kullandığı teknolojisinden geliyor. Bir iş modeli olarak D-Smart tüm sektörün kıymetli firmalarını ve oyuncularını kucaklıyor ve herkesin kazanması üzerine kurulu. D-Smart teknolojisi, dünyanın konusunda en iyi yazılım ve donanım firmalarından biri olan NDS ile birlikte geliştirildi. Yazılımları Java üzerine kurulu.
Anlaşmaya göre gelecek ürünler D-Smart`ın iş ortakları olan Arçelik, Beko, Botech, Goldmaster, Next&Next Star, Sunny firmalarının bayileri ve Smart Shop`ların 5 binden fazla satış noktası aracılığıyla tüketiciye ulaşacak.

`Stratejik işbirliği`

Doğan TV İcra Kurulu Üyesi Mustafa Gözalan da Humax`la yapılan anlaşmanın toplu bir satın alma anlaşmasının ötesinde, stratejik bir işbirliği olduğunu, bu projeye katılan diğer teknoloji destekçileriyle de en kısa zamanda benzer anlaşmalar yapılacağını belirtti. Gözalan, iş ortaklarıyla yoğun bir işbirliğine giderek, kısa zamanda D-Smart uyumlu uydu alıcılarının bulunurluğunun artırılacağını ve yeni siparişlerin ağustosun ilk haftasında tüketiciyle buluşacağını ifade etti.
Toplantıya D-Smart`ın iş ortağı olan firmaların üst düzey yöneticileri de katıldı. 


`Türkiye öncelikli pazar`

Humax Başkan Yardımcısı Jang Yong Kim, Türkiye pazarının gelişme potansiyelinin yüksek olduğunu ve Türkiye`nin kendileri için öncelikli olduğunu söyledi.
D-Smart`ın sipariş ettiği kutulardan ilk partiler Humax tarafından Kore`den gönderilecek. Daha sonra gönderilecek parçaların montajını Türkiye`deki firmalar yapacak.
Dünyada kutu üretiminde önde gelen firmalardan biri olan Humax`ın Başkan Yardımcısı dijital kutuları dünyaya kendilerinin tanıttığını ve küresel düzeyde pazarın yüzde 70`ine sahip olduklarını söyledi.


Yeni çocuk ve film kanalları yolda

D-Smart`ta içerik zenginleşmeye devam edecek. Murat Saygı, yeni çocuk kanallarının ve film kanallarının yolda olduğunu söyledi.
Türk takımlarının UEFA ve Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları, Şampiyonlar Ligi`ne iki Türk takımın kalması halinde, takımlardan birinin tüm maçları D-Smart`ta izlenebilecek.
Saygı, Bazı kanallar yakında şifrelenerek sadece D-Smart`ta izlenebilecek. Bu şifreleme, ücretlendirme olmayıp D-Smart alanların ücretsiz olarak yararlanacağı bir ayrıcalık dedi.
Saygı, çağrı merkezlerine en çok gelen sorunun, Bu servis gerçekten ücretsiz mi? şeklinde olduğunu aktararak Bu konu ispat edildi, ücretsiz izleniyor dedi.


İş ortakları ne dediler?


Oğuzhan Öztürk / Beko
Proje teknolojik olarak çok başarılı, geleceği çok açık. Kullanıcı arayüzünde çok farklı çözümler sunabilir. Ayrıca, pazarı kontrol eden üretici ve dağıtıcılarla işbirliği içinde olması önemli.


Bora Ellialtıoğlu / Botech
Botech, D-Smart ile birlikte kaliteli uydu yayınları paketine, kusursuz satış sonrası desteğe sahip olmak için gelen ve sayısı hızla artan müşteri kitlesine sahip oldu.


Erol Yüksel / Next&Next Star
D-Smart`ın yeni kullanıcılarla birlikte normal uydu anten kullanıcılarının da ikinci cihaz alternatifi olarak kendi pazarını oluşturacağına inanıyoruz.


Sinan Bora / Goldmaster
D-Smart önemli bir proje; Doğan TV`nin gücü ve kaliteli içeriğiyle başarılı olacağına eminiz. Bu projede iş ortağı olmaktan mutluyuz.


Mehmet Atmaca / Sunny
D-Smart`a gelen yüksek taleple sektörde hareketlenme oldu. Özellikle futbol maçlarında standart uydu alıcı talebinin yerini D-smart aldı diyebiliriz.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.