27 Nisan bildirisi seçime etki etti

31.07.2007 - 14:28 | Son Güncelleme :

Abdüllatif Şener, askerin 27 Nisan bildirisinin seçim sonuçları üzerinde önemli bir rol oynadığı değerlendirmesinde bulundu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, askerin 27 Nisan bildirisinin seçim sonuçları üzerinde önemli bir rol oynadığı değerlendirmesinde bulundu.

CNNTURK

Gazetecilerle veda toplantısı düzenleyen Şener, 27 Nisan bildirisinin <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/abdullatifsener2.jpg" align="right" vspace="5">seçim sonuçlarına etkisinin bir tez olarak araştırılabileceğini ifade etti.
 
Şener, Halkımızın algılamaları belli bir fotoğraf çıkardı. Cumhurbaşkanlığı süreci ve süreçte yaşananlar, eğilimleri, oy dağılımını etkilemiştir. Bu süreç tek bir olayla anlatılamaz, adaylık süreci, 367 kararı, 27 Nisan bildirisi var. TBMM oylama sürecinde yaşananlar, DYP ve ANAP`ın birleşme çabalarının arkasındaki güven boşluğu var, ancak en önemli faktörlerden birisi 27 Nisan bildirisidir dedi.
 
Seçim sonuçlarını değerlendirirken, bir yıl önce yapılan anketlerde AK Parti`nin oyunun yüzde 26`larda olduğunu hatırlatan Şener, Halk her zaman haklıdır. Demokrasilerde halkın verdiği karara saygı gösterilmesi gerekir dedi.
 
Bunun ötesinde seçim kampanyalarının önemine işaret eden Şener, her seçimde halkın sorunları politikacıların gündemini işgal ederken, bu seçimde politik tartışmaların halkın gündemine taşındığını anlattı.
 
Şener, Halk kendi gündeminden uzaklaşmıştır. Bu seçim kampanyalarında en büyük kaybımız bu diye konuştu.
 
DP liderliği

Şener, Demokrat Parti`nin başına geçip geçmeyeceği konusunda da, Siyasetle ilgili konumumu belli aralıklarla gözden geçireceğim. Pozisyon değiştirmeyi şu an düşünmüyorum. Bir yıl sonra bu kararımı belki gözden geçirebilirim dedi.
 
Bunun, Demokrat Parti`nin teklifine hayır dediği anlamına mı geldiğinin sorulması üzerine de Şener, Hiçbir şey demiyorum dedi.

Siyasetçi-medya ilişkisi
 
Siyasetçi-medya ilişkilerini aşk ilişkisine benzeten Şener, Beni bireysel olarak hayal kırıklığına uğratan olmadı ama genel olarak medyaya çok acımasız eleştiriler yapabilirim dedi.
 
Zaman zaman karşıt bir tutum olarak da yorumlanan açıklamalarından pişman olmadığını ifade eden Şener, doğru olduğuna inandığı konularda toplumun dikkatini çekiğine inandığını söyledi.
 
Siyasette artıların fazla bir değeri olmadığını, ancak eksilerin çok önemli olduğunu vurgulayan Abdüllatif Şener, eksilere düşmeme çabasının artılar oluşturma çabasından daha önemli olduğunu, bir yerde bulunmak gerektiğine karar verdiğinde risklerden hiç kaçmadığını anlattı.
 
Cumhurbaşkanlığı ve türban
 
Neden cumhurbaşkanı adayı olmadığını, Bunun bir tek nedeni olamaz. Bu bir süreçtir, birikimdir. Aday olmamam gerektiğini düşündüm şeklinde açıklayan Şener, önümüzdeki cumhurbaşkanı seçim sürecinde aynı sürecin yaşanmaması dileğinde bulundu ve Uzlaşı sağlanması, beklentilere uygun, sorun ve sıkıntı olarak algılanmayacak şekilde bir seçim olmasınıdiliyorum dedi.
 
Cumhurbaşkanının eşinin türbanlı olmasına ilişkin tepkilerin hatırlatılması üzerine Şener, Sorun olarak algılanıyor. Gelecekte türbanın sorun olarak algılanmamasını diliyorum ifadesini kullandı.
 
DTP`lilerin Meclis`e girmesi
 
DTP`li milletvekillerinin Meclis`e girmesini de değerlendiren Şener, Siyasetçiye nasıl siyaset yapmasını söylemek olmaz. Temennim Türkiye`de siyasetin anayasayla çizilen sınırlara uygun karşılıklı anlayışla yapılmasıdır dedi.
 
Öğretim üyeliği
 
TOBB ETÜ`de Ekonomi Bölümü`nde öğretim üyeliğine başlayacağını kaydeden Şener, ayrıca Hacettepe Üniversitesi`nde de ders vereceğini belirtti.
 
Türkiye ekonomisine ilişkin önümüzdeki dönemdeki risklerin de sorulması üzerine Şener, en önemli riskin küresel sermaye hareketleri olduğunu ve bunun yakından izlenmesi gerektiğini söyledi.

27 Nisan`daki açıklama

 
Büyükanıt`ın bu açıklamasının ardından, Genelkurmay Başkanlığı, 27 Nisan`da internet sitesi aracılığıyla sert bir açıklama yapmıştı.
 
Açıklamada, son günlerde, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde öne çıkan sorunun, laikliğin tartışılması konusuna odaklanmış durumda olduğu belirtilerek, ``Bu durum, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından endişe ile izlenmektedir. Unutulmamalıdır ki, Türk Silahlı Kuvvetleri bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur” denilmişti.
 
Genelkurmay’ın açıklamasında “Türk Silahlı Kuvvetleri yapılmakta olan tartışmaların ve olumsuz yöndeki yorumların kesin olarak karşısındadır, gerektiğinde tavrını ve davr


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.021 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
995 TL        
EURO
1.006 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.