``Sermaye düşmanlığına izin vermiyeceğiz``

30.07.2003 - 14:31 | Son Güncelleme :

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sermaye düşmanlığına, sermayenin karşısına dikilmeye bu hükümetin asla izin vermeyeceğini söyledi.

Erdoğan, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 40. Olağan Genel Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye´nin her geçen gün istikrar zeminine oturmaya devam ettiğini, bunun 3 Kasım öncesi ve sonrası Türkiye´nin durumu olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

´´Atalarımızın güzel bir ifadesi var hafıza-i beşer nisyan ile malüldür´´ diyen Erdoğan, insanoğlunun kendisine hatırlatılmadığı takdirde geçmişi çok çabuk unuttuğunu ifade etti. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

´´Gerçi bu sıkıntıları, ızdırabı çekenler, içinde yaşayanlar hattayıllarca beraber sanayide, ekonomide, ticari hayatta bulunan siz değerli dostlarım, birçok arkadaşınızı bu hayatta, belki bu hayatta beraber yürürken kaybettiniz. Belki onlar bu yolda düştüler, kimileri iflas etti, kimileri o psikolojik yıkımların olduğu dönemlerde intihara teşebbüs etti. Kimileri tamamen isyan sergiledi ve bu hayattan koptu. Bugünlerden şimdi farklı bir zemine, farklı bir zamanaulaştık ve yarınlara artık umutla, güvenle bakıyoruz. Son açıklanan rakamları da hep birlikte izliyoruz. Umutluyuz, inanıyoruz ki, yarınlar bugünden daha iyi olacak, çünkü bugün dünden daha iyi. Bunu da Anadolu´nun gittiğim değişik yerlerinde çok açık, net görmekteyim.´´

´´HERBİRİNİZ BİRER KİŞİ ALSANIZ İŞSİZLİK ÇÖZÜLÜR´´
Başbakan Erdoğan, Türkiye´deki işsizlik sorununa da değindiği konuşmasında, esnaf ve sanatkarlar odasıyla birlikte Türkiye Odalar veBorsalar Birliği´nin (TOBB) toplam üyesinin 5 milyonu bulduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

´´Madem bu kadar esnaf, bu kadar oda üyesi var, herbiriniz yanınıza birer kişi alsanız, o zaman resmi işsiz çözümünü halletmiş oluyoruz. 5 milyon bir anda çözülüyor. Gelin bunu beraber halledelim. Tasarılarda vesairede bazı adımlar biz de atarız. Niye? Biz devlet millet kaynaşmasını hep birlikte yapacağız. Biz sivil toplum örgütlerimizi bizim dışımızda görmüyoruz. Kaldı ki TOBB ve onunla birlikte bulunan kuruluşlar olarak sizler eli taşın altında olanlar olmak durumundasınız. Niye? Çünkü bu ülkede ekonomi zaafa uğrarsa ilk darbeyi yiyecek olan sizler olacaksınız. Ama ayağa da kalkarsak bu işte ilk ayağa kalkacak olanlar sizler olacaksınız. Hep beraber kalkacağız. Biz istiyoruz ki ülkemizde bizim bir işadamımız, sanayicimiz, tüccarımız ne olursa olsun, ne kadar güçlü olursa biz onunla o kadar iftihar ederiz.´´ Recep Tayyip Erdoğan´ın bu konuşması salonda alkışlarla karşılandı.

``SERMAYE DÜŞMANLIĞINA BU HÜKÜMET MÜSAADE ETMEZ``
Erdoğan, sermaye düşmanlığına bu hükümetin asla izin vermeyeceğiniifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti:

´´Çünkü bu ülkemizin kazanması demektir. Asla sermaye düşmanlığına, asla sermayenin karşısına dikilmeye veya ona estek köstek olmaya bu hükümet müsaade etmez. Baştan beri biz bu anlayışla yürüyoruz. Çünkü bunun edebiyatını çok yaptılar. Dün seyrettiyseniz, izlediyseniz, mesela gece 3´e kadar ben televizyonu izledim Meclis´tenayrıldıktan sonra. Niye? Bakayım Meclis´teki arkadaşlarım hala ne yapıyor, işi takip ediyor mu etmiyor mu? Niye? Şu kambiyo rejimini halledelim. Bu hassasiyetleri biz sadece bunun için gösteriyoruz. ´´ Başbakan Erdoğan´ın sermaye düşmanlığına izin vermeyeceklerine ilişkin sözleri de salondan alkış aldı.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.761 Değişim: 0,46% Hacim : 17.782 Mio.TL Son veri saati : 10:41
Düşük 9.758 26.04.2024 Yüksek 9.798
Açılış: 9.763
32,5798 Değişim: 0,29%
Düşük 32,4536 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
35,0001 Değişim: 0,08%
Düşük 34,8267 26.04.2024 Yüksek 35,0475
Açılış: 34,9718
2.456,12 Değişim: 0,82%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.459,89
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.