Otomobilde bahar kampanyaları

11.04.2003 - 11:43 | Son Güncelleme :

Yerli ve yabancı otomobil firmaları, kriz ve savaş yüzünden iç pazarda düşen satışları, bahar kampanyalarıyla aşmaya çalışıyor

Türkiye´de faaliyet gösteren yerli ve yabancı otomobil firmaları, kriz ve savaş yüzünden iç pazarda düşen satışları, ´´Bahar´´ kampanyalarıyla aşmaya çalışıyor.

Firmalar, sağladıkları kredilerde faiz oranlarını piyasanın altında tutarken, 6 aya kadar ´´0´´ faiz ve 36 aya kadar uzayan vadelerle kredi imkanı sunuyor.

A.A muhabirinin aldığı bilgiye göre, talepteki daralma nedeniyle üretiminin yüzde 80-90´ını ihraç eden yerli otomobil firmaları, 2002´de olduğu gibi, bu yılın ilk yarısında da iç pazardaki tıkanıklığı aşmak için cazip kampanyalar düzenlediler. Türkiye´de ciddi pazar payına sahip olan ve bu durumunu korumak isteyenyabancı marka ve modellerde de, hareketliliği artırmaya yönelik çalışmalar göze çarpıyor.

RENAULT
Renault, ´´Tasarruf Renault Sistemi´´ ile kişiye özel taşıt kredisi imkanı sunuyor. Kampanyada, peşinat tutarı, kampanyalı anahtarteslim fiyatının en az yüzde 20´si kadar olması gerekiyor. Kampanya süresince, alıcı vergilerde yapılacak değişiklikler hariç, fiyat artışlarından etkilenmiyor. Tasarruf Renault Sistemi´nde peşinat tutarını müşteri belirlerken, taksit miktarı da, istenilen krediye göre değişiklik gösterebiliyor. Kampanyada, anahtar teslim fiyatının en fazla yüzde 80´ine kadar kredi kullanılabiliyor. Kredi için değişik ödeme vadelerinde değişik faiz oranları uygulanıyor. Kredi geri ödemesi süresince taksitler sabit. Vergi ve masraflar ile KDV ve ÖTV oranında yapılacak değişiklikler, teslimat anında tahsil ediliyor. Kampanya tutarlarına, kasko ve banka kredisi kullanımı sırasında yapılan sözleşmelerin damgavergisi dahil değil.

TOFAŞ
TOFAŞ Birleşik Motor Sanayii ve Ticaret A.Ş (BİRMOT) ise ´´Otoekonomist Finansal Çözümler Dünyası´´ ile cazip olanaklar sunuyor. Önce seçilen FİAT modelinin anahtar teslim fiyatının yarısı hesaplanıyor, ödenecek peşinat miktarı düşülüyor ve kalan kısmı 12, 24veya 36 aylık çok düşük faizlerle ödemelere bölünüyor. Anahtar teslim fiyatının diğer yarısı ise ödenecek son taksit miktarı, yani ´´final ödeme´´ oluyor. Tercihe göre, ödenen peşinatı artıraraktaksit tutarlarını aza indirmek mümkün. ´´Final ödeme´´ zamanı geldiğinde müşteriye 3 seçenek sunuluyor. Müşterinin halen kullandığı aracı takas yapılarak, özel imkanlarla yeni bir model veriliyor veya araç o günkü piyasa değeri üzerinden bayiye iade edilebiliyor. Ya da final ödeme yapıldığında araç üzerindeki tüm haklara müşteri sahip oluyor.

FORD
Ford, ´´Mavi Anahtar´´ uygulamasıyla alternatif ödeme seçenekleri sunuyor. Koç Finans işbirliğiyle gerçekleştirilen uygulama ile değişikalternatifler, aylık ödemelerin düşük tutulması gibi özelliklerin yanısıra, tüm işlemlerin 30 dakikada sonlandırılması oldukça cazip. Müşterinin ödeme alışkanlıklarına göre, ´´3 ay ödemesiz´´, ´´eşit´´, ´´artan´´ ve ´´ara ödeme´´ seçeneklerinin dışında ´´geri alım garantili´´ ödeme seçenekleri tercih edilebiliyor. Kişiye özel seçenekler ve kredi faiz oranlarının piyasanın altında olması avantaj olarak sunuluyor.

VOLKSWAGEN
Volkswagen otomobillerinin Türkiye Distribütörü Doğuş Otomotiv A.Şve Volkswagen Doğuş Finans´ın (VDF) ortaklaşa düzenlediği kampanyada, Volkswagen´in tüm binek modelleri için tavsiye edilen anahtar teslim fiyatının yüzde 70´ine kadar olan kısmı kredilendiriliyor. Ticari araçlarda ise anahtar teslim fiyatının yüzde 75´ine kadar olan kısmı kredilendirilirken, ilk 6 ay sıfır faiz ve 36 aya kadar vade imkanı sunuluyor. Binek otomobillerde faiz oranları yüzde 2.5´ten, ticari araçlarda ise yüzde 2.35´ten başlıyor.

OPEL
Opel, kampanya çerçevesinde, anahtar teslim fiyatı üzerinden Zafira´nın bütün modellerinde 1 milyar 445 milyon, Vektra GTS ve tüm 2.2 GTS´lerde 4 milyar 468 milyon, Astra Coupe bütün modeller 2 milyar191 milyon lira avantaj sağlıyor.

HYUNDAİ
Hyundai´nin tüm modellerinde 1.5 milyar lira takas desteği sunuluyor. Accent Admire modellerinde ise 1 milyar lira yakıt desteği sağlanıyor. Ayrıca, ´´Top Sizde´´ sloganıyla ´´Hyundai Bahar Servis Kampanyası´´ adı altında 6 ay ücretsiz yol yardımı, periyodik bakım veişçiliğinde indirim ve ücretsiz çekap avantajı sunuluyor.

LADA
Lada, 188 milyon liradan başlayan 23 aya kadar varan sabit taksitlerle teslimdeki peşin fiyatına, mayıs ve eylül ayında çekilecekkura ile otomobillerin tamamı teslim ediliyor. Teslimdeki toplu ödemede, tüketici kredisi kolaylığı ve kredi kartı ile peşinat ödeme olaı da sunuluyor. (A.A.)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.644 Değişim: 3,14% Hacim : 132.747 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.357 17.05.2024 Yüksek 10.652
Açılış: 10.370
32,2020 Değişim: -0,22%
Düşük 32,0915 17.05.2024 Yüksek 32,3224
Açılış: 32,2745
35,0069 Değişim: -0,22%
Düşük 34,9366 17.05.2024 Yüksek 35,1762
Açılış: 35,085
2.498,74 Değişim: 1,32%
Düşük 2.461,93 17.05.2024 Yüksek 2.511,09
Açılış: 2.466,23
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.