Hızlanmak için formül arıyoruz

02.07.2003 - 09:05 | Son Güncelleme :

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`la önceki akşam Ankara`da yemekte buluşan işadamları, ‘‘Hükümet reformlar için daha hızlı hareket etsin’’ talebinde bulundu. Erdoğan ise, Meclis2in çalışma düzeninin kendileri için önemli bir engel olduğunu belirtip, hızlanma formülü aradığını bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlarla Ankara`da zirve yapan işadamları, hükümetin daha hızlı olmasını istedi. Hükümet kanadı ise ‘‘Meclis`in çalışma düzeninin hızlı kanun çıkarmayı engellediğini’’ belirterek, ‘‘Bu konuda bir formül arıyoruz. Sadece temel kanunun oylanacağı yeni bir sistem üzerinde çalışıyoruz’’ cevabını verdi.

Başbakan dışında Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Devlet Bakanları Ali Babacan ve Kürşad Tüzmen, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan`ın da katıldığı zirvede işadamları mevcut ekonomik durumunun analizini yaptı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Akkök Grubu Başkanı Ömer Dinçkök ve Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk`ten oluşan işadamları grubu ‘‘Makro ekonomik göstergelerde düzelmenin sürdüğünü ancak, bu durumun hükümeti kesinlikle rehavete sokmaması’’ gerektiğini vurguladı.

İşadamları, geçmişte yaşanan benzer durumları hatırlatarak, sağlanan düzelmelerin ardından rehavete kapılınca programların nasıl aksadığını anlattı ve hükümetten bu konuda azami dikkat istedi. İşadamlarının ekonomideki düzelmeye rağmen kırılganlığını sürdüğünü belirtmesi üzerine Devlet Bakanı Ali Babacan da bu görüşü teyid etti. İşadamları, ‘‘Ekonomide bazı göstergeler; hızla düzeldiği gibi, hızla kötüleşebiliyor’’ uyarısında bulundu.

Türkiye`nin yüksek iç borç stoku nedeniyle kırılganlığın sürdüğünü savunan işadamları IMF ile birlikte yürütülen ekonomik programın sürdürülmesine ve 5`inci gözden geçirmenin eksiksiz tamamlanmasının gerekliliğine dikkat çekti. Bu konuda önemli bir adımın da icra iflas kanunu olduğunu hatırlattı. Hükümet kanadı ise ekonomik program ve 5`inci gözden geçirme için gerekli reformların komisyonlarda olduğunu vurguladı ve hızla sonuca gidileceğini anlattı. Hükümet üyeleri ayrıca işadamlarına, IMF programını bir sapma olmadan, herhangi bir sosyal-siyasi problem de yaşamadan devam ettireceklerini söyledi.

Toplantıda yolsuzlukla mücadele konusu da gündeme geldi. İşadamları yolsuzlukla daha etkin mücadele için kamu örgütlenmesi ve işleyişinin ele alınmasını önerdi. İşadamları, buna bağlı olarak da yargı reformunun önemine işaret etti. İşadamları ayrıca, yabancı sermaye, vergi, enflasyon muhasebesi gibi konulara da değindi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.277 Değişim: 0,67% Hacim : 118.334 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.177 03.05.2024 Yüksek 10.287
Açılış: 10.237
32,3374 Değişim: -0,07%
Düşük 32,2330 03.05.2024 Yüksek 32,4654
Açılış: 32,3591
34,8108 Değişim: 0,06%
Düşük 34,6979 03.05.2024 Yüksek 35,0006
Açılış: 34,7913
2.393,27 Değişim: -0,15%
Düşük 2.368,37 03.05.2024 Yüksek 2.413,16
Açılış: 2.396,82
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.