Erdoğan İSO’da: Önünüzü açacağız

26.12.2002 - 08:37 | Son Güncelleme :

İSO Meclis Toplantısı’nda konuşan AKP Lideri Erdoğan, işadamlarına hitaben, “Hiçbir zaman ön kesen değil hep önününüzü açan olacağız” dedi

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanayicilere seslenirken, “Bütün işadamlarımıza açık bir taahütte bulunuyoruz; bu ülke ve bu millet için bir tek çivi çakan, helal ve meşru kazancını ülke insanının hizmetine sunan herkesin başımızın üstünde yeri olacak. Aynı şekilde bu ülke için alın teri döken emekçi kardeşlerimizi de baştacı kabul edeceğiz. Hiçbir zaman ön kesen değil hep önününüzü açan olacağız” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sanayi Odası Meclis Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı. Saat 15.00’deki toplantı öncesi İSO’nun Odakule binasına gelen Erdoğan, İSO yöneticileriyle bir süre beraber olduktan sonra İstanbul Adliyesi’nde ifade vermek üzere binadan ayrıldı.

Erdoğan, ifade verdikten sonra yeniden İSO’ya dönerek, Meclis Toplantısı’nda konuştu. Seçim öncesinde söylediklerinin gereğini yerine getirmeye çalıştıklarını ve Kopenhag Zirvesi’nden önce 20 gün içinde 14 AB üyesi ülkeyi dolaştıklarını hatırlattı.

“FELLİK FELLİK DOLAŞMAYA MECBURUZ”

Kopenhag Zirvesi’nden önce İKV, TOBB, TÜSİAD, DEİK ve TÜRSAB temsilcilerinin ellerinden geleni yaptığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

“2004’ün sonu dediler. Şimdi de bu süreç çalışıyor. Bizler yine elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Ama olur veya olmaz. Türkiye ayağının üzerinde duracak. Ayağının üzerinde dururken, ayağımızın üzerinde durmamızın vesilesi AB olmayacak. Bunun için de biz dünyayı fellik fellik dolaşmaya mecburuz. Her yeri dolaşacağız. Ekmeği ta fizanda olsa arayıp bulmamız lazım. Ben inanıyorum ki ihracatçılarımız nasıl bütün gayretleriyle saldırıyor, çalışıyorlarsa biz de şu anda yönetim olarak sayın Başbakan, hükümet başta olmak üzere elimizden gelen bütün gayretle sizlerin önünü açacak, sizlerin heyecanına heyecan katma gayreti içerisinde olacak ve böylece ortaya bir siyasi iradeyi koymanın gayretiyle birlikte koşacağız. Biz şimdi bu yarışta sizlerle beraberiz.”

“ÜRETİM HEYECANINI YAŞIYORUZ”

Türkiye’nin çelişkilerden kurtularak yeniden üretim heyecanını yakalamaya mecbur olduğunu ifade eden Erdoğan, “Biz bu heyecanı yeni meclisiyle yeni hükümetiyle iliklerimize kadar yaşamaktayız, yaşıyoruz. Bizim duyduğumuz bu heyecanın aşağıdan yukarıya toplumun bütün katmanlarına yayılması gerekir. Bu ise herkesin katkısıyla sağlanacaktır. Burada siz sanayicilerimize de şüphesiz büyük sorumluluklar düşmektedir. sizden isteğimiz, bu heyecanı üretimle taçlandırmanızdır” dedi.

“ÖNÜNÜZÜ AÇAN OLACAĞIZ”

AK Parti lideri, işadamlarının önünü açacaklarını ifade ederken de şöyle konuştu:

“Size ve sizlerin şahsında bütün işadamlarımıza açık bir taahütte bulunuyoruz; Bu ülke ve bu millet için bir tek çivi çakan, helal ve meşru kazancını ülke insanının hizmetine sunan herkesin başımızın üstünde yeri olacak. Aynı şekilde bu ülke için alın teri döken emekçi kardeşlerimizi de baştacı kabul edeceğiz. Ve bu konuda hiçbir zaman ön kesen değil hep önününüzü açan olacağız. Bu konuda bizleri kesinlikle gece gündüz demeden her zaman ikaz edebilir, her zaman nerede bir engel varsa bizi uyarabilirsiniz. Çünkü biz, bu yoldaki gayretinizle inanıyoruz ki ülkemizi ayağa kaldıracağız.”

KÜÇÜK: SÖYLEMDEN EYLEME GEÇİLMELİ

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, 3 Kasım seçimlerinde halkın sorumluluğu Recep Tayyip Erdoğan’a verdiğini belirterek, “Sorumluluk sahibinin başında olması, hükümeti çok daha güçlü kılacaktır. Demokratik çerçevede, açıklanması zor olan bu çelişkili durum bir an önce ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

Tanıl Küçük, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuk olarak katıldığı İstanbul Sanayi Odası’nın yılın son Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, büyümenin hedefin oldukça üzerinde, enflasyonun da öngörülenin altında seyrettiğine işaret ederek, “Sık sık başvurulan bardak benzetmesiyle bu bardağın dolu kısmıdır. Ancak, bardağın dolu kısmı kadar somut bir gerçek olan boş taraf da ihmal edilmemelidir” dedi.

Yılın ilk dokuz ayında, iç pazarda çok küçük bir canlanma olduğunu ve kriz yılı olan 2001’den bile daha az yatırım yapıldığını kaydeden Küçük, büyümenin esas olarak stok artışından ve ihracattaki olumlu gelişmeden kaynaklandığını vurguladı.

İhracattaki başarının arkasında sanayicin büyük özverisinin olduğunun unutulmamasını isteyen İSO Başkanı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sanayicimiz, uluslararası pazarlarda rekabet adına, karından fedakarlık yapmaya devam etmektedir. 2002’nin ilk dokuz ayında, ihracat dolar bazında yüzde 8.4 artarken, miktar olarak, yüzde 17.3 oranında artmıştır. Sanayicimiz, bu fedakarlığı daha ne kadar sürdürebilecektir. İç talepte makul bir hareketlenme olmaz, yatırımlar daha olumlu bir seyre girmez ise 2003 yılı için öngörülen büyüme ve enflasyon hedeflerinin zora gireceği açıktır. “

“UMUT VE GÜVEN DUYGUSU”

Hükümetin başarılı olabilmesi için, ekonomi yönetiminde çok başlılığın önlenmesi gereğine daha önce dikkat çektiklerini anımsatan Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye ekonomisi, halen sinyallere, işaretlere son derece duyarlı, kırılgan bir ekonomidir. İstikrar ortamına zarar verecek her türlü sinyal, risk olarak algılanmakta ve ekonomideki dengeler alt üst olabilmektedir. Yakın geçmişimiz, mavi görünen gökyüzünün, ne kadar kısa sürede kara bulutlarla kaplanabileceğinin örnekleriyle doludur. Türkiye, siyasetteki sıkıntılar nedeniyle büyük mali bedeller ödemiştir. Türkiye’nin benzer gelişmelere katlanacak takati, tahammülü yoktur. Hükümet üyelerinin birbirinden farklı ve çelişen açıklamalar yapmaları, uygulamalarda zikzaklar çizen bir görüntü vermeleri, ekonomi üzerinde olumsuz etkilerini göstermekte gecikmemektedir. Mali miladın tümüyle kaldırılması, kamu ihale yasasının ertelenip, ertelenmeyeceği tartışmaları ve vergi affının gündeme gelmesi, rahatsızlıklara yol açmıştır. Hükümet, ekonomi politikasındaki önceliklerini bir an önce belirlemeli ve bundan sonra kararsızlıklara meydan verilmemelidir. Hissedilen koordinasyon eksikliği, acilen giderilmelidir.”

“SÖYLEMDEN, EYLEME GEÇİLMELİ”

Hükümetin, Acil Eylem Planı ve hükümet programında reel sektöre, olması gereken önemi verdiğini bildiren Küçük, sanayiciler olarak, memnuniyetle karşıladıkları bu durumun bir an önce söylemden, eyleme geçmesi ve somut adımlara dönüşmesi beklentisi içinde olduklarını söyledi.

Yatırım ortamının iyileştirilmesini isteyen Küçük, “Türkiye son yıllarda, adeta sanayisizleştirme diyebileceğimiz bir döneme mahkum edilmiş ve üretim ekonomisinden uzaklaşmıştır. Kaybettiğimiz zamanı telafi etmek zorundayız” dedi. (A.A.)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.277 Değişim: 0,67% Hacim : 118.334 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.177 03.05.2024 Yüksek 10.287
Açılış: 10.237
32,3374 Değişim: -0,07%
Düşük 32,2330 03.05.2024 Yüksek 32,4654
Açılış: 32,3591
34,8108 Değişim: 0,06%
Düşük 34,6979 03.05.2024 Yüksek 35,0006
Açılış: 34,7913
2.393,27 Değişim: -0,15%
Düşük 2.368,37 03.05.2024 Yüksek 2.413,16
Açılış: 2.396,82
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.