Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırılara rağmen büyüyeceğiz

10.08.2018 - 22:13 | Son Güncelleme :
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırılara rağmen büyüyeceğiz | Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dövizdeki hareketle ilgili "Tutturmuşlar kur mur filan falan. Bırakın geçin bu işleri. Biz işimize bakalım işimize, daha iyi olacak. Haklarımızdan taviz vermeyiz. Özellikle döviz kuru üzerinden ülkemize yönelik gerçekleştirilen tüm saldırılara rağmen inşallah ikinci çeyrekte de büyümeye devam edeceğiz. Hiç kimsenin bizi hedeflerimizden alı koymasına hedeflerimizle aramıza girmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gümüşhane'de çevre yolu  açılış töreninde konuştu:

"24 Haziran seçimlerinde yüzde 77 oy oranıyla şahsımı cumhurbaşkanlığına layık gören tüm kardeşlerime sevgilerimi şükranlarımı ifade ediyorum. Hiçbir anımızı boş geçirmeden Gümüşhane ile beraber ülkemize hizmete devam edeceğiz. Kardeşlerim, şu yapılanları görüyorsunuz değil mi? Yani biz size hizmetkâr olarak bu adımları attık. Buraya gelmeden önce Bayburt’a uğradık. Oradaki kardeşlerimize de teşekkürlerimizi ifade ettik. Tıpkı Gümüşhane’de olduğu gibi Bayburt’ta da muhteşem bir coşku vardı. Nasipse yarın Ordu’ya geçeceğiz. Sel felaketi sebebiyle oraya uğrayacağız.

Haberin Devamı

24 Haziran seçimlerinde yüzde 77 oy oranıyla şahsımı cumhurbaşkanlığına layık gören tüm kardeşlerime sevgilerimi şükranlarımı ifade ediyorum. Hiçbir anımızı boş geçirmeden Gümüşhane ile beraber ülkemize hizmete devam edeceğiz. Kardeşlerim, şu yapılanları görüyorsunuz değil mi? Yani biz size hizmetkâr olarak bu adımları attık. Buraya gelmeden önce Bayburt’a uğradık. Oradaki kardeşlerimize de teşekkürlerimizi ifade ettik. Tıpkı Gümüşhane’de olduğu gibi Bayburt’ta da muhteşem bir coşku vardı. Nasipse yarın Ordu’ya geçeceğiz. Sel felaketi sebebiyle oraya uğrayacağız.

'BURAYA BİR OTEL YETMEZ'

Artık buraya bir tane otel yetmez. Otellerin sayısı da artacak.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızı tebrik ediyorum. Yüklenici firmanın yöneticilerine, bu projenin hayata geçmesinde emeği katkısı olan herkese kalpten teşekkür ediyorum. Biz sizi seviyoruz. Bu para pul meselesi değil, makam mevki meselesi değil.  Ülkemiz 24 Haziran’da sıradan bir seçim yaşamadı. Ülkemiz 24 Haziran’da ne yaşadı? Bir yönetim sistemini değiştirdi. Parlamenter demokrasiden, artık biz başkanlık sistemine geçtik mi? Bununla inkılabi bir değişim dönüşüm yaşıyoruz. 16 Nisan halk oylamasında milletimizin takdiriyle kabul edilen cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tüm kurum ve unsurlarıyla beraber ilk kez uygulanmaya başlandı.

Haberin Devamı

'ÜLKENİN KAYBEDECEK TEK ANI YOK'

Devletimizin işleyişinde en ufak bir zafiyetin oluşmaması için büyük bir gayret gösteriyoruz. Bu ülkenin kaybedecek tek bir anı yok, tek bir kuruşu dahi asla israf edilemez. Ana muhalefet partisi tüm enerjisini nerye harcıyor? Koltuğa. Partililer de genel merkezin önüne getirmişler bir tane koltuk koymuşlar. Bizim öyle bir derdimiz var mı? Önümüzdeki haftanın sonunda biz de büyük kongremizi yapacağız. Ayın 4’ünde genel merkez kadın kollarımızın kongresini yaptık. Var mı bir sıkıntı? Yok. MKYK’sı MYK’sı her şeyi oluştu. Zaten diğer partilerin yok. Allah’ın izniyle hep birlikte o kongreyi, tüm Türkiye, tüm dünya izleyecek. Niye? Biz dünya demokrasisinde örneğiz örnek. Başka ülkelerde bunun örneği yok. Benzeri yok, iddialı konuşuyorum yok. Birileri yaşadıkları onca hezimete rağmen koltuklarını korumak için her türlü siyasi cambazlığa başvurabilir. Birileri sandıklar kapanır kapanmaz, makam kavgasına, rant ve çıkar kavgasına tutuşabilir. Ama biz asla böyle bir hareket değiliz ve olamayız.

100 GÜNLÜK PROJELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Biz aldığımız yüksek oy oranına rağmen gece rahat bir uyku çeken değil. Tam tersine uykuları kaçan bir anlayışa sahibiz. Bizim için her paye mesuliyettir, sorumluluktur. 81 milyonun emanetidir. Bunun için nasıl olsa Gümüşhane’de yüzde 77 oy aldık, nasıl olsa Türkiye’de yüzde 52,5 oy aldık… Asla rehavete kapılamayız. Yapmamız gereken çok şey var. Ana muhalefet partisi daha düne kadar ‘cumhurbaşkanı adayımız’ dedikleri şahsa hakaret etme yarışı yaparken biz geçen hafta 100 günlük icraat programımızı açıkladık. Toplam 46 milyarlık bütçeyle hayata geçirmeyi planladığımız 400 projeyi milletimize tanıttık. Şimdi bakan arkadaşlarımız bu projeleri adım adım hayata geçiriyor. Bizler de 100 günlük programda yer alan diğer projelerin takipçisi olacağız. Hesabı millete vereceğiz. Birilerine değil, Corç’a ve Hans’a değil, biz halka ve halka veririz hesabımızı. Ne söz verdiysek onu yerine getirmeye çalıştık. Yapamayacağımızı söz olarak vermedik. Türk siyasetinin tekrar popülizm bataklığına düşmesine izin vermedik. Popülizm tuzağına düşmeden can borcumuz olan bu millete en güzel şekilde hizmet etmenin mücadelesini veriyoruz.

Haberin Devamı

 PUTİN İLE KONUŞMA

Turist sayısında da rekora doğru koşuyoruz. Az önce Putin ile görüşmem vardı. Bu sene Rusya’dan yoğun bir turist akını var. Ve öyle zannediyorum ki 6 milyon gibi bir turist herhalde Rusya’dan gelecek. Aramızdaki tabi bu ilişkiler bu irtibatlar bizleri daha güçlü hale getiriyor. Turist sayısında da rekora doğru koşuyoruz. Az önce Putin ile görüşmem vardı. Bu sene Rusya’dan yoğun bir turist akını var. Ve öyle zannediyorum ki 6 milyon gibi bir turist herhalde Rusya’dan gelecek. Aramızdaki tabi bu ilişkiler bu irtibatlar bizleri daha güçlü hale getiriyor.

Karadeniz kaynıyor zaten şimdi. Onun için Gümüşhane, Bayburt, Rize, Trabzon, Artvin bütün buralar iş adamlarına hep bağırıyorum. Gelin otelleri yapın durmayın. Hele hele benim bir ricam var. Şu yaylalara böyle dikey mimariyle binalar dikmeyin. Yazık ediyorsunuz yazık. Yatay mimari yatay. Bizim geleneksel mimarimizi yapın, onun tadı başkadır. Böyle 10 kat bina olmaz. Ercan kardeşim hele Gümüşhane’de hiç olmaz. Şöyle yatay mimari ile çok güzel mimari ve tam da Gümüşhane’ye yakışır bunları yapmamız lazım. Biliyorum Gümüşhane zor bir yer. Olduğu gibi hep kayalık. Ama burada da işi oturttun mu sağlam olur. Onun için buraya farklı bir mimari üslubu taşımamız lazım. Sayın Balta sen yer bilimlerini iyi bilirsin. Buralarda oturup bunları konuşmanız lazım. Adımları da iyi atmamız lazım.

 'TUTTURMUŞLAR KUR...'

Tutturmuşlar kur mur filan falan. Bırakın geçin bu işleri. Biz işimize bakalım işimize, daha iyi olacak. Haklarımızdan taviz vermeyiz.  Özellikle döviz kuru üzerinden ülkemize yönelik gerçekleştirilen tüm saldırılara rağmen inşallah ikinci çeyrekte de büyümeye devam edeceğiz. Hiç kimsenin bizi hedeflerimizden alı koymasına hedeflerimizle aramıza girmesine izin vermeyeceğiz.

"BAĞIMSIZLIĞIMIZA KAST EDENLERE MÜSAADE ETMEDİK" 

Geçmişimizde ne haysiyetimizden ne de şahsiyetimizden taviz verdik. Dik durduk, diklenmedik. Tehditler karşısında sinen, pusan, eğilip bükülenlerden olmadık. Milli onurumuzun çiğnenmesine, bizi biz kılan kadim değerlerimize el uzatılmasına hiçbir zaman müsaade etmedik. Hele hele bağımsızlığımıza kast edenlere asla müsaade etmedik. Devletimizin ‘hasta adam’ olarak tanımlandığı dönemde Çanakkale’de on binlerce şehit verdik ama hürriyetimizden taviz vermedik. Tüm yokluk ve yoksulluğumuza rağmen ‘ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla kurtuluş zaferimizi kazandık. İstiklal Marşımızın her mısrası bu milletin karakterinin izdüşümüdür.

"BUNU YAPMAMIZ LAZIM"

Yastıkları altında doları, eurosu, altınları olan varsa bunları bankalarda bozdurup Türk lirasına çevirsinler. Ki bunlara gelin bir ders daha verelim. Bu dersi daha önce verdiniz ama gelin bir daha verelim. Hazır mıyız? Geçenlerde millet kongre merkezinde bunu söyledim, oradan birisi dedi ki “yastık altında var mı” dedi. Ben de dedim ‘var olanlara söylüyorum’ Şüphesiz herkesde olmayabilir ama olanlar var. Onu da biliyorum, ben de olanlara sesleniyorum zaten; kayıt dışı. Bunu yapmamız lazım.

"KİMİ ÜLKELER ŞAHSİYETİNİ TEZGAHA KOYABİLİR"

Birileri maddi menfaati uğruna haysiyetinden vazgeçebilir. Kimi ülkeler kısa vadeli çıkarları için şahsiyetini tezgaha koyabilir. Birilerinin insanların kanını emen müstemlekecilere diyet borcu olabilir. Ama Türk milleti asla böyle bir yanlışın, böyle bir hatanın içine düşmez, düşürülemez. Çünkü haysiyetini ve şahsiyetini kaybeden milletin varacağı yer zillet çukurudur.

ERDOĞAN'DAN ABD'YE: BİZE HUKUK DERSİ VEREMEZ

Ekonomik manipülasyonlar üzerinden bize diz çöktüreceğini zannedenler anlaşılan bu milleti hiç tanımıyorlar. Koyunlarında büyüttükleri, malikanede ağırladıkları FETÖ’cü alçaklarla ilgili hiçbir adım atmayanlar kusura bakmasınlar bize hukuk dersi veremez.  Yüzlerce insanımızı hunharca katledenlerle ilgili en temel hukuk ilkelerini rafa kaldıranlar bize demokrasiden bahsedemez. Bu millete tehdit dili, şantaj dili kullanamaz. Hele hele bu millete kabadayılık hiç sökmez. Biz bugüne kadar adı, sanı, cüssesi ne olursa olsun eşitliği ve karşılıklı saygıyı esas alan göz hizasında bir ilişki kurduk.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
8.857 Değişim: 1,60% Hacim : 38.007 Mio.TL Son veri saati : 13:07
Düşük 8.695 19.03.2024 Yüksek 8.861
Açılış: 8.702
32,3402 Değişim: 0,19%
Düşük 32,2510 19.03.2024 Yüksek 32,5143
Açılış: 32,2803
35,1010 Değişim: -0,23%
Düşük 35,0472 19.03.2024 Yüksek 35,5201
Açılış: 35,1827
2.239,12 Değişim: -0,20%
Düşük 2.232,38 19.03.2024 Yüksek 2.254,55
Açılış: 2.243,53
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.