Gong bir kez daha Kadın-Erkek Eşitliği için çalacak

02.03.2016 - 23:09 | Son Güncelleme :
Gong bir kez daha Kadın-Erkek Eşitliği için çalacak | Borsa İstanbul Haberleri

Borsa İstanbul’da Gong bir kez daha Kadın-Erkek Eşitliği için çalacak.

Borsa İstanbul ev sahipliğinde, UN Global Compact, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), Dünya Borsalar Federasyonu (World Federation of Exchanges-WFE), Borsa Yatırım Fonlarındaki Kadınlar Platformu (Women in ETFs), Sürdürülebilir Borsalar Girişimi (Sustainable Stock Exchanges Initiative-SSE) ve Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC (Uluslararası Finans Kurumu) iş birliğiyle iş dünyasını toplumsal cinsiyet eşitliğini geliştirmeye ve kadınların ekonomik hayatta güçlenmesini desteklemeye çağırmak amacıyla 8 Mart 2016 tarihinde geçen yıl olduğu gibi bir gong töreni düzenlenecek.

Haberin Devamı

Borsa İstanbul’un yanı sıra 27 ülkeden toplam 33 borsa, Mart ayının ilk haftası gong törenlerine ev sahipliği yapacak.

UN Global Compact, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), Dünya Borsalar Federasyonu (World Federation of Exchanges-WFE), Borsa Yatırım Fonlarındaki Kadınlar Platformu (Women in ETFs), Sürdürülebilir Borsalar Girişimi (Sustainable Stock Exchanges Initiative-SSE) ve Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC (Uluslararası Finans Kurumu), toplumsal cinsiyet eşitliğinin ve kadınların ekonomik olarak güçlenmesinin iş dünyası ve sürdürülebilir kalkınma için önemine dikkat çekmek amacıyla 2015’ten beri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi, Mart ayının ilk haftası dünya borsalarının açılış veya kapanış gong törenlerinde “Eşitlik için Borsa Gongunun Çalınması” (“Ring the Bell for Equality”) adı altında etkinlikler düzenliyor. Bu sene Borsa İstanbul’un da yine aralarında bulunduğu, Avustralya’dan Toronto’ya, Gana’dan İtalya’ya, Londra’dan Hong Kong’a kadar 27 ülkeden 33 borsa gong törenlerine ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Sürdürülebilir Borsalar Girişimi’nin kurucu üyesi Borsa İstanbul, Türk iş dünyasının ve sermaye piyasalarının diğer aktörlerinin konuya dikkatini çekmek amacıyla düzenlenecek gong törenine 2016 yılında da ev sahipliği yapacak. Tören, 8 Mart 2016 Salı günü, piyasaların açılış saati olan 09.15’te Borsa İstanbul Fuayesi’nde gerçekleştirilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun da davetli olduğu törende; Borsa İstanbul Genel Müdürü/CEO’su Tuncay Dinç, UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Ingibjörg Gísladóttir, IFC Türkiye Direktörü Aisha Williams, Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu ve SUTEKS Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles - WEPs) İş Dünyası Sözcüsü Nur Ger birer konuşma yapacak.

BM Kadın Birimi’nin tüm BM üyesi devletlere toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını hızlandırmaları, kadınların ve kız çocuklarının haklarını geliştirmeleri ve 2030’a kadar kadın-erkek eşitliğini tam olarak sağlamaları amacıyla yaptığı “Hedef 2030’a Kadar Cinsiyet Eşitliği: Harekete Geç” çağrısı kapsamında düzenlenecek gong töreninin ardından Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles - WEPs) imza duyurusu ve fotoğraf çekimi gerçekleştirilecek.

Kadının Güçlenmesi Prensipleri, kadınların, tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla kadınların güçlenmesini hedefleyen özel sektörün küresel en önemli girişimlerinden biri. 2010 yılında UN Global Compact ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ortaklığında oluşturulan WEPs platformu, özel sektöre; iş yerlerinde, piyasalarda ve toplum genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dikkate almaları gereken önemli noktaları sunuyor. WEPs bu kapsamda, iş dünyası liderlerinin, toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya yönelik 7 ilkeye açıkça taahhüt vermelerini talep ediyor. Platforma 2015 yılı sonu itibariyle dünya çapında 1000’den fazla işletme imza atarak dahil oldu. Türkiye ise 2015 yılı sonunda toplam 54 imzacısı ile en fazla WEPs imzacısına sahip olan 5’inci ülke durumunda.

Haberin Devamı

Şirketlerin WEPs imzacısı olmaları için;

Şirketin üst düzey yetkilisi (CEO) tarafından 7 WEPs ilkesine yönelik yazılan taahhüt mektubunun imzalanması ve http://weprinciples.org/ sayfası üzerinden imzalı mektubun sisteme yüklenerek başvurunun yapılması gerekiyor.

WEPs imzacısı olunmasına ilişkin ayrıntılı bilgi ve CEO Taahhüt Mektubu örneği almak için şirketler Global Compact Türkiye ile sekreterya@globalcompactturkiye.org adresinden iletişime geçebilir.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.159 Değişim: 0,00% Hacim : 91.156 Mio.TL Son veri saati : 17:57
Düşük 10.122 15.05.2024 Yüksek 10.241
Açılış: 10.171
32,1581 Değişim: -0,02%
Düşük 32,0763 16.05.2024 Yüksek 32,2507
Açılış: 32,1637
35,1023 Değişim: 0,03%
Düşük 34,9893 16.05.2024 Yüksek 35,2290
Açılış: 35,0914
2.470,16 Değişim: 0,10%
Düşük 2.463,16 16.05.2024 Yüksek 2.485,48
Açılış: 2.467,81
HALKA ARZ REHBERİ
Halka arz nedir? Halka arz yolu ile başta hisse senetleri (pay) olmak üzere, tahvil, bono, kira sertifikası gibi sermaye piyasası araçlarının satışı mümkündür... devamı ›
Halka arzın faydaları nelerdir? Şirket paylarının BIST'te işlem görmesinin faydaları üç başlıkta incelenebilir: makro ekonomi açısından, yatırımcılar açısından ve şirketler açısından... devamı ›
Borsa İstanbul'un halka arz teşvik çalışmaları Şirketlerinin sermaye piyasalarının sunduğu imkanlardan daha fazla faydalanması yardımcı için Borsa İstanbul yeni bir hamle başlattı... devamı ›
Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ’ler için fırsat GİP’te halka açılan şirket sayısı 25 olup, 2 tanesi şartlarını sağlayarak Borsa İstanbul’un ana pazarı olan Pay Piyasası’na geçmiştir... devamı ›
Kaynak temininde iki alternatif yöntem Borsa İstanbul, şirketlere sunduğu alternatif fırsatlarla şirketlerin fon temin etmelerini kolaylaştırma yolunda önemli imkanlar sunmaktadır... devamı ›
Şirketlerin sermaye piyasalarına olan ilgisi arttı 2012 yılından bu yana şirketlerimizin sermaye piyasalarının imkanları ile temin ettikleri fon tutarı 156 milyar TL’yi aşmıştır... devamı ›
1 2 3 4 5 6
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.