Borsa İstanbul TÜRKONFED İş birliği Protokolü

03.03.2015 - 11:48 | Son Güncelleme :

BORSA İSTANBUL ile TÜRKONFED Arasında Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’ndeki Girişimciler için İş Birliği Protokolü İmzalandı

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/bist_TURKONFED_562.jpg">

Borsa İstanbul, imzalanan anlaşmayla TÜRKONFED’in yürütmekte olduğu “Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde Girişimciler için Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi “ kapsamında bu bölgelerdeki şehirlerde yapılacak ve girişimcilerin davet edileceği bilgilendirme toplantılarına destek verecek ve “Özel Pazar’’ı tanıtacak.

Şirketlere halka açılmadan finansman bulma, payını satmak isteyen şirket ortaklarına likidite sağlama, yatırımcılara ise hem yeni yatırım seçenekleri hem de yatırımlarını likide edebilme imkânı sunan Özel Pazar platformunu 17.11.2014 tarihinde faaliyete geçiren Borsa İstanbul, Türkiye’de girişimcilik konusundaki yüksek potansiyeli dikkate alarak bu konuda istekli girişimcilere destek vermek amacıyla yeni bir iş birliğine imza attı.

Bu kapsamda Borsa İstanbul ile Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) arasında 25.02.2015 tarihinde bir iş birliği protokolü imzalandı. Borsa İstanbul Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer ile TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça’nın Borsa İstanbul’da, imzaladıkları protokol, TÜRKONFED’in yürütmekte olduğu “Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde Girişimciler için Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi“nde iş birliğini kapsıyor.

Borsa İstanbul proje kapsamında Doğu ve Güney Doğu bölgelerindeki şehirlerde girişimcilerin davet edileceği bilgilendirme toplantılarında TÜRKONFED’e destek verecek, Özel Pazar’ı tanıtacak.

Borsa İstanbul Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer, TÜRKONFED ile imzaladıkları iş birliği protokolü ile Doğu ve Güney Doğu bölgelerindeki yeni girişimlerle büyüme potansiyeli olan şirketleri, ihtiyaç duydukları sermayeyi bulabilecekleri ve bu amaçla pekçok yatırımcı alternatifini bularak söz konusu yatırımcılarla güvenli bir ortamda görüşebilecekleri, projelerini anlatabilecekleri bir ortam sağlayan Özel Pazar’a davet edecek organizasyonları beraber gerçekleştireceklerini belirtti. Bu organizasyonlarda bölge ekonomisinin büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak en önemli yapı olan girişimcilik ekosisteminin hedeflendiğini belirten Zafer, Özel Pazar’ın TÜRKONFED’in çok değerli olan projesine önemli katkılar sağlayacağını düşündüğünü söyledi.

Dünyada ülkelerin zenginliğinin artık girişimci sayısıyla ölçüldüğünü belirten TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça da, Borsa İstanbul’un Özel Pazar’la finansmana erişime yeni bir pencere açtığını söyledi. Onatça, “Bu değerli enstrümanın Anadolu şirketleri tarafından da kullanılması çerçevesinde TÜRKONFED olarak tanıtım desteği sağlayacağız. Türkiye’nin hemen her bölgesindeki 23 federasyon, 155 dernek ve 12 bin 500 iş insanının şemsiye kuruluşu TÜRKONFED’in Borsa İstanbul’un tanıtımına önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Yatırımcı ve girişimciyi bir araya getiren, yasal altyapıya sahip bu ‘Özel Pazar’ın özellikle KOBİ’lerimiz için yeni bir açılım sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Borsa İstanbul, halka açık şirketlerin paylarının işlem gördüğü klasik borsacılık faaliyetinden farklı olarak, girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla şirketler ile yatırımcıları bir araya getiren web tabanlı ve üyelik bazlı platform Özel Pazar’ı 17 Kasım 2014’de kurdu. Kuruluşunun üzerinden henüz kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen üye sayısı yaklaşık 200'e ulaşan Özel Pazar, Türkiye İnovasyon Haftası'nda “Yılın En İnovatif Girişimi” ödülü, Borsa İstanbul Avrupa Melek Yatırım Fonu Toplantısı'nda ise, “Bölgede Girişimciliği En Çok Destekleyen Borsa” ödüllerine layık görüldü.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.717 Değişim: -0,05% Hacim : 96.998 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.664 25.04.2024 Yüksek 9.827
Açılış: 9.754
32,5328 Değişim: 0,14%
Düşük 32,4671 26.04.2024 Yüksek 32,5626
Açılış: 32,4865
34,9110 Değişim: -0,17%
Düşük 34,8478 26.04.2024 Yüksek 35,0042
Açılış: 34,9718
2.438,75 Değişim: 0,10%
Düşük 2.433,57 26.04.2024 Yüksek 2.442,08
Açılış: 2.436,22
HALKA ARZ REHBERİ
Halka arz nedir? Halka arz yolu ile başta hisse senetleri (pay) olmak üzere, tahvil, bono, kira sertifikası gibi sermaye piyasası araçlarının satışı mümkündür... devamı ›
Halka arzın faydaları nelerdir? Şirket paylarının BIST'te işlem görmesinin faydaları üç başlıkta incelenebilir: makro ekonomi açısından, yatırımcılar açısından ve şirketler açısından... devamı ›
Borsa İstanbul'un halka arz teşvik çalışmaları Şirketlerinin sermaye piyasalarının sunduğu imkanlardan daha fazla faydalanması yardımcı için Borsa İstanbul yeni bir hamle başlattı... devamı ›
Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ’ler için fırsat GİP’te halka açılan şirket sayısı 25 olup, 2 tanesi şartlarını sağlayarak Borsa İstanbul’un ana pazarı olan Pay Piyasası’na geçmiştir... devamı ›
Kaynak temininde iki alternatif yöntem Borsa İstanbul, şirketlere sunduğu alternatif fırsatlarla şirketlerin fon temin etmelerini kolaylaştırma yolunda önemli imkanlar sunmaktadır... devamı ›
Şirketlerin sermaye piyasalarına olan ilgisi arttı 2012 yılından bu yana şirketlerimizin sermaye piyasalarının imkanları ile temin ettikleri fon tutarı 156 milyar TL’yi aşmıştır... devamı ›
1 2 3 4 5 6
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.