Dolar kuru 4.72 TL'nin üzerini gördü

24.06.2018 - 23:13 | Son Güncelleme :
Dolar ne kadar? Euro ne kadar? Güncel döviz fiyatları ( 25 Haziran dolar fiyatları )

Dolar kuru, seçim sonuçlarının ardından 4.53 TL seviyelerine kadar gerilerken; sonrasında yükselişe geçerek 4.72 TL'nin üzerini gördü. Dolar kuru şu dakikalarda 4.68 TL'de işlem görürken, Euro kuru 5.47 TL'de hareket ediyor.

Şenay Zeren

Geçtiğimiz haftayı 4.6770 TL'den tamamlayan dolar kurunun, seçim sonuçlarına ilk tepkisi uluslararası piyasalarda 4.6715 TL seviyesi oldu. Türkiye piyasalarının açılmasıyla en düşük 4.5343 TL'yi gören dolar, sonrasında yönünü yukarı çevirerek 4.7234 TL'ye yükseldi. Dolar kuru saat 16.48 itibarıyla 4.6883 TL'den işlem görürken; 5.2848 TL'ye kadar gerileyen Euro, aynı dakikalarda 5.4795 TL'de bulunuyor.

Haberin Devamı

Dolar endeksi, yüzde 0.10 yükselişle 94.62 puanda bulunurken; euro/dolar paritesi 1.1658 seviyelerinde...

##$HABER_1447068$##

10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi güne yüzde 15.87 seviyesinden açıldıktan sonra, şu sıralarda yüzde 16.48'de bulunuyor. 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise yüzde 18.84'ten açılırken yüzde 19.13 seviyesinde bulunuyor.

##$$DOVIZWIDGET##$$

GLOBAL PİYASALARDAKİ SEYİR ÖNEMLİ OLACAK

İntegral Yatırım Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu:"Öncelikle seçimlerin sona ermesi ile birlikte piyasalar üzerindeki seçim belirsizliğinin ortadan kalkmış olması olumlu. Son bir haftadır seçim belirsizliğinin yarattığı baskıyı fiyatlamalar üzerinde hissediyorduk. Özellikle Meclis aritmetiği ile başkan arasında zıt bir oluşum olabileceğine yönelik belirsizliklerin borsada fiyatlandığını düşünüyorum. Belirsizliğin sona ermiş olması ile piyasaların ilk tepkisinin pozitif olabileceğini söylemek mümkün. Borsada yükseliş ve dolar kurunda düşüş görebiliriz. Ancak bunun ne derece şiddetli ve sürekli olacağını göreceğiz. Piyasaların bu olumlu tepkinin ardından özellikle ekonomi konusunda yapılacak söylemleri bekleyeceğini ve izleyeceğini düşünüyorum. Para politikası ve faizler konusunda verilecek mesajlar özellikle yakından takip edilecek. Diğer yandan ekonomi yönetiminde yer alacak kadro ve isimler piyasaların bekle gör sürecinde izlenecektir diye düşünüyorum. Orta vadede ise atılacak adımlar ve piyasalara verilecek güven önemli olacak. Buna ek olarak Mecliste yasama konusunda AKP'nin bir ittifaka gitme zorunluluğu doğmuş görünüyor. Bu durum piyasalarda olumlu fiyatlamayı engellemez ancak sınırlandırabilir. Orta vadede yasama konusunda nasıl bir uyum oluşacağı önemli olacak görünüyor. Bunun ötesinde kısa vadede daha öncelikle ekonomi ve para politikasındaki söylemler önemli olacaktır" dedi.

Haberin Devamı

##$HABER_1447065$##

Turşucu teknik olarak ise şöyle değerlendirdi: "Endekste 98 bin 300 seviyesindeki 22 günlük ortalama ilk tepki yükselişinde test edilebilir. BIST100 endeksinin ilerleyen günlerde 98 bin 300 seviyesi üzerine yerleşmesi durumunda ise gelecek haftalarda 102 bin bölgesindeki 50-günlük ortalama direnci yeni bir hedef olabilir. Buna karşın endeksin 98 bin 300 seviyesini geçmekte başarısız kalması durumunda ise kar satışları etkili olabilir. Dolar kurunda ise 4.62 seviyesindeki ortalama desteğinin altında seyirler oluşması durumunda ilerleyen süreçte 4.45 seviyesindeki destek noktasına doğru gerileme devam edebilir. Buna karşın dolar/TL'nin 4.62 desteğinin altına gerilemede başarısız kalması durumunda ise yeniden yukarı tepki yükselişleri görebiliriz. Tabii global piyasalardaki seyirlerin ve atmosferin hangi yönde etkili olacağı önemli olacak"

PİYASALAR ILIMLI POZİTİF ETKİLENECEK

Gedik Portföy, Portföy Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı: "Seçimlerin herhangi bir siyasi tıkanıklık veya kargaşaya neden olmadan geride kalmasının piyasaları ılımlı pozitif etkileyeceği görüşündeyim. Geride bıraktığımız üç buçuk aylık dönemde dolar 3,95 TL'den 4,65 TL'ye yükselirken borsa 115 bin puandan 96 bin puana geriledi" dedi.

Karayazıcı değerlendirmelerine şunları ekledi: "Seçim belirsizliği ve uygulanacak para ve ekonomi politikalarına yönelik belirsizlik bu tahribatın ana besin kaynakları olmuştu. Bu iki gerekçeden birinin ortadan kalkması önemli. Hafta açılışında yaşanması muhtemel ılımlı pozitif etkinin ilerleyen gün ve haftalarda güçlü pozitif etkiye dönüşmesi pekala mümkün. Ancak bunun için ekonomi yönetimin belirlenmesi ki gözler özellikle Mehmet Şimşek'i arayacaktır ve güven verici adımların atılması gerekiyor."

Haberin Devamı

DOLARDA AŞAĞI YÖNLÜ HAREKET GÖREBİLİRİZ

Global Menkul Değerler Analisti Rıdvan Baştürk: "Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda Erdoğan kazanırken, parlamento çoğunluğunu ise Cumhur İttifakı alıyor. Seçim öncesinde yapılan anketlerde Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalabileceği, parlamento çoğunluğunun ise muhalefet kanadına geçebileceğine yönelik beklentiler oldukça yüksekti. Eğer şu anki sonuçlar geçerli kılınır yani Cumhurbaşkanı Erdoğan olur ve parlamento çoğunluğunu Cumhur ittifakı alırsa ‘’bölünmüş Ankara’’ olmaması piyasalar açısından iyimser bir tablo oluşturabilecektir. Bu sonuç gerçekleşirse, yatırımcılar ekonomi politikaları ve para politikasının kontrolü üzerine yoğunlaşacaktır" şeklinde söyledi.

Baştürk şöyle devam etti: Kısacası yukarıda bahsettiğimiz sonuçlar TL varlıklar için ilk aşamada bir miktar iyimserlik yaratabilir ancak bu iyimserliğin devam edip etmemesi mevcut söylemlerin sürdürülüp sürdürülmemesiyle ilişkili olacaktır. Yılbaşından bu yana hem TL’de hem de borsada gelişen ülke piyasalarına göre negatif ayrışmalar yaşandı. Özellikle borsadaki iskonto yüzde 50 civarına yaklaştı. Ancak küresel bazda risk iştahı geçen yıla göre oldukça azaldı. FED’in bilanço daraltması ve faiz artırımlarına devam ediyor olması diğer yandan da ECB’nin yıl sonunda tahvil alım programına son verecek olması nedeniyle yurtdışı piyasalar geçen yılki gibi bir ralliye pek müsait gözükmüyor. Ancak gelinen mevcut iskontolar en azından TL varlıkların normalleşme sürecine girmesi için alan sağlamaktadır. Bu nedenle mevcut yönetimin pozitif adımlar atması durumunda bu iskonto bir yere kadar kapanabilir.

PİYASALAR NASIL HAREKET EDEBİLİR?

Global Menkul Değerler Analisti Baştürk piyasaların olası tepkisini ise şöyle değerlendirdi: "Bu aşamada hafta açılışı itibarıyla dolarda aşağı yönlü bir hareket görebiliriz. Bu açılışın kuvvetine göre de borsada pozitif bir açılış ön planda olabilir. Ancak yinede ilk aşamada volatilitenin oldukça yüksek olacağını ve yurtdışı gelişmelerin de mutlaka göz önünde bulundurulması gerektiğinin altını çizmek gerekiyor. Gelecek resmi sonuçlarda Cumhurbaşkanlığı seçimi veya parlamento çoğunluğunda bir değişiklik olması durumunda TL varlıkların tepkisi de farklı olacaktır."

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.110 Değişim: 0,34% Hacim : 62.063 Mio.TL Son veri saati : 15:35
Düşük 9.056 29.03.2024 Yüksek 9.154
Açılış: 9.125
32,3705 Değişim: 0,16%
Düşük 32,2128 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
35,0393 Değişim: -0,07%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.325,03 Değişim: 0,20%
Düşük 2.314,41 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.