Papilon Savunma'nın halka arzına 10 kat talep

02.12.2019 - 14:28 | Son Güncelleme :
Papilon Savunma'nın halka arzına 10 kat talep | Borsa Haberleri

Biyometrik güvenlik sistemleri üreticisi Papilon Savunma’nın borsada satış yöntemiyle gerçekleştirdiği halka arzına 10 kattan fazla talep geldi.

Papilon Savunma'nın 6 Aralık Cuma günü Borsa İstanbul’da PAPIL koduyla işlem görmeye başlaması planlanıyor. Açıklamada görüşlerine yer verilen Papilon Savunma Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kerimoğlu, şirket hisselerine yatırımcılar tarafından gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kerimoğlu, "Halka arz edilen payların 10 katından fazla talep toplamış olmamız gelecek hedeflerimiz açısından bizleri son derece yüreklendirdi." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Hisselerin Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamasının, gelecek hedeflerine hızla ulaşmaları için önemli bir mihenk taşı olduğunu belirten Kerimoğlu, "Yatırımcıların, ürün ve hizmetlerimiz aracılığıyla hem Türkiye hem de küresel arenada yarattığımız katma değere ortak olma isteğiyle Papilon Savunma hisselerine göstermiş oldukları yoğun ilgi, çalışmalarımızda ne kadar doğru yolda ilerlediğimizi göstermesi açısından bizim için ayrı bir anlam ve önem taşıyor." ifadelerinde bulundu.

“BU YIL PAPİLON SAVUNMA DAHİL 6 ŞİRKETİN 264 MİLYON TL TUTARINDA HALKA ARZI GERÇEKLEŞTİ”

Paplion Savunma’nın halka arz sürecini yöneten Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık ise, bu yıl Papilon Savunma dahil 6 şirketin 264 milyon TL tutarında halka arzının gerçekleştiğini bildirdi.

Şirketlerin özkaynak finansmanı için en uygun kaynağın sermaye piyasası olduğuna inandıklarını belirten Ayışık, "Papilon Savunma’nın halka arzını, 4,40 TL sabit fiyatla borsada talep toplama ve satış yöntemiyle gerçekleştirdik. Yatırımcıların ve yatırım kuruluşlarının ilgisi yüksek oldu, 48 yatırım kuruluşunun yatırımcılarından 10 kattan fazla talep geldi." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Ayışık geçmişte Petkim, Türk Telekom, Tüpraş gibi arzlarda önemli sayıda yeni yatırımcının borsaya geldiğine dikkati çekerek halka arzların önündeki engellerin kalkmasının ve özendirilmesinin öneminin büyük olduğunu kaydetti.

Şirketlerin sermaye piyasasına açılmalarını sağlayacak düzenlemeler için önerileri olduğunu ifade eden Ayışık, şunları kaydetti: "Borsadaki fiili dolaşımdaki payları ile orantılı olarak şirketlere kurumlar vergisi indirimi sağlayan düzenlemeler ve işveren payında iyileştirmeler yeni arzları teşvik edecektir; talep tarafında ise yatırımcıların temettü kazançlarından alınan verginin kaldırılması da yatırımcıları teşvik edecek ve şirketlerin zaten kurumlar vergisi ödediği düşünüldüğünde çifte vergilendirmede ortadan kalkacaktır. Türkiye mali sektörüne baktığımızda bankacılığın payının yüzde 80’lerde olduğunu görüyoruz. Kaynak sağlamada artık bankacılık ağırlıklı yapıdan sermaye piyasası araçlarıyla dengelenmenin sağlandığı yapıya geçilmesi zorunluluk haline gelmiştir." 


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
8.793 Değişim: 0,86% Hacim : 32.120 Mio.TL Son veri saati : 12:41
Düşük 8.695 19.03.2024 Yüksek 8.804
Açılış: 8.702
32,3411 Değişim: 0,19%
Düşük 32,2510 19.03.2024 Yüksek 32,5143
Açılış: 32,2803
35,0851 Değişim: -0,28%
Düşük 35,0472 19.03.2024 Yüksek 35,5201
Açılış: 35,1827
2.240,05 Değişim: -0,16%
Düşük 2.232,38 19.03.2024 Yüksek 2.254,55
Açılış: 2.243,53
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.