Gram altın fiyatları rekor kırmaya devam ediyor! İşte beklenti

21.02.2020 - 08:46 | Son Güncelleme :
Gram altın fiyatlarında yeni rekor! Altın yorum - Çeyrek altın ne kadar? 21 Şubat altın fiyatları

Gram altın fiyatı günlerdir rekor üzerine rekor kırarken, yeni güne de rekorla başladı. Gram altın 321 liranın üzerini görürken; çeyrek altın 525 liradan, Cumhuriyet altını ise 2 bin 163 liradan işlem görüyor. Uzmanlar altın fiyatlarında yaşanan yükselişin devamını bekliyor.

Gram altın fiyatı günlerdir rekor üzerine rekor kırarken, haftanın son işlem gününde de rekor kırmaya devam ediyor. Gram altın fiyatı rekor seviyesini 321.88 lira seviyesine taşırken; saat 14.33 itibarıyla 321.49 liradan işlem gördü. Dün Kapalıçarşı'da son işlemlerde çeyrek altın 525 liradan, Cumhuriyet altını ise 2 bin 163 liradan işlem gördü.

Altının ons fiyatı da 1633 dolar seviyesinde bulunuyor.

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Analistler, Çin'deki koronavirüs salgınının ekonomiye ilk etkilerinin daha açık bir şekilde görüleceği şubat ayı Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin, piyasa fiyatlamaları açısından öneminin arttığını ifade etti.

ABD'de dün açıklanan Philadelphia Fed imalat endeksinin şubatta 36,7 ile son 3 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından dolar endeksinde yükseliş eğiliminin devam ettiğini belirten analistler, buna karşın azalan risk iştahı ile altının ons fiyatının da artmasının dikkati çektiğini söyledi.

Analistler, teknik açıdan altının onsunda 1.635 doların direnç konumunda olduğunu, gram altında ise 315-325 lira bandının izlenmesi gerektiğini kaydetti.

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ?
Aylin Cevizci - A1 Capital Araştırma Uzmanı

Global ekonomik koşullara ilişkin belirsizlikler ve neredeyse yılbaşından bu yana devam eden coronavirüsüne dair endişeli tablo piyasa oyuncularını güvenli limanlarda kalmasını destekliyor. Son verilere göre SPDR altın destekli fonlar 2016 yılı Kasım ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Bu durumda bizlere ons altının 1630 dolar seviyesinin üzerindeki seyrini az çok açıklar nitelikte. Hafta içerisinde IMF’in 2020 yılı global ekonomik projeksiyonlarında aşağı yönlü risklerin ağırlık kazanabileceğine dair değerlendirmesi ve virüsün diğer ülkelere yönelik sıçrama riskinin artması altındaki hareketi tetikledi. Son olarak Güney Kore’de virüsten dolayı ilk kayıp yaşanırken, Çin’de kayıpların sayısı artarak devam ediyor.

Haberin Devamı

Çin hükümeti, ocak ve şubat ayında virüsten yana dış ticaret tablosunun ciddi darbe aldığını açıklarken, ülkede iş akışları hala aksamaya da devam ediyor. Son gelen haber, tedavi için test çalışmalarının nisan ayından önce denenemeyeceği yönünde. Hal böyleyken, riskli ortamda kalmak istemeyen yatırımcılar ons altına kayıyor.

Ama şunu da eklemek gerekir, Çin’de yaşanan bu gelişmelere küresel bir çaba ve çalışma var. Dolayısıyla Çin dışında salgına tedavinin geliştirildiğine dair haber bile iyimserliği güçlendirir ve altında satış getirebilir. Çünkü altının şu anki teknik görünümü bize dönüşün olabileceği sinyalini veriyor. Çin ile ABD arasında faz-1 anlaşması devam ederken, Çin’in tarife indirimlerinin ikinci adımı 28 Şubat devreye alınacak. Evet, altın için destekleyici belirsizliği yüksek derece olan virüs endişesi sürüyor fakat diğer yandan yaşanacak tüm bu detaylar altına kısa vadede satış getirebilir.

Bu gelişmelerin yanında gram altında rekorlarını test ediyor. 321.55 TL ile rekorunu tazeleyen gram altında tek etken ons altında değil. Kurda yaşanan yukarı yönlü hareket rekorun tazelenmesine destekleyici oldu. TL kanadında ise İdlib gündemi var ve bu da kurun iyi niyetli şekilde geri çekilmesine pek fazla olanak tanımıyor. Dolayısıyla her iki enstrümanı etkileyen veri değil haber. Bu haberlerin birinde yaşanacak iyileşme gram altında düşüşe işaret eder.

Sonuç olarak, Ons altın için 1640 dolar ilk direnç ve bu seviye aşılmadıkça kısa vadeli realizasyonların mümkün olması beklenir. Öyle bir durumda 1612 dolar seviyesi izlenebilir. Gram altında ise artık yeni direnç 321.55 TL olurken, kurun 6.15 TL seviyesine doğru hareketini sürdürmesi 320 – 325 TL bandını canlı tutacaktır. Fakat temel gelişmeler sıcak, bu gelişmelerde en ufak bir iyileşme aşırı fiyatlama içeren ons altına teknikte verdiği negatif uyumsuzluk ile satış hareketini getirebilir.

Haberin Devamı

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
8.718 Değişim: 0,00% Hacim : 72.026 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.718 18.03.2024 Yüksek 8.863
Açılış: 8.845
32,3346 Değişim: 0,17%
Düşük 32,2510 19.03.2024 Yüksek 32,4019
Açılış: 32,2803
35,1939 Değişim: 0,03%
Düşük 35,1089 19.03.2024 Yüksek 35,4631
Açılış: 35,1827
2.246,56 Değişim: 0,13%
Düşük 2.240,50 19.03.2024 Yüksek 2.250,99
Açılış: 2.243,53
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.