Yurtdışına iş elbisesi üretimi

31.07.2015 - 15:11 | Son Güncelleme :
Yurtdışına iş elbisesi üretimi | Şirket Haberleri

KOSGEB’den aldığı destekle kendi işinin patronu olan kadın girişimci Beyhan Demiroğlu, ürettiği iş elbiseleriyle önce Türkiye geneline ardından da yurtdışına açılmayı planlıyor. Demiroğlu’nun hedef pazarları arasında Afrika ülkeleri yer alıyor

İş elbiseleri üreten girişimci Beyhan Demiroğlu, yurtdışına odaklandı. Demiroğlu, bu hedefi doğrultusunda kapasite artırımına gitmeyi planlıyor. Beyhan Demiroğlu, KOSGEB’in girişimcilik kurslarına katıldıktan sonra kendi işyerini kuruyor. Dünya Gazetesi'nden Ercan Üslü'nün haberine göre; 2011 yılında KOBGEB’e başvuran Demiroğlu, bir yıl sonra da “Elbiseci Tekstil” şirketi ile faaliyetlerine başlıyor. Girişimci Demiroğlu şirketinde gıda sektörü ağırlıklı olmak üzere çeşitli iş kollarına yönelik iş elbiseleri tasarlıyor.

Haberin Devamı

Samsun’daki tesislerinin aylık 4 bin parça üretim kapasitesine sahip olduğunu anlatan Demiroğlu, yakın bir zamanda gelen talepler doğrultusunda üretim kapasitesini iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Şirketinin kuruluş hikayesini anlatan Demiroğlu, “Benim mesleğim terzilikti. Kendi işimi kurmak her zaman hayalimdi. Bu hayalimi gerçeğe dönüştürmek için KOSGEB’den aldığım destekle Elbiseci Tekstil’i kurdum. Eşim de bu konuda bana çok destek oldu” diyor. İki çocuk annesi Demiroğlu, penye tişört, önlük çeşitleri, iş takımları, iş montu, aşçı takımları, garson önlükleri ve yelekleri gibi çok sayıda iş elbisesinin üretimi gerçekleştirdiklerini dile getiriyor. Marka süreçlerini tamamlamak adına ilgili kurumlara başvurduğunu anlatan Demiroğlu, ürünlerini kendi markası altında tüm ülke geneline göndermeyi planladığının altını çiziyor.

Şirketlere yönelik ürettiği ürünlerin aracı firmalar tarafından yurtdışına da gönderildiğini anlatan Demiroğlu, “Benim ilerleyen dönemdeki en büyük hedefim ihracat. Ürünlerimi başta Endonezya, Gana gibi Afrika ülkelerine ve Azerbaycan’ın da aralarında bulunduğu farklı ülkelere ulaştırmak istiyorum. Önümüzdeki süreçte kendi ürünlerimle yurtdışına açılmayı planlıyorum” açıklamasını yapıyor.

Haberin Devamı

“SEKTÖRDE KALICI OLMAK İSTİYORUZ”

“Elbiseci” markası ile Türkiye’nin çok sayıda bölgesine ürün gönderdiklerini anlatan Demiroğlu, üretim ve hizmet kalitesini her zaman ön planda tutmaya özen gösterdiklerini vurguluyor. Sektördeki yenilikleri yakından takip ettiklerini dile getiren Demiroğlu, bölgenin kalıcı şirketleri arasında yer almak istediklerinin altını çiziyor. Demiroğlu, “Tekstil sektöründe Samsun’un bilinen firmalarından olmak istiyoruz” ifadelerini kullanıyor. İş elbisesi üretiminde bilinen bir isim haline gelmek istediğinin altını çizen Demiroğlu, kendi işinin patronu olmak isteyen kadınların KOSGEB desteklerinden faydalanmaları ve iş hayatında daha aktif olmaları gerektiğini vurguluyor.

"ENDONEZYA VE GANA HEDEF PAZARLARIMIZ"

Marka patent başvurusunun sonucunu beklediklerini anlatan Elbiseci Tekstil’in kurucusu Beyhan Demiroğlu, yurtdışındaki hedef pazarlarının arasında öncelikli olarak Endonezya, Gana ve Azerbaycan’ın yer aldığını dile getiriyor.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.741 Değişim: 0,99% Hacim : 37.051 Mio.TL Son veri saati : 11:51
Düşük 9.696 24.04.2024 Yüksek 9.742
Açılış: 9.716
32,5129 Değişim: -0,10%
Düşük 32,4573 24.04.2024 Yüksek 32,5881
Açılış: 32,5468
34,7815 Değişim: -0,24%
Düşük 34,7410 24.04.2024 Yüksek 34,9612
Açılış: 34,8658
2.424,26 Değişim: -0,24%
Düşük 2.422,33 24.04.2024 Yüksek 2.442,00
Açılış: 2.430,12
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.