Rusya'ya yüzde 70 üzüm ihracatı

17.09.2014 - 12:07 | Son Güncelleme :

Manisa'dan yaş üzüm ihracatının yüzde 70'i Rusya'ya yapılıyor

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/uzum_8403.jpg">

Manisa'dan yaş üzüm ihracatının yüzde 70'i Rusya'ya yapılıyor. İlden, Rusya'ya yaş üzüm ihracatı yapan 60 firma bulunuyor.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Alaşehir ilçesinde üzüm ihracatçılarıyla bir araya geldi. cihan.com.tr'den Mustafa Kuşen'in haberine göre; Manisa’nın ihracattaki son durumu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Hasan Çebi, işletme sahiplerine ve gümrük müşavirliklerinde çalışanlara tavsiyelerde bulundu.

İl Müdürü Hasan Çebi’nin başkanlığında Alaşehir İlçe Müdürü Zekeriya Dinçer, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İzzet Atsız ve sektördeki 20’ye yakın temsilcinin katılımıyla, ihracatçıların sorunlarının masaya yatırıldığı ve bu çerçevede çözüm önerilerinin detaylı olarak tartışıldığı toplantı Alaşehir Ticaret Borsası Toplantı Salonunda yapıldı.

Burada konuşan İl Müdürü Çebi, 1 Eylül 2014 tarihi itibariyle Manisa'da toplam ihracat yapan firma sayısının 137 olduğunu söyledi. Bu firmalardan 60'ının Rusya Federasyonu’na ihracat yaptığını belirten Çebi, Sezon itibariyle şu an en çok yaş üzüm ihracatı gerçekleştirilmektedir. 10 Eylül itibariyle yaş üzüm ihracatımız 100 bin tona ulaşmıştır. Bunun yaklaşık 70 bin tonu Rusya Federasyonu’na ihraç edilmiştir. dedi.

1 Ocak 2014 tarihi itibariyle Alaşehir’de ihraç edilen ürünlerin laboratuvar numune sonuçlarına da değinen Çebi, Dört laboratuvarda toplam 4710 analiz yapılmıştır. 4564 analiz sonucu olumlu çıkmıştır. diye konuştu.

İhracatçıların dile getirdiği bütün hususları ve sorunları tüm yönleri ile değerlendirdiklerini ifade eden Çebi, “Birtakım eksiklikler olabilir. En kısa sürede bu eksiklikler üzerinde gerekli çalışmalar yapılacak ve sonuçlandırılacaktır. Bugün burada toplanmamızdaki amaç karşılıklı olarak çözüm önerilerini ele almaktır. dedi.

Dünya ekonomisinde yaşanan gelişmelerin ihracata etkilerinin neler olabileceğinin ve alınması gereken önlemlerin üzerinde duran Çebi, “Bizim öncelikli hedefimiz ihracat potansiyelimizi artırmak ve bu konuda sonuç odaklı çalışmaktır. Bu konuda üreticilerimiz ve işletme sahiplerinin üzerinde durmasını istediğimiz en önemli faktör kalıntısız ürün yetiştirmeleri ve ihraç edilen partilerde kalıcı ve güvenli bir etiketleme sisteminin olmasıdır. şeklinde konuştu.

İhracatta yaşanılan sıkıntıların sonuç olarak herkesi ilgilendirdiğini ama öncelikli olarak firmaların birtakım konulara dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Çebi, “Kalıntı ile ilgili yönetmenlik, genelge ve toplantı kararları ile alınan tedbirlerin dışında, üreticilere ve işletmelerde çalışanlara yönelik düzenli bir eğitim çalışma sisteminin oluşturulması, birtakım firmaların fason çalışan firmalar statüsünde çalışmaları ve kendi işletmelerini oluşturmaları ve buna bağlı olarak ihraç edilecek ürünün dış piyasada netice verecek seviyede tanıtımının yapılması ihracatımızda olumlu etkiler yaratacaktır. İhracatla ilgili İl ve İlçe Müdürlükleri olarak gerekli her türlü desteği sağlıyoruz. Koordineli olarak hedefimizden en ufak bir şaşma olmadan sabır ve azimle çalışmalarımıza devam ediyoruz. ifadelerini kullandı.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 3,10% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3776 Değişim: 0,19%
Düşük 32,2788 29.03.2024 Yüksek 32,5108
Açılış: 32,3174
35,1101 Değişim: 0,13%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.326,48 Değişim: 0,26%
Düşük 2.318,08 29.03.2024 Yüksek 2.334,74
Açılış: 2.320,42
  • PİYASALAR
  • ENDEKSLER
Sembol Son %
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.