Sanayici engel istemiyor

12.12.2001 - 11:40 | Son Güncelleme :

BTSO Başkan Yardımcısı Mahmut Yılmaz, enerji üretimi yapmak isteyen sanayicinin gereksiz bürokrasiyle uğraştırılımaması gerektiğini söyledi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkan Yardımcısı Mahmut Yılmaz, barajlardan sağlanan enerji üretiminin azalması sonucu, gelecek yıllarda yaşanması muhtemel enerjisı kıntısının aşılabilmesi için, enerji üretimi yapmak isteyen sanayicinin gereksiz bürokrasiyle uğraştırılımaması gerektiğini söyledi.

Yılmaz,, enerji üretim ve tüketiminin fazlalığının bir ülkenin gelişmişlik göstergesi olduğunu ifade ederek, enerji üretiminde sürekli sıkıntı yaşamasının, Türkiye`nin gelişmesinin önünde büyük engel oluşturduğunu söyledi. Türkiye`nin komşu ülkelerden yüzde 50 daha az elektrik ürettiğini,tüketiminin ise bu ülkelerin yüzde 30`u kadar olduğunu kaydeden Yılmaz, enerji ihtiyacının giderilebilmesi için her türlü kaynağın değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Yılmaz, bazı sanayi kuruluşlarının kendi enerji ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla otoprodüktör projeleri geliştirerek bunları hayatageçirdiğini hatırlatarak, şunları söyledi: Türkiye`de enerji üretimine yatırım yapmak isteyen sanayici, yanlış uygulamalar sonucunda yaptığına pişman hale getiriliyor. Enerjiüretmek isteyen sanayici gereksiz bürokrasiyle uğraştırılmamalı. Özel sektör, bu iş için parasını ortaya koyuyor. O halde çok daha rahat olmalı. Çok fazla bürokrasi işin içine girdiğinde ortaya çıkan sonuç da iyi olmuyor zaten. Enerji açığını gidermek için, özel sektörün önü açılmalı.

ENERJİ POLİTİKASI BELİRLENMELİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan`ın, Yatırımların hızlandırılmaması durumunda 2006 yılında enerji darboğazı yaşanacağına yönündeki açıklamasını değerlendiren Yılmaz, Türkiye`nin sağlıklı bir enerji politikasının bulunmadığını ifade ederek, devletin mutlaka enerji politikasını yeniden belirlemesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, hava muhalefeti nedeniyle sıvılaştırılmış doğalgaz taşıyangemilerin dün boşaltma istasyonlarına yanaşamaması üzerine, enerji sıkıntısına girildiğini anlatarak, Bu kadar limitte bir enerji politikası, Türkiye`nin konumu açısından iyi değil. Eğer, 2006 yılındaenerji açığı meydana gelecekse devletin bu açığı giderecek çalışmalarabugünden başlaması gerekir dedi. Enerji açığı her gündeme geldiğinde, Mutlaka nükleer santral kurulması gerektiği yönünde açıklamaların beraberinde yapıldığına dadeğinen Yılmaz, hiçbir enerji kaynağının vazgeçilmez bir gerekliliği olmadığını dile getirdi. Yılmaz bu arada, nükleer santral konusunda ısrarla durulmasının sebebinin, devletin nükleer teknolojiyle tanışma isteği olabileceğini ifade ederken, enerji açığının sadece nükleer yolla giderilebileceği görüşlerine katılmadığını sözlerine ekledi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.434 Değişim: -0,95% Hacim : 19.902 Mio.TL Son veri saati : 10:55
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.488
Açılış: 9.431
32,5972 Değişim: 0,38%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,8113 Değişim: 0,23%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.502,38 Değişim: 0,72%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
  • PİYASALAR
  • ENDEKSLER
Sembol Son %
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.