KOBİ’lere e-ihracat kolaylığı

13.04.2022 - 13:27 | Son Güncelleme :
KOBİ’lere e-ihracat kolaylığı | Şirket Haberleri

Yurtiçi Kargo, Fast Trade isimli projesiyle e-ticaret üzerinden ihracat yapmak isteyen KOBİ’lere avantajlar sağladığını duyurdu.

Türkiye’de e-ticaret yapan birçok KOBİ, artan döviz kuru sebebiyle daha da cazip hale gelen e-ihracata yönelmek istiyor. Ancak yurt dışına ürün gönderirken akla gelen prosedürler, KOBİ’lerin e-ihracata karşı daha çekimser bir tutum sergilemesine sebep oluyor. Online platformlar üzerinden yurt dışında satış yapmak isteyen Türk girişimciler, gümrük/liman masrafları, hazırlanması gereken evraklar/beyannameler, sigorta ücretleri gibi birçok masraf ve kafa karıştıran işlemden çekiniyor. Ancak yurtdışına ürün sattıktan sonra kargo teslimatında tüm bu prosedürlerden arındırılmış bir sistem mevcut. Ticaret Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıl yürürlüğe aldığı yeni düzenleme, e-ihracat yapmak isteyenlerin işini büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Yurtiçi Kargo, Fast Trade isimli projesiyle e-ticaret üzerinden ihracat yapmak isteyen KOBİ’lere avantajlar sağladığını duyurdu.

Haberin Devamı

“E-İHRACATTA VERGİ MUAFİYETİ AVANTAJI”

Yurtiçi Kargo’nun yurtdışı operasyonları hakkında bilgi veren Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Fahrettin Hamzaoğlu, “Şirket olarak dünyanın 220’den fazla ülkesine teslimat yapıyoruz ve bunu yaparken de e-ihracat yapan girişimcilerimizin dilinden anlayan, sorunsuz ve KOBİ dostu bir sistemle hareket ediyoruz” diye konuştu.

E-ihracatın 2022 yılında sükseli bir yükseliş trendine girmesinin beklendiğini aktaran Hamzaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şirket olarak, e-ihracat yoluyla yurt dışına gönderilen ürünlerde gönderici adına ‘dolaylı temsilci’ yetkisiyle tüm süreci biz yönetiyoruz. Yani satıcının aklını karıştıran tüm gümrük ve lojistik aşamalarını şirketimiz üstleniyor. Bunun için Ticaret Bakanlığı’nın ortaya koyduğu bazı kıstaslar var. Örneğin, e-ihracat yapan KOBİ’lerimizin ürünleri 300 kilogram ağırlık ve 15 bin euro değeri geçmediği sürece tüm belge ve beyanname işlemleri şirketimiz tarafından işleniyor. Ayrıca bu şekilde yapılan e-ihracat gönderilerinde, satıcılar yüzde 50 gelir vergisi muafiyeti ve KDV iadesi gibi avantajlardan yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

“YURT DIŞINA İNDİRİMLİ GÖNDERİ İMKANI”

Toptan ya da perakende fark etmeksizin, yapılan tüm satışlar Yurtiçi Kargo güvencesiyle istenilen noktaya teslim ediliyor. Böylece e-ihracat yapan KOBİ, yalnızca kendi işine yani satışa odaklanıyor ve Türkiye’de satış yapmış gibi düşünerek teslimat sürecini tamamen şirketimize emanet ediyor.

Biz de şirket olarak, e-ihracat ile ülkemize döviz girdisi sağlayan tüm girişimcileri desteklemek istiyoruz. Bu sebeple yurt dışı gönderilerinde sözleşmeli müşterilerimize çok özel fiyatlar sunuyoruz. Ayrıca sözleşme yapacak kadar hacmi olmayan ama bu işe hem vaktini hem de emeğini harcayan KOBİ’lerimize özel yüzde 40’a varan indirim imkanı sağlıyoruz.”

“E-İHRACAT İLE DÜŞÜK RİSK, YÜKSEK KAZANÇ”

E-ihracatın avantajlarına değinen Hamzaoğlu, “E-ihracat sayesinde lojistik sektörünü de içine alan yasal düzenlemeler, KOBİ’lerin klasik ihracat maliyetlerinden kurtulmalarını sağladı” ifadelerini kullandı.

E-ihracatın riski minimize eden bir ticaret türü olduğunu belirten Hamzaoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Yurt dışına ürün satışı yapan girişimciler mali konuda birçok avantajdan yararlanırken, muhasebe tarafını ilgilendiren karmaşık evrak işleriyle uğraşmıyorlar. Ayrıca daha risksiz gönderi modelleriyle işlerini daha sağlıklı bir şekilde ilerletiyorlar. Örneğin, geleneksel ihracatta konteynırlarda gönderilen ürünlerde herhangi bir sorunda milyonlarca lira zarar edilebilir. E-ihracatta ise bu ve benzeri riskler en az seviyededir. Yurtiçi Kargo ile dünyanın 220 ‘den fazla ülkesine 1 ürün bile satsanız, hemen kargolayabiliyorsunuz.”

Bu noktada KOBİ’lerin yapması gereken tek şeyin ürünlerini pazarlamak olduğunu belirten Hamzaoğlu, ihracat yapmak isteyen girişimcilerin, diledikleri Yurtiçi Kargo şubesinden ve şirketin resmi sitesinden konu ile ilgili bilgi alabileceklerini aktardı.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5872 Değişim: 0,35%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,8214 Değişim: 0,26%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.508,21 Değişim: 0,95%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.