En Çok Arananlar
HABER MERKEZİ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, COP31 Alanı ve Antalya Oteller Bölgesi Yolları açılış programında konuştu.
Bakan Murat Kurum COP31 dolayısıyla dünyanın dikkatinin Antalya’ya çevrileceğini belirterek organizasyonun şehrin turizmine, ticaretine, ulaşımına ve uluslararası tanınırlığına önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
Otellerden restoranlara, taksicilerden esnafa kadar Antalya ekonomisinin her kesiminin bu hareketlilikten faydalanacağını ifade eden Kurum, “Buraya gelen her misafir Antalya’nın güzelliğini görecek, misafirperverliğini tanıyacak ve ülkesine döndüğünde Antalya’yı anlatacak. Antalya kazanacak, esnafımız kazanacak, turizmcimiz kazanacak, vatandaşımız kazanacak, Türkiye kazanacak.” dedi.

BELEK TURİZM YOLU’NDA 38 KİLOMETRELİK ÇALIŞMA
Antalya’da 38 kilometrelik Belek Turizm Yolu’nun tamamlandığını açıklayan Bakan Kurum, dört ana arterin baştan sona ele alındığını ve 21 kilometrenin üzerindeki ana arter yolunda kapsamlı çalışmalar gerçekleştirildiğini bildirdi.
Yolların genişletildiğini, ilave kavşakların yapıldığını, kaldırım ve bordürlerin yenilendiğini belirten Kurum; aydınlatma sistemlerinin tamamlandığını, çevre güvenlik unsurlarının eklendiğini, yol ve kaldırımlarda gerekli iyileştirmelerin gerçekleştirildiğini kaydetti.
Belek’te ana arterleri otellere bağlayan 12 ayrı bağlantı yolunda da toplam 16 kilometrelik çalışma yapıldığını aktaran Kurum, her güzergâhın kendi şartlarına göre değerlendirilerek gerekli iyileştirme, düzenleme ve üstyapı imalatlarının tamamlandığını söyledi.

EXPO 2016 ALANI KALICI BİR FUAR VE KONGRE MERKEZİNE DÖNÜŞÜYOR
EXPO 2016 alanını baştan sona yeniden ele aldıklarını belirten Bakan Kurum, 1 milyon metrekarelik alanı yalnızca birkaç günlük bir organizasyon için hazırlanan geçici bir merkez olarak görmediklerini vurguladı.
Alanı Antalya’ya uzun yıllar hizmet edecek güçlü bir fuar, kongre ve etkinlik altyapısına dönüştürdüklerini ifade eden Kurum, çalışmaların “Mavi Bölge” ve “Yeşil Bölge” olmak üzere iki temel bölümde yürütüldüğünü söyledi.
Mavi Bölge’nin resmî müzakerelerin yürütüleceği ve uluslararası kuruluşların bir araya geleceği merkez olacağını belirten Kurum, Yeşil Bölge’nin ise iş dünyası, akademi, gençler ve girişimcileri buluşturarak iklim zirvesini toplumla buluşturacağını kaydetti.

COP31’DE 100 BİNE YAKIN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR
COP31 kapsamında Antalya’da 100 bine yakın ziyaretçi beklediklerini açıklayan Bakan Kurum, hazırlık çalışmalarının planlanan takvimin önünde ilerlediğini bildirdi.
Sahada 1.510 personel ile 334 makine ve ekipmanın görev yaptığını aktaran Kurum, çelik konstrüksiyondan çatıya, cepheden altyapıya, yoldan otoparka, iç mekânlardan peyzaja kadar geniş bir alanda eş zamanlı çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.
Ana imalatların önemli bölümünün tamamlandığını ifade eden Kurum, “COP zirvesinde dünyaya Antalya’yı, Türkiye’yi ve medeniyetimizi anlatacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın her alanda ortaya koyduğu barış, huzur ve çözümden yana tavrını bir kez daha duyuracağız.” dedi.
Açılışı gerçekleştirilen yolların Antalya’ya, bölgeye ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Bakan Kurum, süreçte verdiği desteklerden dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür etti.