Uzmanlar bu hisseleri önerdi

20.11.2014 - 05:57 | Son Güncelleme :

Uzmanlardan hisse önerileri ve endeks yorumları...

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/piyasa_5.jpg">

80.000 ÜSTÜNDE ALICILAR KUVVETLİ

TEB Yatırım Men. Değ. Genel Müd. Yat. Mer. Direktörü Atilla Esen

Faizlerdeki gevşeme eğilimi ve petrol fiyatlarında devam eden düşük seyrin olumlu etkisiyle geçen hafta piyasalar alıcılı bir seyir izledi. Dolar endeksinde ise halen kuvvetli seyir devam ediyor. 2,20 TL seviyesinin altına inilmediği sürece düşüş trendine girildi, denilemez. Bu hafta yurtiçinde ana gündem maddesi Para Politikası Toplantısı olacak. Faize ilişkin bir aksiyon beklenmezken gelecek açıklamaların önümüzdeki döneme ilişkin ipucu verip vermeyeceği takip edilecek. Ayrıca Cuma günü S&P'nin Türkiye ye ilişkin değerlemesi önemli. Yatırım yapılabilir seviyenin altında olan notumuzda bir değişiklik beklenmiyor ancak açıklamalarda olumluya dönüş olup olmadığı irdelenecek. Endekste 80.000 seviyesinin üzerinde alıcılar kuvvetleniyor. 82.000 seviyesi önemli direnç, gevşemelerde 79.000 seviyesi takip edilmeli.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Kaynak: Ekonomist Dergisi



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/turktraktor_11.jpg">

TÜRK TRAKTÖR GEÇİŞ SÜRECİNDE”

Global Menkul Değerler Analisti Emir Bölen

Sakarya'daki yeni fabrikasında bütün ürünlerinin son montajını gerçekleştirmeyi planlayan Türk Traktör, kademeli olarak üretimini artıracak. Bu durumda da şirket, üretim kapasitesinin yıllık 35 bin traktörden 50 bin traktöre artıracak. Ancak bu sürecin, çeyrek sonuçları adına, sancılı geçtiğini söyleyebiliriz. Şirketin kârlılığının son yılların en dip seviyelerini bulduğunu görmüştük. Her ne kadar pazardaki beklentileri aşan büyüme ve pazar payındaki artış şirket için olumlu olmayı sürdürse de bu sürecin önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinden önce tamamlanmamasını öngörüyoruz. Bu zamana kadar, Türk Traktör'ün kârlılığının baskı altında kalması beklenebilir. 12 aylık hedefimiz olan 81,85 TL'yi ve 'nötr' tavsiyemizi koruyoruz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/Sinpas.jpg">

SİNPAŞTA 'AL' ÖNERİMİZİ KORUDUK

Şeker Yatırım Analisti Kıvanç Uysal

Sinpaş GYO üçüncü çeyrekte 16 milyon TL net kâr açıkladı. Bu tutar 13,3 milyon TL'lik beklentimizin ve 1 milyon TL'lik piyasa beklentisinin üzerinde. Gerçekleşen net kâr tutarı ile farkımız, tahminlerimizin üzerinde gerçekleşen brüt kâr marjı ve daha düşük operasyonel giderler oldu. Üçüncü çeyrek sonuçlarının ardından, Sinpaş için 'al' önerimizi ve 1,13 TL'lik hedef fiyatımızı koruyoruz. Şirketin yüksek proje geliştirme kabiliyeti, 554 milyon TL değerindeki dikkate değer arsa stoku ve yeni projelerin teslimlerinin devam edeceği beklentisiyle Sinpaş GYO için pozitif görüşümüzü koruyoruz. Bunun yanında, konut talebinin önemli bir faktörü olan faizlerdeki son zamanlardaki gerileme ile birlikte, konut satışlarındaki yine son dönemde görülen toparlanma, pozitif faktörler olarak göze çarpıyor.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/tekfen_65000.jpg">

TEKFEN'DE KÂRLILIK DİKKAT ÇEKİCİ

İntegral Menkul Değ. Araş. Uzmanı Beste Naz Süllü

Makroekonomik konjonktür çerçevesinde 2013 yılı kârlı bir yıl olmayan Tekfen'in dokuz aylık finansallarında, bir önceki yılın eş dönemine oranla net dönem kârında 40 kat artış gözlemlenirken, söz konusu artışta en dikkat çekici etki, maliyetlerdeki azalmadan kaynaklandı. Şirketin en büyük handikap 180 milyon TL karşılığında döviz açığının bulunması. Önümüzdeki dönemde yanacak olası kur artışları şirket kârlılığı üzerinde baskı yaratabilir. Diğer yandan şirketin almış olduğu yeni projeler 2015 yılına hem şirket gelirine hem de marjlarına belirgin bir etki etmesi bekleniyor. 5,60 TL seviyesinin aşılması durumunda yükseliş hareketinin hız kazanacağını düşündüğümüz hisse için hedefimizi 6,08 TL ve tavsiyemizi 'Endekse Paralel Getiri' yönünde belirliyoruz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/akfen_65.jpg">

AKFEN GYO'DA BEKLENTİMİZ 'ENDEKSE PARALEL''

ALB Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Arda Coşar

Akfen GYO için tavsiyemiz 'Endekse Paralel Getiri' yönünde. 17 tanesi faaliyette, üç tanesi proje aşamasında toplam 20 adet otel yatırımı ile faaliyetlerini sürdürmekte olan şirket, tamamladığı otelleri değişken ve sabit gelir üzerinden kiralayarak gelir elde ediyor. Akfen GYO dokuz aylıkta satış gelirini yüzde 21,30 artırarak 37,6 milyon TL seviyesine çıkarttı ve aynı dönemde şirketin brüt kâr marjı yüzde 87,6'dan yüzde 88,72'ye yükseldi. Şirketin esas faaliyet kârı, Rusya'da kazandığı davadan gelen 18,3 milyon TL gelirin de etkisi ile yüzde 114 artarak 46 milyon 339 bin TL olarak gerçekleşti. Şirketin net kârı ise kur farkı giderlerinde görülen azalışın katkısı ile 20 milyon 476 bin TL oldu. Akfen GYO'nun şu anda 4892 milyon TL net borcu bulunuyor.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/Bimeks.jpg">

BİMEKS'İ KAPSAMIMIZA ALIYORUZ

Ak Yatırım Araştırma Müdürü Bora Tezgüler

Bimeks'i 'Endeksin Üzerinde Getiri' beklentisi ile araştırma kapsamımıza alıyoruz. Hisse için 12 aylık hedef fiyatımız ise 2,42 TL seviyesinde. Şirket, 2014 ve 2015 tahmini nakit faaliyet kârlılığı çarpanı bazında küresel çaptaki benzerlerine göre sırasıyla yüzde 20 ve yüzde 36 Iskontolu işlem görüyor. Bimeks, sektördeki iki oyuncu olan Electroworld ve Darty'e ilişkin satın alma işlemini tamamlayarak, tüketici elektroniği pazarında sektörün güçlü oyuncularından biri haline geldi. Şirketin çok kanallı dağıtım stratejisiyle sektörün güçlü büyümesinden fayda sağlamaya hazır olduğunu düşünüyoruz. Türk tüketici elektroniği sektöründe çift haneli büyüme bekliyoruz. Satın almalar sonrasında Bimeks için ise dolar bazında yüzde 13 (TL bazında yüzde 23) ciro büyümesi öngörüyoruz.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/koza_4.jpg">

KOZA ALTIN'DA ÜRETİM GERİLEDİ”

İş Yatırım Araştırma Uzmanı İlyas Safa Urgancı

Koza Altında 'alım' önelimiz devam ediyor. Hem bizim 92 milyon TL, hem piyasanın 90 milyon TL beklentisini aşarak, şirket üçüncü çeyrekte yıllık yüzde 25 düşüşle 100 milyon TL net kâr açıkladı. Koza Altın ayrıca hem bizim 218 milyon TL hem de piyasanın 199 milyon TL beklentisinin altında aynı dönemde 188 milyon TL de ciro kaydetti. Altın üretimi yıllık bazda yüzde 13 düşüşle 77 bin on, olarak gerçekleşirken, Himmetdede madeninin üretimin sona erdiği Mastra'nın yerini dolduramaması, üretimin gerilemesine neden oldu. Sonuç olarak, nakit maliyetlerdeki iyileşmeler altın satışların olumsuz etkisini azaltarak, net kârın beklentileri aşmasını sağladı. Himmetdede madeninde üretimin başlamaması, şirket üzerindeki risklerin devam ettiğini gösteriyor.



<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/teknosa.jpeg">

TEKNOSA ZARAR AÇIKLADI

Destek Menkul Değerler Finansal Analisti Adnan Çekçen

2013 üçüncü çeyreğinden itibaren yıllık esas faaliyet kârında düşüş görülen Teknosa, yılın dokuz aylık döneminde 12 milyon TL'nin üzerinde zarar açıklaydı. Şirketin Fiyat/Net Satış oranının sektör ortalamasının altında olmasıyla işletmenin piyasa değerinin iş hacmine göre düşük oranda fiyatlandığını göstermesine karşın, aktif kârlılığın 2013 yılından itibaren düşüş trendinde olması şirket hisse fiyatını aşağı yönlü baskılayabilir.

Teknik olarak da düşüş trendinde olan hissede 7,80 TL ilk etapta destek seviyesi olarak takip edilebilir. Bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanamazsa 7,50 TL ikinci destek seviyesi ve uygun alım yeri olarak hedeflense de yukarıda 9,80 TL fiyatı geçilmeden teknik olarak yukarı trendin başlayacağını söylemek zor olacaktır.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.479 Değişim: -0,48% Hacim : 11.834 Mio.TL Son veri saati : 10:17
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.487
Açılış: 9.431
32,5984 Değişim: 0,38%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,8054 Değişim: 0,21%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.506,18 Değişim: 0,87%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.