KAP ***YKSLN*** YÜKSELEN ÇELİK A.Ş. ( Yeni İş İlişkisi

10.09.2020 - 14:01
KAP ***YKSLN*** YÜKSELEN ÇELİK A.Ş.  ( Yeni İş İlişkisi

***YKSLN*** YÜKSELEN ÇELİK A.Ş. ( Yeni İş İlişkisi )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Yeni İş İlişkisi

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği

Yeni İş İlişkisine Başlanan/Başlanacak Kişinin Niteliği
Tedarikçi (Supplier)
Müşterinin/Tedarikçinin Adı Soyadı/Ticaret Unvanı
Kardemir Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Gelir Tablosundaki Net Satışlar/Satılan Mal Maliyeti İçindeki Payı
-
Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Bilançosundaki Ticari Alacaklar/Borçlar İçindeki Payı
-
İş İlişkisinin Başlamasının Öngörüldüğü Tarih
11/09/2020
Varsa Sözleşmenin Önemli Koşulları
3,31 Milyon TL Nakit Avans ve 9,96 Milyon TL Banka Teminat Mektubu
Yeni İş İlişkisinin Ortaklık Faaliyetlerine Etkisi
Olumlu
Açıklamalar

Şirketimiz ile Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Kardemir") arasında 10.09.2020 tarihinde yapılan anlaşma çerçevesinde, birinci etapta 13,2 Milyon TL tutarında olmak üzere çelik hammadde alımımızın Kardemir'den temin edilmesine karar verilmiştir.
Bu yeni işbirliği neticesinde Yurtdışı kaynaklardan döviz cinsinden yapılan hammadde alımların yerine yerli kaynaklardan Türk Lirası cinsinden hammadde tedariğinin önceliklendirilmesi mümkün olabilecektir.
Şirketimiz ile Kardemir arasında bir süredir yürütülen görüşmeler neticesinde (1) Kardemir'in ürün kalitesinde taleplerimiz doğrultusunda geliştirme yapılması (2) iskonto oranlarında revizyona gidilmesi (3) alınan numune siparişlerin gerekli testlerden geçmesi ve (4) üretim yelpazesinde talebimize uygun olarak genişlemeye gidilmesi neticesinde bu işbirliğinin sürdürülebilir olduğunu düşünüyoruz.
Anlaşma kapsamında Kardemir'e en geç 11.09.2020 tarihinde 3,31 Milyon TL nakit avans ödenerek 9,96 Milyon TL Banka Teminat Mektubu verilecektir.
Bugün itibari ile Kardemir ile sabit fiyatlı Türk Lirası cinsinden yapılan bu hammadde tedarik anlaşması, son dönemlerde yukarı yönde eğilimi olan döviz kurlarına ve bu durumun yarattığı kur riskine karşı Şirketimizi korumaktadır.
Ek Bilgi
Şirketimiz hammadde tedariki konusunda yurtdışı kaynaklara alternatif olarak yurt içinde yer alan hammadde tedarikçileriyle ticari faaliyetlerini genişletmek adına pandemi döneminde aktif bir çalışma yürütmektedir. Bu dönemde bir kısım şirketlerle numune çalışmaları yapılmış, diğer bir kısım şirketlerle de teknik ve ticari müzakereler yürütülmüştür. Hammadde tedarikinin mümkün olan azami oranda yerli kaynaklardan yapılması neticesinde, Şirketimizin döviz cinsi yükümlülüklerinde azalma ve türev işlem giderlerinde elde edilecek düşüş sayesinde karlılıkta artış sağlanabilecektir.
Her ne kadar tedarik zincirinin tümüyle yerlileşmesi söz konusu olamasa bile, hammadde tedarikçilerimizde yerli tedarikçi sayısının artması için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir.
Bu kapsamda 04.03.2020 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu‘nda yapmış olduğumuz duyuru ile yurtiçinde yerleşik olan Makina Kimya ve Endüstri Kurumu'na ("MKEK")  bağlı MKEK Çelik Fabrikası ile yapmış olduğumuz tedarik anlaşmasını kamuoyunun bilgisine sunmuştuk. Bu anlaşma kapsamında ilgili tarihten bu yana şirketimiz MKEK'den çelik hammadde tedarikini sürdürmektedir. Bu bağlamda ithal menşeli tedarikçilere olan ihtiyaç azalmış ve döviz kurundaki ciddi artışa rağmen Türk Lirası cinsinden yapılan hammadde tedariki sayesinde satın alma maliyetlerinde göreceli olarak daha az artış söz konusu olmuştur.
Bununla birlikte büyüyen tedarik zincirimiz sayesinde satın alma maliyetlerimizde 2020 yılının son çeyreği itibari ile düşüş yaşanması söz konusu olabilir.
Son olarak şirketimizin pandemi dönemi süresince ve halen tedarik zinciri yönetimi konusundaki hassas çalışmaları sayesinde çelik sektöründeki daralmaya rağmen satış hasılatında artış söz konusudur.
Şirketimizin satış, üretim ve satınalma faaliyetlerinde herhangi bir aksama olmamasında yerli tedarikçilerle yapılan bu anlaşmalar büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle hammadde tedariki konusunda bu birinci etap anlaşmanın bir benzerinin önümüzdeki 6 aylık dönemde tekrarlanması ve 2021 yılında yurtiçi tedarikçilerin hammadde tedarikindeki payının artması söz konusu olabilir.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/874389


BIST

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.080 Değişim: 3,10% Hacim : 97.150 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.080
Açılış: 8.864
32,3219 Değişim: 0,22%
Düşük 32,2225 28.03.2024 Yüksek 32,3578
Açılış: 32,2508
35,0541 Değişim: -0,19%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.308,65 Değişim: 1,37%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.313,85
Açılış: 2.277,54
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.