KAP ***TRILC*** TURK İLAÇ VE SERUM SANAYİ A.Ş.( Yeni İş İlişkisi

22.09.2021 - 13:45
KAP ***TRILC*** TURK İLAÇ VE SERUM SANAYİ A.Ş.( Yeni İş İlişkisi

***TRILC*** TURK İLAÇ VE SERUM SANAYİ A.Ş.( Yeni İş İlişkisi )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Yeni İş İlişkisi

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği

Yeni İş İlişkisine Başlanan/Başlanacak Kişinin Niteliği
Diğer (Other)
Müşterinin/Tedarikçinin Adı Soyadı/Ticaret Unvanı
Chemrar Group Rusya
Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Gelir Tablosundaki Net Satışlar/Satılan Mal Maliyeti İçindeki Payı
-
Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Bilançosundaki Ticari Alacaklar/Borçlar İçindeki Payı
-
İş İlişkisinin Başlamasının Öngörüldüğü Tarih
22/09/2021
Varsa Sözleşmenin Önemli Koşulları
-
Yeni İş İlişkisinin Ortaklık Faaliyetlerine Etkisi
-
Açıklamalar

           Sputnik Light aşısının üretim ve dağıtım haklarına sahip olan Rusya'da yerleşik ChemRar Şirketler Grubu tarafından
Sputnik light  aşısının  Türkiye'de kullanım izni için Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na yapılacak başvuru işlemlerini başlatmak ve Türkiye'de yapılacak üretim, satış ve dağıtım için gerekli tüm faaliyetleri yürütmek ve ChemRar Firmasının global Pazardan gelen  aşı taleplerini Türkiye'den karşılamak üzere
TURK İlaç Ve Serum Sanayi A.Ş tek yetkili temsilci olarak seçilmiştir.
ChemRar Şirketler Grubu ve Sputnik light aşısı teknoloji transferinden sorumlu Biointegrator Firmaları Resmi heyeti tarafından yapılan TURK İLAÇ tesis ziyaretinin  neticesinde TURK İlaç tesisleri Sputnik light aşısının üretim ve dağıtımı için uygunluk onayını almış, yapılan ziyaret neticesinde  Sputnik Light aşısı  için tahsis edilen kapasite  50 milyon/doz/ay olarak belirlenmiştir.
Konu ile ilgili yayınlanacak ayrıntılı basın açıklaması aşağıda sunulmuştur.
Rusya Doğrudan Yatırım Fonunun Sputnik light aşısı için tüm aday partnerlerine  uygulamakta olduğu  onay prosedürlerine göre
Rusya Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen Sputnik light aşısının Türkiye'de lisanslandırılarak  , üretim ve satışının TURK  İlaç Ve serum Sanayi A.Ş ‘ne verilmesi için
ChemRar Şirketler Grubu ve Sputnik light aşısı teknoloji transferinden sorumlu Biointegrator Firmaları  Resmi heyeti tarafından yapılan TURK İLAÇ tesis ziyaretinin  neticesinde TURK İlaç tesisleri Sputnik light aşısının üretim ve dağıtımı için uygunluk onayını almıştır.
Sputnik light  aşısının  Türkiye'de kullanım izni için Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na yapılacak başvuru işlemlerini başlatmak ve Türkiye'de yapılacak üretim, satış ve dağıtım için gerekli tüm faaliyetleri yürütmek üzere TURK İLAÇ , Sputnik Light aşısının üretim ve dağıtım haklarına sahip olan Rusya'da yerleşik ChemRar Şirketler Grubu tarafından tek yetkili temsilci olarak seçilmiştir.
Bununla birlikte Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş, yine COVID 19 hastalığının tedavi protokolünde yer alan   Avifavir ( Favipiravir etken maddesi )  ilacınında Türkiye'de resmi tescili ve dağıtımı için Chemrar şirketler grubunun iştiraki  Rus Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) / Chromis ile de sözleşmesini eş zamanlı olarak  imzalamıştır.
Yapılan anlaşma doğrultusunda T.C Sağlık Bakanlığı'nın talep ve ihtiyaçları dışında kalacak olan TURK İlaç  tesisi üretim kapasitesinin tamamının ChemRar şirketler grubunun talep ve ihtiyaçları doğrultusunda kullanılacağı açıklandı.
TURK İLAÇ olarak  Sputnik Light aşısı  için tahsis edilen kapasite  50 milyon/doz/ay olarak belirlenmiştir.
TURK  İlaç yetkilileri tarafından yapılan açıklamada tüm dünyayı tehdit eden bu pandemi döneminde uzun süredir devam eden ikili görüşmelerin olumlu olarak nihayetlenmesinden  ve anlaşmaya varılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
                    
Artan küresel ihtiyaçlar doğrultusunda ve Rus ortaklarının  ek üretim kapasitesine ihtiyaç duyması halinde talepleri karşılamak için derhal ek ekipman yatırımına hazır olduklarını da sözlerine ekleyen yetkililer durmak yok yola devam diyerek sözlerini bitirdiler.
Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla arz ederiz.





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/964834


BIST

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
8.980 Değişim: 1,97% Hacim : 43.678 Mio.TL Son veri saati : 13:00
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.030
Açılış: 8.864
32,3308 Değişim: 0,25%
Düşük 32,2253 28.03.2024 Yüksek 32,3526
Açılış: 32,2508
35,0496 Değişim: -0,21%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.284,13 Değişim: 0,29%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.286,20
Açılış: 2.277,54
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.