KAP ***AEFES*** ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş.( Geleceğe Dönük Değerlendirmeler

10.08.2022 - 20:32
KAP ***AEFES*** ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş.( Geleceğe Dönük Değerlendirmeler

***AEFES*** ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş.( Geleceğe Dönük Değerlendirmeler )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Geleceğe Yönelik Değerlendirmeler

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği

Açıklamalar

2022 yılı içerdiği belirsizliklerden ötürü zorlayıcı olmaya devam ediyor. Yılın ilk yarısı tüketici talebi açısından güçlü geçti fakat yılın geri kalanında yaşanan enflasyon harcanabilir gelirin azalmasına ve dolayısıyla tüketici harcamalarında ve bira tüketiminde yavaşlamaya neden olabilir. Zamanında uyguladığımız fiyat düzenlemeleri ve risk yönetimi araçlarının etkin kullanımı sayesinde, bu enflasyonist baskıları fazlasıyla telafi edebildiğimiz ve gelirlerden net karlılığa kadar oldukça güçlü bir yarıyıl geçirdik. Yılın geri kalanı için temkinli olmakla birlikte, yılın ilk yarısında alınan güçlü sonuçlar, gelirlerimiz ve karlılık marjlarımızda yakaladığımız ivmenin bir sonucu olarak bira grubu beklentimizde bazı iyileştirmeler yapıyoruz. Bu revizyonları Anadolu Efes'in beklentilerine de yansıtıyoruz. Meşrubat operasyonları beklentilerimizi ise Ocak ayında yayınlandığı şekli ile koruyoruz.
Buna göre,
Konsolide Satış Hacminin düşük-tek haneli oranda büyümesi beklenmektedir. (öncekiyle aynı)
Bira Grubu Satış Hacminin raporlanan bazda orta-onlu yüzdelerde daralması beklenmektedir. Ukrayna'nın etkisi hariç tutulduğunda ise, bira grubu hacimlerinin orta-tek haneli seviyede daralması beklenmektedir. (öncekiyle aynı)
Konsolide Net Satış Gelirlerinin kur çevrim farkının etkisinden arındırılmış olarak orta-otuzlu yüzdelerde artması beklenmektedir. (önceki: düşük-otuzlu yüzdelerde büyüme)
Bira Grubu Net Satış Gelirlerinin kur çevrim farkının etkisinden arındırılmış olarak, yüksek onlu yüzdelerde artması beklenmektedir. (önceki: orta-onlu yüzdelerde büyüme)
Konsolide FAVÖK marjının 2021 yılına göre yatay kalacağı beklenmektedir. (önceki: 100 baz puan civarında daralma)
Bira Grubu FAVÖK marjı: 2021 yılındaki seviyesine göre yatay kalacağını ya da 100 baz puan artacağını öngörüyoruz . (önceki: 100 baz puan civarında daralma)
Yatırım Harcamaları: Satış gelirlerine oranı konsolide bazda yüksek tek haneli olması beklenmektedir. (öncekiyle aynı)
Serbest Nakit Akımı: Güçlü serbest nakit akımı yaratılmaya devam edilmesi beklenmekte olup daha iyi operasyonel karlılık beklentisi sayesinde ilk beklentilerimizden daha güçlü gerçekleşmesi öngörülmektedir.
                      
*2022 beklentileri eldeki mevcut verilere dayalı olarak yönetimin beklentilerini yansıtmaktadır. Şirket'in gerçek performansını önemli ölçüde etkileyebilecek makroekonomik, finansal, jeopolitik ve politik riskler ve bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla gelecekteki olaylar ve belirsizliklere bağlı olarak gerçek sonuçlar farklılık gösterebilir.





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1054380


BIST
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.089 Değişim: 0,10% Hacim : 73.305 Mio.TL Son veri saati : 16:45
Düşük 9.056 29.03.2024 Yüksek 9.154
Açılış: 9.125
32,3853 Değişim: 0,21%
Düşük 32,2128 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
35,0564 Değişim: -0,02%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.326,32 Değişim: 0,25%
Düşük 2.314,41 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.